סלובקיה תרכוש מערכות מכ"מ של התעשייה האווירית בחצי מיליארד ש'
סלובקיה תרכוש 17 מכ"מים של התעשייה האווירית, במסגרת הסכם בין משרד הביטחון ומשרד ההגנה בסלובקיה. היקף העסקה מוערך בלמעלה מחצי מיליארד שקל, והוא כולל מערכות מכ"מ מסוג MMR ומערכות נוספות.
הצטרפו לעדכונים שוטפים על האירועים המשמעותיים היום בבורסה - בערוץ הטלגרם של ביזפורטל
במסגרת ההסכם תספק ישראל לסלובקיה גם טכנולוגיה וידע ושיתוף פעולה תעשייתי, לרבות תמיכה בתעשייה המקומית. מערכות המכ"מ של התעשייה האווירית יאפשרו סנכרון עם מערכות ההגנה של 'נאט"ו'.
בשנים האחרונות כבר שולבו מערכות דומות במערכות השליטה והבקרה של מדינות נוספות בברית 'נאט"ו'. מכ"מ ה-MMR, המיוצר בחטיבת אלתא של התעשייה האווירית, מוכח מבצעית ומשולב במגוון מערכות הגנה אווירית בישראל ובעולם. המכ"מ מגלה את האיום, מסווג אותו, מחשב את נקודת הפגיעה ואת המיקום ממנו נורו טילים, מרגמות או ארטילריה, ומספק למערכת הנשק נתונים חיוניים המאפשרים נטרול של מספר איומים בו זמנית.
סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנכ"ל אלתא, יואב תורג'מן: "אנו גאים שממשלת סלובקיה בחרה לשלב את מכם ה-MMR של התעשייה האווירית במערכות ההגנה האווירית של המדינה ומודים למשרד הביטחון על התמיכה והסיוע. ה-MMR מתבסס על טכנולוגיות מתקדמות ביותר ומשפר באופן משמעותי את אמינות התמונה האווירית והמודעות המצבית וביכולתו לטפל ביעילות במגוון רחב של מטרות. עד היום, נמכרו כ-130 מערכות באירופה, ארה"ב, קנדה ומדינות נוספות ואנו בטוחים שמדובר במערכת המכ"מ הטובה ביותר שתקדם את היכולות של חיל האוויר הסלובקי ותאפשר לו להתמודד עם מגוון האיומים האוויריים".
לקריאה נוספת:
> למה בעצם עוד לא הנפיקו את התעשייה האווירית?
> איפה הכסף? ככה העובדים של התעשייה האווירית "גנבו" את הקופה הציבורית
> התעשייה האווירית מפרסמת דוחות חזקים לרבעון השני
כזכור, בנובמבר אישרה ועדת השרים להפרטה מהלך של הנפקת מניות מיעוט התעשייה האווירית - מהלך אותו החלה רשות החברות לקדם לפני כ-25 שנים. המהלך צפוי להתבצע במחצית הראשונה של 2021. בינתיים, הודיע מבקר המדינה שיבחן את המהלך שכן לדבריו: "אין למדינה מספיק מידע כדי להעריך את שווי החברה".
ההנפקה הצפויה התאפשרה לאחר שוועד עובדי החברה הסיר את התנגדותו למהלך בתמורה להבנות עם משרד האוצר לגבי ביטול הדרישה להחזר כספים מצד אלפי עובדים שזכו לשכר גבוה מדירוג השכר הממשלתי.
התעשייה האווירית היא חברה עסקית, אחת היצואניות הגדולות במשק (מכירות שנתיות של כ-14 מיליארד ש"ח, מהם כ-10 מיליארד ש"ח ליצוא לכ-90 מדינות ברחבי העולם), הפועלת בשוק הבינלאומי ה-Aerospace & Defense בו פועלות חברות ענק כבואינג, לוקהיד מרטין ועוד. ברוב החברות הבולטות בתחומי פעילות החברה אין אחזקה ממשלתית ורובן חברות נסחרות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.החרדים יכולים להירגעשמעון חמשירים 15/01/2021 04:27הגב לתגובה זו0 0יופי. נכנס כסף לבני ברק ומאה שערים בית שמש ואלעד.סגור
-
1.מעניין לאן הולך הכסף הזה ? (ל"ת)שואל 14/01/2021 15:35הגב לתגובה זו1 0סגור