"שוק המניות בלונדון הוא משוקי המניות הזולים בעולם"

כך מעריך סטפן מונייה, מנהל ההשקעות של לומברד אודייר שסבור שהקורונה תשפיע על בריטניה יותר מאשר הברקזיט
 | 
telegram
(5)
בורסת לונדון, צילום: בורסת לונדון

"אי הודאות בנוגע לברקזיט שהכבידה על השוק בבריטניה עכשיו מתפוגגת, והכלכלה במדינה תרוויח לבסוף מהתאוששות מחזורית שתגיע לאחר הסגר. בינתיים, בריטניה נשארת אחד משווקי המניות הזולים בעולם. בתחילת דצמבר הגדלנו את החשיפה שלנו לשוק הבריטי" כך אומר מנהל ההשקעות הראשי בבנק לומברד אודייר שמוסיף - "אנו ממשיכים לעקוב מקרוב אחר התגובות לברקזיט של עסקים באיחוד האירופי ובבריטניה". 

בראיה לטווח ארוך יותר מציין מוניה את החששות "אחרי יותר מארבע שנים של משא ומתן האיחוד האירופי וממשלת בריטניה הצליחו להסכים על התנאים להסכמי הסחר החדשים ביניהם. "ההסכם מהווה הזדמנות לבריטניה להתכונן להתאוששות הכלכלית לאחר השפל הכלכלי שנגרם בעקבות משבר הקורונה – החמור ביותר מזה 300 שנים, "אומר מונייה וממשיך - "בריטניה זקוקה כעת לריבאונד כלכלי, אחרי שהשביתה את המשק במשך חודשים רבים, ולזמן רב יותר משכנותיה. עם זאת, לטווח הארוך יכול להיות שהשפעת מגפת הקורונה על המשק בבריטניה תהיה פחותה ביחס לנזק הכלכלי בעקבות הברקזיט.

"לפי ההערכות האחרונות של ה-Office for Budget Responsibility ב-10 עד 20 שנים הקרובות התוצר של בריטניה יהיה נמוך ב4% ביחס לאם הייתה נשארת באיחוד האירופי. האיחוד האירופי הוא השוק הגדול ביותר בבריטניה, ומהווה 43% מהיצוא של בריטניה ו -52% מהיבוא בשנת 2019. הגוש בן 27 המדינות הזהיר בעקביות כי הוא יעדיף להגן על האיחוד ושלמות השוק שלו, ואף הקציב 5 מיליארד אירו לתמיכה באזורים שנפגעו מהברקזיט". 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

סטפן מונייה מסביר כי למרות שעסקת הברקזיט הרגיעה את המשקיעים לאחר שהיו מאוימים מהאפשרות של אי הגעה להסכם, עזיבת האיחוד עדיין מסמלת לאן נושבת הרוח. חשוב לזכור כי ההסכם אינו חלוט, והאיחוד ובריטניה יאלצו לחזור שוב ושוב לשולחן המשא ומתן כיוון שהעסקה לא מכסה 80% מהתמ"ג בבריטניה. ההערכה שלנו בלומברד אודייר היא כי האיחוד ובריטניה ימצאו עצמם במשא ומתן כמעט תמידי. "שני הצדדים צריכים להסכים על נושאים רבים – החל ממעבר עובדים דרך שיתופי פעולה ביטחוניים/משטרתיים ועד למיסוי", מוסיף מונייה, "החברות באיחוד העלתה את ההשקעות הזרות בבריטניה בכ-28%, והן צפויות לרדת בעשר השנים הבאות ב-22% לפי הערכות המרכז לביצועים כלכליים ב- London School of Economics.

"לנתון זה השלכות על יכולתה של בריטניה לממן את הגירעון בחשבון השוטף שלה, שעמד בסוף ספטמבר 2020 על 2.9% מהתוצר של בריטניה. בינתיים, ב -4 בינואר, יום העבודה הראשון של השנה החדשה, 6 מיליארד אירו של עסקאות מניות באיחוד האירופי עברו מלונדון למרכזים אירופיים אחרים, ביניהם מדריד, פרנקפורט ופריז".
 

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    מה שזול נשאר זול
    וורן שמפאט 09/01/2021 14:35
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מה שיקר נהיה יותר יקר זה מה שלמדתי בשוק ההון
    סגור
  • 3.
    מה אתם מנסים להגיד.שזאת הזדמנות?להכנס לתוך הבועה?
    ו 09/01/2021 13:58
    הגב לתגובה זו
    6 1
    אין יותר הזדמניות בעולם צאו מהסרט הבדיוני הזה .קחו תכסף וברחו עכשיו
    סגור
  • להכנס במחירים כאלה . רולטה רוסית . (ל"ת)
    ח 10/01/2021 00:00
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 2.
    הבועה
    האמיתי 09/01/2021 13:43
    הגב לתגובה זו
    2 1
    הוא מתכוון שאולי הכי פחות בועתית מכל הטירוף של הבלוף אבל עדיין בועה נוראית
    סגור
  • 1.
    יותר זול מהשוק הישראלי תוצרת ביבי והמס זאת בדיחת השנה (ל"ת)
    שוק המציאות 09/01/2021 09:05
    הגב לתגובה זו
    0 4
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות