התעשייה האווירית: שתי עסקאות של עשרות מיליוני דולר עם מדינה באסיה

מדובר בעסקאות לרכישת והחכרת שתי מערכות מל"טים מסוג הרון MK II וכוללים מערכים קרקעיים וסנסור לאיסוף מודיעין
 | 
telegram
מל"ט הרון, צילום: התעשייה האווירית

שתי עסקאות חדשות נחתמו עם מדינה באסיה בהיקף של עשרות מיליוני דולרים לכל מערכת, כך מדווחת התעשייה האווירית. על פי ההודעה, מדובר בשתי מערכות הכוללות מל"טים מסוג הרון MK II, מערכים קרקעיים וסנסור לאיסוף מודיעין.

מל"ט ההרון MK II הוא הדגם המתקדם ביותר של משפחת ההרון, מגיע לגובה של 35 אלף רגל, למהירות מקסימלית של 140 קשר ויכול לשהות באוויר עד ל-45 שעות טיסה. לרשות הרון MK II מבנה גוף רחב ונפח פנימי גדול יותר, המאפשר לשאת מגוון תצורות רחב המשפרים את הגמישות המבצעית ואת יכולת תחזוקת המל"ט – אך ללא שינוי במשקלו העצמי של המל"ט. המל"ט נושא מטע"ד (סנסור) תצפית ארוך-טווח ומכ"ם ומסוגל לשאת מגוון רחב של מטע"דים נוספים כגון: ELINT, COMINT ועוד.

 

הצטרפו לעדכונים שוטפים על האירועים המשמעותיים היום בבורסה - בערוץ הטלגרם של ביזפורטל.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

על פי הודעת התעשייה האווירית, היכולת הבולטת במל"ט היא ביצוע משימות איסוף מודיעין מנגד (Standoff Capability), איסוף מודיעין על מטרות ממרחק רב (עשרות קילומטרים) ללא צורך בחציית קו גבול, זאת בזכות יכולתו לשאת חיישנים מתוצרת התעשייה האווירית גדולים ומשופרים יותר בגובה רב יותר.

סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנהל חטיבת כלי טיס צבאיים משה לוי: "אני מברך על חתימת שתי העסקאות של מערכות ההרון MK II. המערכות יפעלו בתצורה היבשתית וימלאו משימות שונות, בין היתר להגנת גבולות. מל"טי ההרון MK II מתאימים לנחיתה בכל שדה תעופה ובעלי כושר טיסה גם בתנאי מזג-אוויר קיצוני. אני סמוך ובטוח כי עסקאות אלו יקדמו עסקאות נוספות של מערכות ההרון MK II."
 


כזכור, בנובמבר אישרה ועדת השרים להפרטה מהלך של הנפקת מניות מיעוט התעשייה האווירית - מהלך אותו החלה רשות החברות לקדם לפני כ-25 שנים. המהלך צפוי להתבצע במחצית הראשונה של 2021.

ההנפקה הצפויה התאפשרה לאחר שוועד עובדי החברה הסיר את התנגדותו למהלך בתמורה להבנות עם משרד האוצר לגבי ביטול הדרישה להחזר כספים מצד אלפי עובדים שזכו לשכר גבוה מדירוג השכר הממשלתי.

התעשייה האווירית היא חברה עסקית, אחת היצואניות הגדולות במשק (מכירות שנתיות של כ-14 מיליארד ש"ח, מהם כ-10 מיליארד ש"ח ליצוא לכ-90 מדינות ברחבי העולם), הפועלת בשוק בינלאומי תחרותי ביותר (שוק ה-Aerospace & Defense) בו פועלות חברות ענק כבואינג, לוקהיד מרטין ועוד. ברוב החברות הבולטות בתחומי פעילות החברה אין אחזקה ממשלתית ורובן חברות נסחרות.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות