"רוב החברות היצרניות הגדולות בישראל בבעלות זרה - זה מסוכן"

מייסד ומנכ״ל באטמ, ד״ר צבי מרום, שעלתה לכותרות השנה עם בדיקות הקורונה שפיתחה, מגלה בראיון לפרויקט אנשי השנה של ביזפורטל שהחברה לא שוללת ספין-אוף בנאסד״ק ומזהיר: ״הקורונה לא הולכת לשום מקום - עם החיסון ובלעדיו״
 | 
telegram
(6)
מנכ"ל באטמ ד"ר צבי מרום, צילום מסך

"אנחנו מטפלים בוירוסים ובפתוגנים אחרים כדבר שבשגרה, ומיד כשראינו את נגיף הקורונה מתפשט התחלנו בפיתוח שורה של מרכיבי דיאגנוסיטיקה שדרושים כדי להתמודד עם המגפה״ - כך מתאר ד״ר צבי מרום, מייסד שותף ומנכ״ל באטמ 0% באטמ 93.4 0% באטמ בסיס:93.4 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , כיצד זיהתה החברה בזמן אמת הזדמנות שבמידה רבה הביאה לעלייה של למעלה מ-100% במחיר המנייה שלה השנה. מרום הוא אחת מבחירות המערכת של ביזפורטל בפרויקט אנשי השנה של ביזפורטל ל-2020, שהצבעת הגולשים בו תגיע השבוע לסיומה. צפו בראיון המלא:
 

 


״לא הלכנו לנאסד״ק כי כרגע אנחנו לא צריכים כסף״, מסביר מרום מדוע החברה לא פונה להנפקה בוול סטריט, ״כרגע בעלי המניות שלנו שבעי רצון. יכול להיות שברבות הימים אם נעשה ספין-אוף לחלקים בחברה נלך גם לנאסד״ק, אבל חזות קיומנו היא לא הגיוס.

עוד במהלך הראיון אומר מרום כי הסביבה העסקית בישראל השתפרה אך טוען ״במקביל לאקזיטים צריך לנסות לבנות חברות מקומיות חזקות. לצערי הרב, רוב החברות היצרניות הגדולות בישראל הן בבעלות זרה, וזה מסוכן כי יכול להיות שמחר בבוקר נשיא עלום-שם של חברה יחליט להזיז את החברה למקום אחר״. כמו כן מרום מזהיר מפני בריחת הפעילות היצרנית מישראל. ״יש בעיה כפולה: גם גודל השוק הישראלי שחייב להיות מוטה ייצוא, וגם הממשלה שלא שמה שום דגש על המגזר היצרני״.

מרום ציין שערכות הקורונה שבאטמ פיתחה מזהות גם את המוטציה הבריטית של הקורונה, וכן יוכלו באמצעות התאמות שונות לזהות את זו הדרום-אפריקאית ומוטציות נוספות שעלולות לצוץ בעתיד. ״אפשר להגיד בדיעבד שאנחנו קוטפים פירות מעבודה שהתחלנו לפני עשור״, אומר מרום, שלפיו תחום המחלות הזיהומיות ימשיך לצמוח שכן ״הקורונה לא הולכת לשום מקום - עם החיסון ובלעדיו״.

בנוסף מתייחס מרום לפעילות של באטמ בתחומי הנטוורקינג והסייבר, במסגרתם נחתמה השנה עסקה מול הענקית וודפון וכן נהנתה החברה בעלייה בביקושים לתעבורת רשת רחבה עקב המעבר לעבודה מהבית בחלק ממקומות העבודה ובצריכה המולטימדיה בתקופות הסגרים.

לצד אלה, מספר מרום כיצד התגלגל לתחום, על ההנאה שלו מהמעורבות בתהליכי הפיתוח בבאטמ, על ספרי ההיסטורי הרבים שהוא קורא בביתו, על החברים מעולם התרבות והספרות והתחביבים שהוא מטפח בשעות הפנאי.

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    מאד מעניין ואמיתי ללא פוליטיקה
    יה 09/01/2021 14:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יפה על פעילות הטכנולוגיה בבאטמ והתמיכה בישראל
    סגור
  • 5.
    איש מעניין, ראיון מעניין (ל"ת)
    דניאל 09/01/2021 11:19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    לרדומים
    חיים 04/01/2021 14:40
    הגב לתגובה זו
    6 0
    מה קרה רק עכדיו התעוררתם הרי זה שנים שהמפעלים פה נימכרים לסינים וניסגרים ועובדיהם מפוטרים ועוברים לפתוח חנויות בשביל פרנסה רק מה הגורונה כיסחה אותם פעם שניה ורחמנות עליהם
    סגור
  • 3.
    הכתב שלכם נראה בן 13 (ל"ת)
    מה נסגר 03/01/2021 21:31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    אלופים - עובדים יפה (ל"ת)
    לזר CRES רעננה 03/01/2021 14:59
    הגב לתגובה זו
    4 1
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    יצרנים ימשיכו לברוח מכאן
    זאב 03/01/2021 13:52
    הגב לתגובה זו
    10 2
    אם לא יהיה שינוי אמיתי מצד המדינה לטובת הייצרנים המקומיים. בראש וראשונה נושא שער השקל אל מול המטבעות הזרים. אם זה לא יקרה, ניהפך ליבואנים של הכל כולל הכל (מזון, ביגוד, כימיקלים וכו') ובתור אי מוקף במדינות עויינות, רק אלוהים(האם זה מספיק?!) יהיה בעזרנו בעת צרה אמיתית.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות