ברנמילר: עסקה של 3.6 מיליון דולר מול לקוח שני בברזיל

החברה תמכור את מערכת אגירת האנרגיה שלה המבוססת ביומסה לחברת דטרוניק. מחצית התמורה תסופק בחצי השנה הקרובה, זאת בכפוף לאישור שטרם התקבל ממפעילת רשת החשמל בברזיל וכן בעמידה באבני דרך נוספות. ברנמילר: "לדטרוניק פייפליין גדול של פרויקטים נוספים"
 | 
telegram
(6)
מערכת של ברנמילר, צילום: אורן אביבי

חברת האנרגיה המתחדשת {ברנמילר} מדווחת על הסכם בסך 3.6 מיליון דולר למכירה של מערכות אגירת האנרגיה שלה ללקוח נוסף בברזיל, חברת Detronic Energia. דטרוניק עוסקת בייזום ופיתוח של מתקני אנרגיה סולארית והיא הלקוח השני של ברנמילר במדינה, לאחר ההסכם עם פורטלב (Fortlev).

התמורה תשולם בהתאם לעמידה ב-5 אבני דרך כשמחציתה צפויה להתקבל בחצי השנה הקרובה. המערכת עצמה עתידה להימסר לדטרוניק ברבעון השני או השלישי של 2022. יצוין כי דטרוניק טרם קיבלה אישור ממפעילת רשת החשמל בברזיל לחיבור המערת של ברנמילר אליה, והדבר הינו אחד מהתנאים המתלים לעסקה. נכון לסיכום הנוכחי בין הצדדי, היה ולא יתקבל האישור תוך 60 יום יוכלו לבטל את העסקה.

המערכת שתקבל דדטרוניק קרויה bGen, ובאמצעות שריפה מבוקרת של שבבי עץ (ביומסה) היא מייצרת אנרגיה תרמית. כך, המערכת מנצלת בין השאר שאריות מכריתת עצים ובירוא יערות לטובת ייצור אנרגיה, במקום שאלה יזרקו לשווא. לפני כחודש הודיעה ברנמילר כי סיימה את ייצור המערכת ובמבדקים ההנדסיים שערכה לה נמצא שזו עומדת בתפוקות להן התחייבה מול פורטלב, הלקוח הראשון שלה כאמור, שרכש ממנה את המערכת ב-380 אלף דולר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ברנמילר תשווק תשווק בברזיל ובקולומביה את המערכת באמצעות פורטלב והחברה חתמה על הסכמים מחייבים להפצת המערכת גם בהונגריה, סלובקיה, רומניה, בולגריה, אוקראינה, אוסטריה, גרמניה וספרד.

ברנמילר, שבשליטת אבי ברנמילר, הוקמה ב-2012 ובתחילת הדרך התמקדה בפתרונות ליצירת אנרגיה תרמו-סולארית, אולם בהמשך הדרך כשהמחירים של יצור אנרגיה באמצעות פאנלים סולאריים הפכו תחרותיים יותר, עברה לפיתוח של פתרונות אגירת חום. החברה מקימה פרויקט המשלב אנרגיה תרמו-סולארית ופאנלים פוטו-וולטאיים בפארק התעשיות רותם, וחתומה על פרויקטים של אגירה מול המרכזי הרפואי גליל בנהריה, ענקית האנרגיה ENEL מאיטליה וחברת החשמל של ניו-יורק.

במחצית הראשונה של 2020 רשמה ברנמילר הפסד תפעולי של כ-6 מיליון שקל. בחברה פרסמו לאחרונה יעדי מכירות של מיליארד שקל בעוד כשבע שנים. לפי תחזיות החברה ב-2023 תגיע למכירות של 100 מיליון שקל, כלומר כדי להשיג את היעד תצטרך להכפיל את המכירות פי עשרה בארבע שנים.

"השוק התעשייתי בברזיל מפותח ועצום בגודלו. השימוש בטכנולוגיית האגירה שלנו תאפשר לחברת דטרוניק למכור ללקוחותיה וללקוחות אחרים נוספים בעתיד לעבור מאנרגיה פוסילית, יקרה ומזהמת לאנרגיה ירוקה, זמינה וזולה", כך אמר דורון ברנמילר, משנה למנכ"ל ברנמילר אנרג'י. "לדטרוניק פייפליין גדול של פרויקטים נוספים, כך שעסקה זו עשויה להוות סנונית ראשונה מבין רבות בברזיל ועבור דטרוניק עצמה בפרט". 

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    המערכת של אוגווינד עדיפה בהרבה.. (ל"ת)
    אנונימי 07/02/2021 17:29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    עוזרת לברזיל להרוס את יערות הגשם באמזונס.ירוק אין פה!!
    נאור 07/02/2021 13:30
    הגב לתגובה זו
    1 0
    החברה לא ירוקה בעליל מאחר והיא משתשמשת בעצים להפקת אנרגיה. הלקוחות שלה הם בעיקר בברזיל כאלה שמתמחים בהריסת יערות גשם וכעת רוצים בעזרתה למקסם את ההרס.
    סגור
  • שריפת ביומס לפי תקינה נחשבת אנרגיה נקיה
    כן נקי וירוק 07/02/2021 15:54
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נפוצה וצומחת אפילו באירופה.מדובר בפסולת, שבמקום הטמנה נשרפת בצורה מבוקרת וללא פליטות מזהמים.
    סגור
  • 3.
    יופי של חברה, אבל הרבה שורטריסטים ומסחר יומי עליה (ל"ת)
    כפיר 07/02/2021 11:32
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    מתחילה לתת גז, רק ההתחלה (ל"ת)
    גיא הלל 07/02/2021 11:31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    טכנולוגיה טובה עם שוק עצום
    עידו 07/02/2021 11:31
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מכיר את הטכנולוגיה, לא פסגת הטכנולוגיה אך בהחלט עונה על צורך מוחשי בשוק עצום של תעשייה. יכולת שינוע מהירה ופשוטה של המוצר ויכולת שימוש בכל מקום על הגלובוס יביאו לטיסה במניה בקרוב.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות