הלמ"ס: התמ"ג התכווץ ב-2.8% בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה
התוצר הגולמי ירד בסיכום שלושת הרבעונים הראשונים של השנה ב-2.8% לעומת התקופה המקבילה ב-2019 (מנוכה עונתיות). כך מדווחת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שמעדכנת את אומדן הצמיחה ברבעון השלישי של השנה.
ברבעון השלישי של 2020, בו נמשכה היציאה מהסגר הראשון, התמ"ג עלה ב-38.9% בחישוב שנתי (8.6% בחישוב רבעוני) לעומת הרבעון השני בו הוטל הסגר. בתקופה זו עלתה ההוצאה על הצריכה הפרטית ב-42.3%. לעומת הרבעון השלישי של 2019, מדובר בירידה של 1.1% בתמ"ג ושל 9.7% בצריכה הפרטית.
הרבעון השלישי כיסה חלק גדול מהפגיעה - אך התמ"ג טרם חזר לרמתו בסוף 2019
מקור: הלמ"ס
התמ"ג לנפש עלה ברבעון השלישי ב-36.6% בחישוב שנתי (8.1% בחישוב רבעוני) לעומת הרבעון השני, ומדובר בנסיגה של שלוש שנים אחרוה לרמת התמ"ג לנפש של הרבעון השלישי ב-2019.
לפי נתוני הלמ"ס, בחישוב שנתי ובהשוואה לרבעון שקדם לו, ברבעון הראשון השנה, שלקראת סופו הכתה הקורונה בישראל, התמ"ג התכווץ ב-7.0%, ברבעון השני הוא הוסיף לרדת ב-29.2% ובזה השלישי כאמור צמח ב-38.9%.
אז אנחנו כן אור לגויים או לא?
מהשוואה למדינות ה-OECD שמציגים בלמ"ס, עולה כי ישראל במיקום טוב מבחינת הפגיעה בתוצר ברבעון השלישי ביחס לצמיחה ברבעון המקביל לו ב-2019. כך, בעוד שממוצע ה-OECD עומד על צמיחה שלילית של 3.9%, בישראל מדובר בירידה של 1.1%, בדומה לקוריאה הדרומית.
מקור: הלמ"ס
לעומת זאת, בשיעור הצמיחה ברבעון השלישי לעומת הרבעון השני של השנה, ובחישוב רבעוני, ישראל מתחת לממוצע ה-OECD. בעוד שהממוצע עומד על צמיחה של 9.1%, בישראל הנתון הוא 8.6%. אולם, יש לזכור כי ככל שהפגיעה היתה קשה יותר במדינות השונות, כך ההתאוששות היתה בשיעור גבוה יותר. בנוסף, עומק הפגיעה בעקבות הקורונה השתנה לאורך התקופה ורצוי לבחון את השינוי לאורך תקופה ממשוכת יותר - וגם אותה למדוד ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה