הנפט עלה ב-33% בחודשיים, אבל סין נסגרת מחדש...

סעודיה הודיעה על קיצוץ יזום של מיליון חביות ליום, אבל זה היה לפני שסין הודיעה על עלייה במקרים והחלת אמצעי סגר חדשים - בפעם הקודמת (בחודש אפריל) זה מה שהפיל את מחיר הנפט לשלילי
 | 
telegram
(3)
קידוח נפט, צילום: Zbynek Burival

בחודש האחרון בלבד, מחיר הנפט הגולמי עלה ב-17%, מרמה של קרוב ל-46 דולר לחבית לרמה של 53.4 דולר לחבית. בחודשיים, כלומר מאז נובמבר, מדובר בעלייה של 33%. מאוקטובר זו עלייה של 45%. זו גם הרמה הגבוהה ביותר של הסחורה מאז פברואר 2020.

הסיבה לעליות במחירים היא כפולה. הראשונה היא המשך הקיצוץ היזום בתפוקת הנפט, כשסעודיה הודיעה בשבוע שעבר על קיצוץ של מיליון חביות ביום. הקיצוץ היזום מצד מדינות אופ"ק ומדינות אופ"ק+, מקל לראשונה מזה זמן רב על המלאים, כשהמכון האמריקאי לפטרוליום (API) הודיע על ירידה של למעלה מ-5.8 מיליון חביות בשבוע שנגמר ב-8 לינואר. זאת לעומת צפי לירידה של 2.66 מיליון חביות.

המשמעות הפשוטה של כל זה, זה שהשוק הצליח לייצב את רמת התפוקה מול רמת הביקוש. הלחץ על המלאים – שהפיל באפריל את הנפט למחיר שלילי של מינוס 38 דולר לחבית, לא לפני שנסגר על 11 דולר לחבית לקראת הפקיעה של החוזים דאז – ירד, מה שאומר שיש התאזנות בין הביקוש להיצע לטובת הסחורה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

סין נסגרת וזה ישפיע על הנפט
אבל עכשיו נשאלת השאלה: איך הסגירה המחודשת של מחוזות בסין תשפיע על מחיר הנפט? אין לכך תשובה חדה, בשל העובדה שמרבית הקיצוצים תוכללו לפני העלייה בהדבקה בסין. הסיבה שהמחיר קרס בשנה שעברה היה סגירתה של סין, יבואנית הנפט הגדולה בעולם, שמייבאת את הסחורה יותר מ-14 הכלכלות המפותחות הגדולות בעולם, להוציא את ארה"ב.

כי אם בשבוע שעבר דובר רק על מחוז הבאי, שבירתו שיאזואנג היא עיר של 11 מיליון תושבים שנכנסו לסגר, עכשיו 2 מחוזות נוספים בפרובינציה היילונג'יאנג מתחילים להגביל תנועה לאזרחים. הפרובינציה אחראית ל-1% מהתמ"ג הסיני, אבל כרגע לא ברור מה מידת ההשפעה של הסגר החדש אבל תהיה לו השפעה כלכלית על סין ועל חגיגות השנה החדשה – לאחר שהשלטונות מעודדים אנשים להישאר בביתם.

"המצב המחמיר של הקורונה יפגע בביצועים הכלכליים, כשהשווקים יצטרכו להנמיך את הציפיות לעלייה חדה בביקושים בחגיגות השנה החדשה", כתב השבוע טינג לו, הכלכלן הראשי לשוק הסיני בבנק נומורה. "התאוששות מלאה בשירותים צפויה להתעכב לנוכח הירידה במדדי ה-PMI המובילים בתחום השירותים בחודש שעבר", הוסיף.

המשמעות היא שלא בטוח שהקיצוץ שעליה הכריזה סעודיה יהיה מספק, כשיחד עם סין, מרבית המערב נמצא בסגרים בשל הקורונה. המחיר כנראה לא יגיע שוב לתחום השלילי, אבל בהינתן והסגרים ימשיכו להתרחב בסין וללא תגובה מתאימה מצד מדינות המפיקות נפט, זה עלול להעמיס על המלאים מחדש, מה שבתמורה ילחץ על המחיר חזרה למטה.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    פטרוכימים עלתה בביום חמישי 54%!!! (ל"ת)
    ניר 16/01/2021 18:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    היא תעלה בעשור הבא (ל"ת)
    בזן 14/01/2021 12:10
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 1.
    נפט יהיה הסחורה של העשור - גם 200$ יתכן (ל"ת)
    שמוליק 14/01/2021 10:55
    הגב לתגובה זו
    6 2
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות