לאחר המשבר: הפניקס והראל פיננסים חוזרים לגייס כסף מהמשקיעים

הפניקס גייסה 352 מיליון שקל והראל פיננסים סיימה לגייס מהמוסדיים כ-200 מיליון שקל ותבקש לגייס הון נוסף מהציבור. הריבית אותה מציעה הראל: 0.25% מעל השוק ואספקת ערבון נזיל תמורת ההון שיושקע
 | 
telegram
(2)
מישל סיבוני, צילום: פלאש 90 יונתן זיידל

חברות הביטוח ובתי ההשקעות חוזרים לגייס הון מהמשקיעים כדי להקטין את התנודתיות ולעמוד בדרישות הרגולטוריות.  הראל השקעות 0% הראל השקעות 4,200 0% הראל השקעות בסיס:4,200 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ו הפניקס 0% הפניקס 4,654 0% הפניקס בסיס:4,654 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הודיעו על גיוס הון בהפרש של כמה ימים בלבד. החברות מנצלות את הריבית הנמוכה במשק ואת הדירוגים הגבוהים שלהן כדי לחזק את ההון העצמי. 

לביזפורטל נודע כי הראל פיננסים, סיימה גיוס אג"ח בהיקף של כ-200 מיליון שקל בעוד המוסדיים הזרימו ביקושים גבוהים. בריבית משתנה של 0.25% מעל הריבית במשק. הראל פיקדון סחיר היא חברה בבעלות מלאה של הראל פיננסים אחזקות מקבוצת הראל ביטוח ופיננסים. בתשקיף התחייבה החברה כי שווי הנכסים המגבים את הפיקדונות בבנקים לא יפחת משווי ההתחייבויות למחזיקי איגרות החוב. תמורת ההנפקה תופקד בפיקדונות בבנקים בעלי דירוג AAA, תוך התחייבות כי ההפקדה המירבית בבנק בודד לא תעלה על  50% מסכום הקרן.

כלומר, על כל שקל שמגויס מהציבור, תפקיד החברה שקל בפיקדון בבנקים כערובה. ההיגיון מבחינת הראל הוא שהחברה תדע להשיג תשואה על ההון בשיעור גבוה יותר מהריבית אותה תעניק ללווים. מדובר בשיטה לגיוס בה נקטה החברה בשנת 2019, בטרם התפשט נגיף הקורונה ששם על "hold" את הפעילות בשוק ההון מבחינת חברות הביטוח. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הראל הלכה על בטוח וגייסה 208 מיליון שקל מהמוסדיים ותצא עם אותם תנאים לציבור היום. ב-2019 היא גייסה באותו הליך כמעט פי ארבעה מהסכום. נציגי החברה מסרו לביזפורטל כי אין להם סכום מיועד אותו יבקשו לגייס מהציבור מאחר שכיוונו את הגיוס בעיקר למוסדיים.

בשבוע שעבר הרחיבה הפניקס שתי סדרות אג"ח וגייסה מהציבור 352 מיליון שקל. 159 מיליון שקל גויסו באמצעות הרחבת סדרה ארבע עם מח"מ של ארבע שנים ובשיעור ריבית לא צמוד של 1.38%. סכום של 222 מיליון שקל גויסו באג"ח ה' בעלת מח"מ של 7 שנים וריבית צמודה של 0.44%. 

הגיוס של הפניקס נעשה על רקע צירופה של הלמן אלדובי לחברה, פעולה שבוודאי מצריכה התאמות מסוימות בחברה כיוון שעולות לא מעט הון. בנוסף גם הפניקס התחייבה בפני רשות שוק ההון לרתק הון למען כרית ביטחון וההון אותו היא מגייסת יכול לשמש לכך. נציין שבעקבות העסקה עם הלמן אלדובי, החברה הפכה להיות חברת הביטוח הגדולה בישראל מבחינת שווי שוק. 

משבר הקורונה כמשבר בריאותי וכלכלי במהותו, השפיע על הפעילות העסקית של חברות הביטוח ברמות שונות. הרמה הראשונה היא פגיעה במכירות ביטוח נסיעות לחו"ל בעקבות הפסקת או צמצומה של התעופה האזרחית.

אחריות הטיפול בנגיף בוצעה במערכות הבריאות הציבוריות וארגוני הבריאות העולמיים. החשש מפני תשישות מתמשכת בגופים ציבוריים באספקת שירותים וציוד רפואי לנפגעים הייתה מביאה לעליית מחירי ביטוח רפואי פרטי ופגיעה באספקתו. בנוסף, משבר עולמי עלול היה להביא לסיום התקשרות בין חברות הביטוח הישראליות לבין חברות ביטוח משנה (כלומר, חברות ביטוח מהעולם שמבטחות את חברות הביטוח בישראל) ועלייה בסיכון של חברות הביטוח הישראליות. 

אפקט שלישי הוא החשש מפני תמותה גבוהה במיוחד שהייתה משפיעה לרעה על האיזון האקטוארי בקרנות הפנסיה: מוות המוני משפיע על כמות הביטוחים שקרן פנסיה צריכה לשלם לשארים, ובמקרה קיצון הייתה פוגעת בתפקוד של הקרנות.

כל אלו, ביחד עם התלות המהותית של חברות הביטוח בשוק ההון (לאור ההון הרב שלהן שמושקע בו) גרמה למחיקת שווי שוק אדירה בחודשי פברואר עד אפריל 2020. בחודשים האחרונים של 2020, עם ההבנה כי המשבר הוא חמור אך לא כזה שיביא להתמוטטות החברות הגדולות והמסורתיות, השווי של הראל והפניקס עלה בעשרות אחוזים. היום הן כבר נסחרות קרוב לשיא כל הזמנים. שווי השוק של הראל 6.1 מיליארד שקל, השווי של הפניקס עם שווי השוק של 6.7 מיליארד שקל.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מי הפראייר שמשקיע בתשואות כאלה??? (ל"ת)
    יריב 07/02/2021 15:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    פרמיית הסיכון עלתה.
    רון 07/02/2021 15:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא הייתי רוכש מהם בהנפקה אם מדובר בריבית שיקלית, אלא רק ריבית צמודה לאור הצפי לעלייה האינפלציה. עלייה משמעותית הרבה מעבר ל 0.25%
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות