גינדי מכרו קרקע בת״א כדי לא לבנות לדיור מוזל; בסוף הפרויקט יגדל

לחברת הנדל״ן כנראה נמאס אחרי שכמאה דירות בפרויקט שלה ושל רבוע כחול במתחם גינדי TLV הוקצו לדיור בר השגה. כך, בנייה של עשרות דירות לשכירות ארוכת טווח התעכבה עד שהיתר הבנייה פקע. השותפה רכשה את חלקה וצפויה להקים לאחר איחוד המגרש הסמוך פרויקט גדול יותר
 | 
telegram
(3)
גינדי TLV, צילום: גינדי TLV

קרקע למגורים במרכז תל אביב היא בוננזה של ממש עבור יזמיות הנדל״ן, אבל מה קורה כשעל האוצר הזה צריך להקים מיזם של דיור בשכירות מוזלת? כאן יש מי שאומר ״תודה, אבל לא תודה״. כך קרה במתחם השוק הסיטונאי, כשקרקע שקנו במשותף גינדי השקעות וחברת רבוע נדלן +0.83% רבוע נדלן 30,490 +0.83% רבוע נדלן בסיס:30,240 פתיחה:30,650 גבוה:30,650 נמוך:30,000 תמורה:1,399,124 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: של מוטי בן משה, עליה היו אמורות לקום 55 דירות לשכירות מוזלת ארוכת טווח, הפכה לסלע מחלוקת בין השתיים שהתווכחו אם למכור או לבנות. אחרי שהשתיים סיכמו על הקמת 100 דירות לדיור בר השגה במתחם בגינדי אמרו כנראה מספיק והעדיפו למכור. 

בעוד שבנייני המגורים הסמוכים שהחברות בנו במתחם אוכלסו כמעט במלואם, פוטנציאל של עשרות דיירים שיכלו כבר לקבל מפתח ולהינות בינתיים משכירות במחיר טוב ובמיקום טוב ירד לטמיון לא מוצה כלל. יצויין כי חילוקי הדעות לא היו רק בין שתי היזמיות אלא גם מול עיריית תל אביב, ואלה נסובו סביב תוספות בנייה, משך תקופת השכירות וכן המחיר שיוצע לשוכרים. בסופו של דבר לא היה כל סיכום עם העירייה לגבי שני הקריטריונים, וכמו כן לא ניתנה התחייבות באשר למועד השלמת הפרויקט.

כך או כך, היתר הבנייה לבניין, הממוקם ברחוב החשמונאים 98 בתל אביב, ניתן עוד ב-2013, אולם עקב ההתמהמהות של היזמיות פקע בינתיים. כיום תוכלו למצוא במקום מבנה בן שלוש קומות לשימושים שאינם מגורים. רק לאחרונה יצאה סופית גינדי מהפרויקט ומכרה את חלקה לשותפה רבוע כחול נדל״ן בעסקה בהיקף כ-250 מיליון שקל שכללה גם את חלקה בקניון גינדי TLV, בנייני המגורים שמעליו ושטחים נוספים לשימושי מסחר ומלונאות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אז האם כעת תחל רבוע כחול בבניית הפרוייקט? עוד לא, ואולי בהקשר הזה ניתן לדווח על בשורות חיוביות. בעוד שכאמור היתר הבנייה המקורי פקע, רבוע כחול ובעלי המגרש הסמוך ברחוב החשמונאים 100 פועלים לטובת איחוד המגרשים, הריסת החלק הבנוי בהם והקמת פרוייקט חדש - גדול מזה שבתכנון המקורי. העירייה מצדה תומכת במהלך, ושואפת לכרוך אותו בהגדלה של מספר הדירות שיוצעו בשכירות מוזלת.

ואולם, נשאלת השאלה האם כשליזמים נכס יקר ערך שכזה, אין להם תמריץ למעשה לעכב את הבנייה עד ש״יסחטו את הלימון״ עד כמה שניתן מול העירייה? ומנגד, במשחק המצמוצים הזה האם העירייה ״תתקפל״ ותיעתר לדרישות, גם על חשבון הנחות מופלגות ליזמיות, ולו בכדי לראות כבר את המבנים עומדים ואת הדיירים מאכלסים אותם? בסיבוב הראשון נראה שהעירייה עמדה על שלה, אבל קשה לקרוא לזה ניצחון כשעשרות שוכרים בפוטנציה נופלים בין הכסאות.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    קשור לתעלולי מוטי בן משה ? (ל"ת)
    מוש 29/03/2021 00:58
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    כפי שקורה תמיד כשהשלטון מנסה "לעזור"-במקום דירות למי
    יובל 24/01/2021 10:40
    הגב לתגובה זו
    2 1
    שיכול להרשות לעצמו אין דירה לאף אחד (וכך ההיצע פוחת והמחירים עולים עוד יותר). בונצואלה ובכל מקום אחר שנוסה "צדק חברתי" הגיעה בסוף התרסקות. אז איך אומר חולדאי, "תנו לי לנהל את המדינה כמו שניהלתי את תל אביב", ממש לא תודה!
    סגור
  • 1.
    תפסיקו להתערב בשוק החופשי
    בולשביקים 21/01/2021 13:17
    הגב לתגובה זו
    4 0
    אין דבר יותר גרוע, מלקבוע היתר בנייה עבור שכירות מוזלת במרכז תל-אביב. מי שרוצה שכירות מוזלת שיעבור לגור בראש העין או יהוד מונסון ויחכה לרכבת הקלה. מה שקורה שהעירייה מנסה לעשות מדיניות סוציאליסטית. היזמים יושבים על הגדר ומחכים
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות