תצא בחוץ? מה השוק מצפה לראות בדוחות לרבעון ה-4 של אינטל

מצד אחד - המעבדים של החברה צוברים תאוצה, מצד שני - התחרות קשה מאי פעם, אבל בשוק רוצים לדעת האם החברה החלה להשתמש בקבלנים חיצוניים; עם מנכ"ל חדש החל מהחודש הבא: זו תמונת המצב של החברה והמניה
 | 
telegram
אינטל. מכרז על תקציב היח"צ, צילום: יח"צ

בשבוע שעבר קפצה מניית אינטל INTEL CORPORATION +0.25% INTEL... 24.5 +0.25% INTEL CORPORATION סגירה:0 פתיחה:24.31 גבוה:24.68 נמוך:24.14 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (INTC) בקרוב ל-10% ביום מסחר אחד. הסיבה? התפטר מנכ"ל החברה בוב סוואן, איש כספים אפרורי, ובמקומו הודיעה החברה על מינויו של בפט גלסינגר, איש פיתוח בכל רמ"ח איבריו, שלאחר שעבד במחלקת הפיתוח של אינטל במשך יותר מ-30 שנה, עזב גלסינגר את החברה והפך להיות מנכ"ל VMware. לאחר עשור, הוא חוזר כעת לאינטל בדלת הראשית והמשקיעים פרשו לו שטיח אדום.

המנכ"ל החדש של אינטל - כל מה שצריך לדעת עליו והאם הוא יביא את השינוי המיוחל?
למה? כי מי שכונתה בעבר "מלכת השבבים" כבר מזמן לא מלכה. שלא תבינו לא נכון, אינטל היא עדיין יצרנית השבבים הגדולה בעולם ושווי השוק שלה הוא 240 מיליארד דולר. אבל מלכה היא לא. אם כן, אז היא כלואה בארמון בזמן שהיא רואה את הממלכה שלה מתפוררת מסביבה, כשיותר ויותר שחקנים, בהם אייאמדי (AMD), אנווידיה (NVDA), TSMC הטאיוונית והיצרנים מסין נוגסים לה מנתח השוק שהולך ומצטמצם, ככל שהשוק הולך ומתבזר גם מבחינת כמות סוגי השבבים, אבל גם מבחינת הידע הטכנולוגי הנדרש לייצור.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

קחו את TSMC לדוגמה. החברה מתכננת להעלות את תקציב המו"פ ל-28 מיליארד דולר, מ-17 מיליארד ב-2020. יתר על כן החברה הציגה עלייה של 31% בהכנסות ב-2020 והגיעה ללמעלה מ-45 מיליארד דולר. סכום שיא מבחינתה.

גם AMD חווה שנת שיא, שגם משתפקת במניה, שקפצה מרמה של 50 דולר ל-90 דולר למניה ב-12 החודשים האחרונים. עלייה של 80%. ההתרחבות של יצרניות השבבים האחרות מעידות על הצטצמות שליטתה הבלעדית של אינטל בשוק.

השוק מצפה לראות אאוט סורסינג
כמסורת של שמירה על ביטחון שדה ויתרון טכנולוגי, אינטל תמיד ייצרה את המעבדים שהיא פיתחה בחטיבת הפיתוח שבה היא משקיעה עשרות מיליארדי דולרים בשנה. זה הביא לא מעט קולות בשוק לקרוא לחברה לוותר על חטיבת ההרכבה שלה ולהתרכז רק בפיתוח. כלומר למכור את החטיבות היקרות להחריד שנדרשים כדי לייצר מעבדים ופשוט להוציא למיקור חוץ את הייצור או לעשות לייסנסינג על הטכנולוגיה. יש בזה היגיון. במיוחד לנוכח בעיות הייצור הרבות שבהן נתקלת החברה בשנים האחרונות, שמעיבות על התחזיות וגם על נכונות המשקיעים להשקיע.

וזה מה שהשוק מצפה לראות: כמה מהייצור של החברה החל לצאת למיקור חוץ ברבעון האחרון. סוואן אמר כי יחשוף ברבעון הנוכחי את החלטתו, אבל עכשיו כשהוא יוחלף, יכול להיות וכנראה שיקח זמן לגלסינגר להגיע למסקנה מה נכון לחברה בגזרה הזו.

בכל מקרה, בנוסף על הבוסט שהמחשוב הביתי קיבל בצל המגפה, גם הבוסט לשירותי ענן, שם מעבדי Xeon נמצאים בלב שרתים רבים צפויים להרוויח. אינטל גם אומרת שיהיו לה בשורות חשובות בנוגע לפס הייצור של מעבדי ה-7 ננומטר, שהבעיות שעליהן דיווחה החברה ביולי האחרון הובילו להתרסקות של 16% במחיר המניה, בגלל הדחייה בלוח הזמנים בשנה.

מה צופה החברה ומה הקונצנזוס?
התחזית של החברה להכנסות לשנה כולה עומדות על 75 מיליארד דולר, עלייה של 5% משנה שעברה. זאת בהתבסס על הבום של מכירות מחשבים מ-2020. הקונצנזוס בוול סטריט צופה ירידה של 7% לפי הוול סטריט ג'ורנל. לפי בלומברג, הקונצנזוס צופה לנפילה של 13% בהכנסות החברה וירידה של 18% לשנה כולה. ל-2021, הצפי של הקונצנזוס זה לירידה של 7% נוספים במכירות.

מתחילת השנה המניה עלתה ב-15%, מרמה של 51 דולר למניה לקרוב ל-59 דולר למניה נכון לכתיבת שורות אלה. עם זאת ב-12 החודשים האחרונים ירדה ב-14.3%. לפי הקונצנזוס מחיר המניה הוא בתמחור חסר, כשהתחזית לטווח הקצר, הבינוני והארוך חיוביים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות