בזכות הקורונה: אינוויטק בדרך להנפקה לפי שווי של כ-300-320 מיליון שקל

החברה עברה לרווח של כ-7 מיליון דולר, אך ככל הנראה מדובר ברווח חד פעמי בעקבות הקורונה. בשנים קודמות היא הפסידה בסביבות 2 מיליון דולר לשנה
 | 
telegram
(3)
אילוסטרציה, צילום: אינוויטק

מצטרפת חדשה לבורסה בגזרת הטכנולוגיה הרפואית. חברת אינוויטק מנצלת את הקורונה ויוצאת להנפקה ראשונה לציבור בת"א, על פי הערכות בשוק, החברה תגייס בין 80 ל-100 מיליון שקל במסגרת ההנפקה לפי שווי של כ-300-320 מיליון שקל.

על פי טיוטת התשקיף הראשונה שפרסמה החברה לציבור המשקיעים, מדובר בחברה המפתחת מערכות רפואיות לטיפול בכשלים נשימתיים, וקרדיולוגיים, כך שלמעשה הקורונה הזניקה את החברה ואיפשרה לה למכור את מוצריה וכך להציג השנה רווחים.

בשלושת החודשים הראשונים של שנת 2020 החברה דיווחה אמנם על הכנסות של כ-23.6 מיליון דולר ורווח נקי של כ-7 מיליון דולר. אך בשנים הקודמות (מה שככל הנראה משקף את המצב של החברה בצורה יותר מדויקת על רקע הקורונה) החברה הפסידה כסף. בשנת 2019 רשמה החברה הכנסות של כ-1.4 מיליון דולר והפסד של כ-1.75 מיליון דולר. בשנת 2018 הכניסה החברה כ-113 אלף דולר ורשמה הפסד של כ-2.5 מיליון דולר. בשנת 2017 הכניסה החברה 147 אלף דולר ורשמה הפסד של 2 מיליון דולר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

החברה, מעריכה את היקפו של השוק בכ-10 מיליארד דולר, חצי הוא שוק נייח וחצי שוק נייד - אליו פונה החברה. בשוק קיימות כ-40 חברות ולדברי החברה יש בשוק חסמי כניסה גבוהים לשחקניות חדשות.

שוק מערכות ההחייאה העולמי עומד על 1.5 מיליארד דולר ועד שנת 2030 צפוי לגדול בקצב שנתי של 8.8% עד ל-4 מיליארד דולר. רוב מדינות העולם מחייבות הצבת מכשירי החייאה במרחב הציבורי בסטנדרטים הולכים ומחמירים ומתעורר בשוק צורך לפתרונות של רפואה מרחוק בתחום ההחייאה.

נכון לעכשיו, החברה מוכרת בארה"ב מכוח תקנות חירום, וקיבלה לאחרונה אישור FDA לציוד המנשמים שלה כך שהיא תוכל להתחיל למכור את מוצריה לנותני שירותי רפואה צבאית, ארגוני חירום  והצלה, בתי חולים וכן להתמודד על מכרזי הצטיידות ורכש.

על פי החברה, המוצרים שלה נמכרים בכ-20 מדינות בעולם, בין השאר ברומניה, שוודיה, ישראל, ספרד ואיטליה. 
 

לאינוויטק שלושה מוצרים. מוצר Ventway Sparrow הוא בעל יכולות הנשמה, קל משקל ואינו תלוי במקורות חיצוניים לחמצן וחשמל ומיועד לשימוש בטיפול בשטח, בחירום ובהעברות מטופלים בתוך בתי חולים ובין בתי חולים ועוד.
 
מוצר נוסף של החברה הוא LUBO, כלי המאפשר פתיחת נתיב אויר באופן לא פולשני, בטוח וקבוע. המוצר השלישי SALI הוא מערכת המאפשרת מתן טיפול מעזרה ראשונה ועד החייאה, תוך ניטור המטופל באמצעות תקשורת On-Line עם מרכז רפואי מרוחק.  על פי החברה, מערכת SALI מאפשרת לתת טיפול לא רק במקרים של דום לב אלא גם לטיפול במטופלים בהכרה,  קשיי נשימה, חשד להתקף לב, חשד לשבץ ועוד. למערכת מספר תכונות חיוניות כמו: ניטור נשימה, סטורציה/שיעור חמצן בדם, קצב לב, ניטור אקג, ניהול נתיב אויר (לא פולשני), העשרת חמצן אוטומטית, החייאה מודרכת (ויזואלי + שמע) ושוק חשמלי (דפיברילציה).

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    החברה יצאה עם המנשם רק לפני שנה וחצי - אתם טועים
    אחד העם 01/02/2021 20:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המנשם עבר משלב המו"פ לייצור רק לפני שנה וחצי והמכירות העתידיות לא מבוססות על קורונה אלא על צבאות ושירותי חירום. יש שם הרבה פוטנציאל.
    סגור
  • 2.
    זה לא נראה שהקורונה הולכת לשומקום בקרוב, כך שזה ממש
    המשקיף 01/02/2021 16:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא נראה שזו תהיה קפיצה חד פעמית, אלא תחילתה של צמיחה חזקה מאוד
    סגור
  • 1.
    חברה מדהימה
    מוטי 01/02/2021 12:28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מכיר את החברה ואת הנפשות הפועלות- חברה מדהימה עם מוצרים פורצי דרך, ממש לא חברה שחיה על הקורונה, בטוח שיצליחו, הם רק בתחילת הדרך מבחינתם
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות