הגיע הזמן לשינוי בסקטור הפיננסי

שיפור טכנולוגי ביכולות האופטימזציה, תמחור ועוד צפויים להכניס המון כסף לסקטור הותיק: חברות הפיננסים צפויות להיות הראשונות שיאמצו טכנולוגיות חדשות: BCG ״מספר גודל והולך של מוסדות פיננסים מתחילים למצב את עצמם אל עבר העתיד הקוונטי״
 | 
telegram

כל שהמחשבים הקוונטים ימשיכו להשתפר, הם מבטיחים לשבש את רוב, אם לא את כל הענפים שאנחנו מכירים. מבין המגזרים העסקיים, ככל הנראה מגזר השירותים הפיננסים הוא זה שיהיה הראשון לנצל את הפוטנציאל הגלום במחשוב קוונטי. לעולם הפיננסים יש כמה תמריצים, שהראשון מבניהם כמו כמובן פוטנציאל הרווח, על פי הערכות של BCG, הענף צפוי להגדיל את המרווח התפעולי ב-70 מיליארד דולר, אלו ילכו אל הבנקים וחברות השירותים הפיננסים ככל שהטכנולוגיה תבשיל. 

חברת הייעוץ האסטרטגי BCG סימנה את ענף הפיננסים כענף המוביל באימוץ טכנולוגיות חדשות. ״מוסדות פיננסים ממשיכים להיות בין החברות אגרסיביות ביותר כאשר מדובר באימוץ טכנולוגיות מתקדמות, ופיתוח של יישומים מעשיים״ ציינו האנליסטים של BCG. ״כתעשייה, אנו מדרגים את ענף השירותים בפיננסים בראש מדד האצה הדיגיטלית, מספר גודל והולך של מוסדות פיננסים מתחילים למצב את עצמם אל עבר העתיד הקוונטי, באמצעות גיוס, השקעות ושותפויות עם חברות טכנולוגיות״. הוסיפו. 

המחשוב הקוונטי נמצא עדיין בחיתוליו ומרבית הפיתוח שמור עדיין לאוניברסיטאות ולא לחברות, אך ככל שהענף מגיע לגיל בגרות, כך גובר הסיכוי שהניצנים הראשונים של טכנולוגיה מעשית יוכוונו אל ענף הפיננסים. המחשוב הקוונטי יכול לפתור למגזר שלושה סוגים של בעיות. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אופטימיזציה
מוסדות פיננסים עושים שימושים מרובים בחישוב אופטימיזציה, הכוללת הקצאות הון, ניהול רשת הכספומטים, ארביטראז׳ פיננסי והתאמת עקומות התשואה. כיום, סוג מסוים של בעיות אופטימיזציה קשות לפתירה, עם כי לא בלתי אפשריות, ע״י המחשבים המסורתיים. כתוצאה מכך, ניהול אופטימיזציה קלסי לא ישימה בעידן של ימינו, החישוב לוקח זמן רב, וגרוע מכך, פוטנציאל הטעות הוא גבוה. 

למידת מכונה (ML)
המוסדות הפיננסים אימצו באופן רחב את ה-ML לשיפור תהליכים עסקיים, ולהגדלת מרווחי הרווח. הזמן הדרוש ליצירת אלגוריתםML במחשבים קלסיים גדל בקצב אקספוננציאלי ככל שהבעיה מורכבת יותר. המחשוב הקוונטי יכול לאפשר לתעשייה להתמודד עם ניתוחים מורכבים בצורה יעילה הרבה יותר, ולהאיץ את טכנולוגיות ה-ML הקיימות. 

סימולציות ותמחור 
הדילמה בין דיוק לבין יעילות בתחום זה היא בלתי נמנעת, היא מובילה ללקיחת סיכונים מיותרים, לרוב בלי שמנהלים יודעים על כך. היכולת לבצע תמחור מעמיק, וחישובי ניהול סיכונים בזמן כמעט ואמת, ללא צורך במודלים מורכבים, יהיה מה שישנה את הענף. ״איתור סיכון בזמן אמת, מאפשר לבנק שלך להקצות טוב יותר את ההון שלך. זה שווה מיליארדים״ אמר פרופסור למתמטיקה פיננסית. ב- JPMorgan (סימול:JPM) לקחו זאת צעד קדימה, והחלו לחקור את השימוש הפוטנציאלי במחשוב קוונטי בשביל לתמחר אופציות. התוצאה הייתה, דיוק בריבוע יותר גבוה מהשיטה הקלאסית ״מונטה קלרו״. 
 

הצטרפו לעדכונים שוטפים על האירועים המשמעותיים היום בבורסה - בערוץ הטלגרם של ביזפורטל
 
התוצאה לחברות הפינטק והפיננסים יכולה להיות אסטרונומית, גם אם הטכנולוגיה עדיין לא קיימת בשיא עוצמתה, השימוש במודלים מבוססים קוונטים יכולים לעשות את כל ההבדל. חברות הפיננסים יוכלו להגיב טוב יותר לאירועים קיצוניים, למצות את משאבי ההון, להתאים אישית את מוצריהם ללקוחות ולאפשר תחזית ניבוי טובה יותר. ב-BCG העריכו כי הפוטנציאל הכספי נאמד בכ-42 ועד 67 מיליארד דולר עבור המוסדות הפיננסים. 

הם צופים כי במהלך העשור הקרוב, המחשוב הקוונטי יגדיל את הרווח התפעולי המצרפי בכ-2 ועד 5 מיליארד דולר עבור החברות. המשמעות היא שבנק או קרן השקעות יכולים להגדיל את שוויהם בכמיליארד דולר במהלך ה-15 שנים, רק על שיפור הטכנולוגיה. עם זאת, בגופי המחקר מציינים כי הם מספקים תחזית שמרנית למדי, בהתחשב בנוף הקוונטי שמתפתח במהירות. 

כמה מגמות צפויות להניע את המחשב הקוונטי בטווח הקרוב. 
אלגוריתמים בהשראת הקוונטים הפועלים על מחשב קלאסי כפי שעושה מייקרוסופט (סימול:MSFT) כיום, או טכנולוגיה היברידית המשלבת בין הישן לחדש, יכולים לעזור לעסקים לייצר ערך משמעותי ולהתכונן לקפיצה מדרגה הבאה כבר בטווח הקצר. מגמה נוספת היא הופעתה של אקו-סיסטם תוסס סביב הטכנולוגיה החדשה כולל את שחקני הטכנולוגיה הגדולים כמו למשל עליבאבא. (סימול:BABA), אמזון (סימול:AMZN), גוגל (סימול:GOOG) ו-IBM שהכריזה על עליונות קוונטית. לצדם נמצאים סטארט- אפים כללים (כגון מערכות D-Wave, QC Ware, Rigetti Computing, Xanadu ו- Zapata Computing) או סטארט- אפים מוכווני פינטק (Computing, המספק תוכנה יעילה לחברות מהתעשייה הפיננסית המעוניינות להשיג יתרון במחשוב קוונטי ובינה מלאכותית). 

בימים אלו מפתחים בתחום הקוונטים מוציאים משאבים הזמינים מסחרית בכדי לעזור לעוסקים בתחום לבדוק, ללמוד ולשתף כיצד למנף מחשוב קוונטי ליישומים בעולם האמיתי. בהם כוח מחשוב קוונטי מבוסס ענן קוונטי קל לגישה (Easy-to-access quantum cloud-based quantum computing power) שמגיע מחברות כמו אמזון, יבמ ומיקרוסופט. ב -18 החודשים האחרונים, כמה חברות פיננסיות - בהן BBVA, CaixaBank ו- JPMorgan Chase - הכריזו או דנו בפומבי בניסויים הקשורים למחשוב קוונטי שהופעלו במקרי בוחן בשלושת התחומים לעיל. 

כאשר מדברים על פינטק וקוונטים, קשה שלא להזכיר את הביטקוין. רבים טועים מה יעלה בגורלו של המטבע הדיגטלי שענף הקוונטים יפרוץ אל חיינו. מצד אחד קיים החשש שהטכנולוגיה עלולה לפגוע באמינות הבלוקצ׳ין, אך מנגד רבים מעריכים שזה מה שיכול לשנות את המשחק עבור הביטקוין. שימוש ביכולות קוונטי חישוביות יכולות להפוך את טכנולוגיית הבלוקצ׳ין לשמישה, זמינה ומוגנת הרבה יותר, עם זאת הדבר עדיין נמצא בחיתוליו. 

מחשוב קוונטי הוא השוק הבא של טריליון הדולר, שהתחיל להמריא עם ״כסף חכם״ שמוזרם אליו. השאלה שנשאלת היא מי החברות הבאות שירוויחו מכך והאם זה עשוי להשפיע על תיק ההשקעות שלכם? (לכתבה המלאה)

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות