IBI בסקירה ראשונית על ישראכרט: אפסייד של 19% במניה

ישראכרט קיבלה שנה שעברה לפתוח סוכנות ביטוח אך  לא ניתן להתעלם ממספר איומים דוגמת כניסת ביט לעולם כרטיסי האשראי והתפתחות אפליקציות התשלום. טבלת החסרונות והיתרונות בפנים
 | 
telegram
(2)
רון וקסלר ישראכרט, צילום: סיון פרג

קיים אפסייד של 19% במניית ישראכרט -0.69% ישראכרט 1,440 -0.69% ישראכרט בסיס:1,450 פתיחה:1,428 גבוה:1,487 נמוך:1,400 תמורה:19,504,030 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . כך סובר ליאור שילה, אנליסט הבנקים של IBI בהמלצה שהעניק לחברה במסגרת סיקור ראשוני של החברה, מאז הונפקה באפריל 2019.  

ישראכרט פועלת בשלושה תחומים עיקריים ובראשם תחומי ההנפקה והסליקה של כרטיסי האשראי, כולל פתרונות תשלום ומוצרי פרסום מבוססי דאטה לעסקים. כמו כן פועלת בתחום מתן האשראי ופתרונות מימון למגזר העסקי והקמעונאי. שנה שעברה קיבלה החברה אישור לעסוק בתחום הביטוח ולהקים סוכנות (גם MAX קיבלה אישור), ועל פי ההערכות השקת פעילות זו צפויה להתבצע בצורה הדרגתית החל מהמחצית השנייה של 2021.

בתחילת החודש ביצענו ניתוח על מניית ישראכרט ועל המהלכים אותם ביצעה כדי להגדיל את שורת הרווח. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

פעילות הסליקה וההנפקה
ישראכרט פעלה בשני המגזרים הללו עוד כאשר השתייכה לבנק הפועלים, ממנו נפרדה סופית במרץ 2020 ונותרה בעלת נתח שוק של 45%-47%. בשני המגזרים קיימות מספר מגמות אשר צפויות להוביל לשחיקת נתח השוק ולפגיעה ברווחיות של ישראכרט בפרט ושל שאר החברות הפועלות בתחום בכלל. חלקן נובעות מהתערבות רגולטורית וחלקן מתחרות נוקשה. מנגד, הצמיחה במחזורי התשלומים והמעבר לתשלום באמצעים דיגיטליים על פני שימוש במזומן, לצד היקף הלקוחות הקיים של ישראכרט ומסד הנתונים הרחב שנצבר לאורך השנים צפויים לרכך מעט את המכה. כמו כן, רפורמת הבנקאות הפתוחה שבנק ישראל דוחף למימושה צפויה להעניק לישראכרט הזדמנויות לשיתופי פעולה ולביצוע  M&A עם חברות מתחום הפינ-טק.

פעילות המימון
על פי שילה, מנוע הצמיחה הבולט של ישראכרט לשנים הבאות הוא תיק האשראי הקמעונאי והעסקי. "מאז החל תהליך הפרידה מבנק הפועלים צמח תיק האשראי של החברה בשיעור דו-ספרתי גבוה ואלמלא הקורונה התיק היה ממשיך לצמוח בקצבים גבוהים. המשבר הציף את מחיר הצמיחה המהירה של תיק האשראי של ישראכרט הפועל בתחום בו הסיכון הוא לא נמוך, שבא לידי ביטוי במחיקות גבוהות והוצאות להפסדי אשראי לא מבוטלות. כעת, לאחר שהמסקנות הוסקו, החברה הידקה את תהליך החיתום בתקופה הנוכחית לצד ניטור אשראי בעייתי וחיזוק מערכי הגבייה. אין ספק שהחברה תחזור לקצבי צמיחה גבוהים כאשר נתוני המאקרו יאפשרו זאת ותחום זה יהפוך לדומיננטי מאוד בשורת הרווח של ישראכרט".

בשורה התחתונה
על פי סקירת IBI "ישראכרט החלה את דרכה האמיתית מרגע שבו החל בנק הפועלים להתכונן להנפקה, בשנים 2017-2018. באותם השנים האיצה החברה את צמיחת תיק האשראי בידיעה שזו תתמוך בהערכת השווי. מאז ועד היום התיק צמח בקצב מסחרר ונכון להיום מהווה אחוז לא מבוטל מהרווח הנקי. זאת בעוד שתרומת פעילות הסליקה וההנפקה לרווח הנקי צפויה להישחק מרמה של 50% היום לרמה של 30%-40% בהמשך. לא ניתן להתעלם ממספר איומים דוגמת כניסת ביט לעולם כרטיסי האשראי והתפתחות אפליקציות התשלום לצד פתיחת מערכת הסליקה של מס"ב. עם זאת, פעילות האשראי הצומחת שתלויה בסביבת המאקרו, פיתוח מוצרים מתקדמים מבוססי דאטה ללקוחות העסקיים ופעילות הביטוח שתחל לפעול באופן הדרגתי במחצית השנייה של השנה צפויים להעניק רוח גבית לישראכרט. כמו כן, עם הנהלה חדשה בעלת ניסיון בתחום כרטיסי האשראי ונכונות להוביל בחברה תהליכי התייעלות לצד פיתוח עסקי, אנו מעריכים כי החברה בכיוון הנכון לצמיחה בריאה.


תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    כרטיס דביט לא יעיל
    אלי 18/01/2021 12:46
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רציתי להוציא כרטיס דביט מהבנק שלי , אבל הובהר לי שהוא משמש רק למשיכת מזומן כמו כספומט או כאמצעי תשלום מיידי כלומר החשבון יחויב במזומן. אין אפשרות לפרוס תשלומים , אי אפשר להשתמש בו לרכישות באינטרנט , אי אפשר לשלם תשלומים חודשיים דוגמאת טלפון וכיוצא בזה , מבחינתי הכרטיס הזה מסורס ולא יעיל ולא יכול להתחרות בכרטיס אשראי. מעבר לכך הכל עובר לדיגיטלי , יש לישראכאט אפליקציית תשלום ומשלמים דרך הטלפון ,גם אפליקציית תשלום בתחבורה הציבורית בשם ANYWAY.
    סגור
  • 1.
    לקנות מניף ולא ישראבלוף (ל"ת)
    עדיף 18/01/2021 12:10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות