מלחמת הסחר: ארה"ב בחזית מול אירופה, סין והאיחוד מתקרבים

ארה"ב מעלה מכסים על מוצרים מאירופה בדגש על חלקי ייצור מטוסים, ברקע לסכסוך משנת 2004: איירבוס זועמים על המהלך ודורשים תגובה ראויה מהאיחוד: סין חותמת על הסכם השקעות מול אירופה, הממשל האמריקאי מתנגד בתוקף
 | 
telegram
(2)

שורש המאבק שבין ארצות הברית והאיחוד הוא סקטור התעופה. כבר 16 שנים שהן מנהלות את המאבק, כאשר ארצות הברית טוענת כי האיחוד מעניק סובסידיות לא חוקיות לאיירבוס, שפוגעות בתחרות עם בואינג וחברות תעופה אמריקאיות נוספות. באוקטובר 2019, ארגון הסחר העולמי אישר לארה"ב להטיל מכסים של 7.5 מיליארד דולר לאור ההפרות הללו. השבוע הודיע נציבות הסחר האמריקאית כי היא מעלה את המכסים על מוצרים מהאיחוד, בעיקר חלקי ייצור מטוסים, לצד אלכוהול ויינות מצרפת וגרמניה.

הנציבות עדיין לא נקבה בתאריך שבו התעריפים החדשים יכנסו לתוקף, אך בהצהרה נכתב כי "מקרוב". ארגון הסחר העולמי, אישור לארה"ב הטלת מכסים, וחזר על עמדתו בספטמבר "האיחוד האירופי צריך לנקוט באמצעים כדי לפצות על חוסר ההגינות הזו". איירבוס זועמים על המהלך האמריקאי, מזהירים מפני פגיעה קשה בעובדי ולקוחות החברה וקוראים לאיחוד האירופי להגיד "כראוי".

תגובת איירבוס "ההחלטת של נציבות הסחר האמריקאית בנוגע להגדלת המכסים על חלקי ייצור מטוסים, אינה מניבה תועלת מכל הבחינות. החברה סומכת על כך שאירופה תגיב כראוי ותגן על האינטרסים שלה ושל כל החברות והמגזרים האירופיים, כולל איירבוס, ותתמקד במכסים הלא מוצדקים."

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בהמשך למלחמת הסחר העולמית, אירופה חותמת על הסכמי השקעה מול סין, במטרה לעצב ולאזן מחדש את יחסי המסחר מול הכלכלה השניה בגדולה בעולם. ארה"ב התנגדה למהלך, והצהירה שהוא ישיג בדיוק את התוצאות ההפוכות. בריסל ובייג'ינג מנהלות משא ומתן על הסכם השקעות מקיף במשך שבע שנים, אך השיחות המרכזיות התקיימו בחודשים האחרונים, כאשר המועד האחרון לחתימה נקבע לסוף 2020.

ראש נציבות הסחר האירופית צייצה בטוויטר כי "האיחוד האירופי פתוח לעסקים, אך שומר על ערכים ושוויון". השלטון הסיני אמר שהעסקה צפויה לתמוך בצורה חזקה בהתאוששות הכלכלית העולמית בתקופה שלאחר המגפה. החתימה על ההסכם תעניק גישה למשקיעים אירופים למגוון רחב של סקטורים כולל בריאות, שירותים פיננסים וכמובן רכבים חשמליים.

הנשיא הנכנס ג'ו ביידן הביע את תמיכתו בשיתוף פעולה הדוק עם האיחוד האירופי בנושאים הקשורים לסין. רבים בוושינגטון מאמינים כי שיתוף פעולה עם אירופה היא הדרך היעילה ביותר להתמודד מול הפרקטיקות  הכלכליות המקובלות בסין ופגיעה בזכויות אדם. כעת, הנשיא ביידן מתחיל את כהונתו ברגל שמאל ביחסים מול האיחוד האירופי.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    יש לקוות שבשבועיים הבאים טרמפ ישתוק
    גבי 03/01/2021 15:53
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שיתן לביידן לנהל את ארה"ב.
    סגור
  • 1.
    The agreement between the EU and China was already sign
    מאיר 03/01/2021 10:32
    הגב לתגובה זו
    0 0
    signed last week
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות