באטמ שוקלת למכור את חברת הבת NGSoft תמורת כ-105 מיליון שקל

לדברי החברה, מטרת המכירה הצפויה, היא להכניס תזרים מזומנים שיאפשר לה להאיץ את עסקי הליבה. מדובר נכון לעכשיו בהסכם אופציה
 | 
telegram
מנכ"ל באטמ ד"ר צבי מרום, צילום מסך

חברת באטמ +2.52% באטמ 93.4 +2.52% באטמ בסיס:91.1 פתיחה:91.1 גבוה:94.2 נמוך:91.1 תמורה:179,740 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  מדווחת כי היא חתמה על הסכם אופציה למכירת פעילות חברת הבת NGSoft תמורת כ-33 מיליון דולר (105 מיליון שקל) לספקית שירותי הענן Azteck Technologies השייכת לקרן סקיי.

 

הצטרפו לעדכונים שוטפים על האירועים המשמעותיים היום בבורסה - בערוץ הטלגרם של ביזפורטל


בטאמ הנסחרת גם בבורסת לונדון (סימול: BVC) ומתמקדת בפיתוח, ייצור ושיווק מערכות תקשורת וסייבר וציוד רפואי לבדיקות מעבדה מעוניינת לרכז מאמצים בפעילות הליבה שלה וצופה כי הפיתוח שלה לזיהוי מהיר של מחלות ובהן הקורונה, הוא בעל פוטנציאל צמיחה משמעותי ומעוניינת להתמקד בחטיבת הביומד, לצד פעילותה בחטיבת הרשתות והסייבר. בראיון לביזפורטל הזהיר לאחרונה מרום כי: "הקורונה לא תהיה המגיפה היחידה בעשורים הקרובים".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

על פי החברה, NGSoft היא בעיקר חברת שירותי תוכנה ודיגיטל המספקת פתרונות דיגיטלים וטכנולוגיים. אך מכיוון שפעילויות הפיתוח שלה אינן קשורות לפעילות ה-NFV או הסייבר של הקבוצה החליט הדירקטוריון כאמור על המכירה.

במסגרת התנאים להסכם, באטמ תוכל למכור את החזקותיה ב-NGSoft תמורת 105.1 מיליון שקל, ושבאטמ תקבל בפועל 93.7 מיליון שקל, תשלום שכולל החזר הלוואה בסך 15.5 מיליון שקל מ-NGSoft וכן תשלום דיבידנד של 2.1 מיליון שקל. חלק מעובדי NGSoft יקבלו את יתרת התמורה בסך 11.4 מיליון ש"ח כתוצאה מימוש אופציות.
אם באטמ תממש את האופציה, יכנס לתוקפו הסכם לרכישת מניות שמוחזק בינתיים על ידי נאמן. האופציה של באטמ תקפה עד ל-1 למרץ 2021 וניתנת להארכה עד ה-17 למאי 2021. אם לא תממש את האופציה היא תשלם לרוכש תמורה של עד 7.9 מיליון שקל, ותעדכן על כך את הבורסה.

לדברי החברה: "בשנת 2020 הקבוצה השיגה אבני דרך מרכזיות בהתקדמות הפיתוח של פעילות הרשתות הוירטואליות שלה (NFV), כולל השלמה מוצלחת של ניסויי היתכנות של פתרון ה-NFV  שלה עם וודאפון וכן הבטיחה הסכם רישיון רב שנתי עם לקוח Tire-1 ראשון. בתחום הדיאגנוסטיקה, חטיבת הביומד פיתחה במהירות מספר רב של פתרונות כתגובה להתפרצות הקורונה, אשר זוכים לביקוש רב ועולה  עם התמשכות המגפה".

"אנחנו מטפלים בוירוסים ובפתוגנים אחרים כדבר שבשגרה, ומיד כשראינו את נגיף הקורונה מתפשט התחלנו בפיתוח שורה של מרכיבי דיאגנוסיטיקה שדרושים כדי להתמודד עם המגפה״ - כך מתאר ד״ר צבי מרום, מייסד שותף ומנכ״ל באטמ, כיצד זיהתה החברה בזמן אמת הזדמנות שבמידה רבה הביאה לעלייה של למעלה מ-100% במחיר המנייה שלה השנה. מרום הוא אחת מבחירות המערכת של ביזפורטל בפרויקט אנשי השנה של ביזפורטל ל-2020 (לראיון המלא).

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות