דוראל מחפשת קיבוצים להטמעת טכנולוגיית האגירה שלה

על פי מומחים בתחום, הפריצה הבאה בתחום הקמת שטחים לפרויקטים לא תבוא ממציאת שטחים חדשים אלא מגידול ביכולת האגירה. דוראל מבחינתם הולכים על זה בכל הכוח
 | 
telegram
(3)
יקי נוימן דוראל אנרגיה, צילום: דניאל שטרית

קבוצת דוראל אנרגיה +0.33% דוראל אנרגיה 1,200 +0.33% דוראל אנרגיה בסיס:1,196 פתיחה:1,200 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מתחדשת מתכוונת להציע לקיבוצים ולצרכני חשמל מהותיים נוספים  לנהל עבורם את רשת החשמל בשילוב מתקני אגירת אנרגיה. העלייה המטאורית בפעילות סקטור האנרגיה הפוטו וולטאית מביאה את החברות בתחום למצוא דרכים נוספות בהן יוכלו להקים פרויקטים לחיבור חשמל והאתגר הבא של הענף הוא מציאת שטחים חדשים למיקום הקולטנים או קפיצה בתחום האגירה שתקטין את הצורך באדמות חדשות. 

על פי מומחים בתחום, הפריצה הבאה בתחום הקמת שטחים לפרויקטים לא תבוא ממציאת שטחים חדשים אלא מהסבת אדמות חקלאיות. בעלי אדמות זו התקופה שלהם לנסות להפשיר אדמות שברשותם למען מטרה זו. 

בכתבה בחודש ינואר תהינו לגבי הצמיחה המהירה של פרויקטים פוטו וולטאיים והקושי המהותי שעומד בפני יכולת האגירה שלהם. האגירה מרחיבה את שעות השימוש של המערכת מ-6 לעשר שעות ואת כמות הימים בהן המערכת פעילה. אך היא עלולה להביא לידי כך שבימי שמש רגילים יהיו עודפי ייצור שלא יהיה להם ביקוש. במקומות כמו גרמניה, מזרימים את האנרגיה הזו למדינות קרובות כמו פולין, צ'כיה, בישראל לא יהיה למי להזרים את זה. לגבי בעיות האגירה לחצו כאן 

כותרת ראשית

- כל הכותרות


החברה מסבירה שבהתאם ל"מצוי בכל קיבוץ, או צרכן חשמל גדול אחר יוקמו בשטחו מתקן אגירה, מערכת ניהול לייעול וניהול ייצור וצריכת החשמל וכן תיבחן הקמת מתקנים נוספים לייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת בשטחי הקיבוץ".

כלומר מדובר על קיבוצים שדוראל כבר משתפת איתם פעולה וכבר יש להם מתקנים סולאריים. עתה נותר להטמיע את מערכת האגירה. בנוסף, אדמות בקיבוץ הן אדמות פרטיות ולכן לא מצריכות הסבה לעומת אדמות שנמצאות ברשות המדינה. 

"מתקן האגירה, יאפשר לאגור החשמל המופק בשעות בהן זורחת השמש ולנצלו בין היתר בשעות החשיכה. אגירת האנרגיה אף מאפשרת צריכה חכמה יותר – ניצול החשמל שנאגר בשעות בהן תעריף החשמל נמוך יותר באופן שיוזיל את עלויות החשמל של הקיבוץ ואף יוריד מהעומס הקיים על כלל מערכת החשמל הארצית בשעות הקצה ובכך יטיב עם כלל הצרכנים".

על פי דוראל, הבעיה הזו קיימת כבר היום בקיבוצים "קיבוצים רבים בישראל מתבססים בשעות היום על אנרגיה מתחדשת אותה הם מייצרים באופן עצמאי וישנם  אף קיבוצים שמייצרים יותר אנרגיה מאשר הם צורכים. אגירת אנרגיה וניהול הרשת באמצעות דוראל אנרגיה, יאפשרו להם ניצול מיטבי של האנרגיה המופקת מהשמש והפקת רווחים". 

על פי החברה "כבר בימים אלו, משלימה החברה הקמת מתקן ראשון מסוגו בישראל, בהספק של כ-1 מגה וואט לאגירת אנרגיה וניהול רשת החשמל באחד הקיבוצים. השטח הנדרש להקמת מתקן אגירה דומה עומד על כ-15-20 מ"ר בלבד, כך ששטח אינו מהווה מכשול".

יקי נוימן, מנכ"ל קבוצת דוראל: "אנחנו ממשיכים לפתח את מנועי הצמיחה של החברה וגאים להציע לשותפינו העסקיים את היכולת להתנהל כיחידה אנרגטית עצמאית המבוססת רובה ככולה על אנרגיה מתחדשת. אגירת אנרגיה היא העתיד של עולם האנרגיה ודוראל, החברה המובילה בשוק האגירה בישראל, לאחר זכייתנו המשמעותית במכרזי רשות החשמל, פועלת כעת ליישום נוסף ומשמעותי של מתקני האגירה. אנו רואים בהקמת מתקני אגירה אלו הצעת ערך מוסף והתפתחות טבעית עבור  השותפים שלנו".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    (ל"ת)
    אנונימי 07/02/2021 18:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    ולמה שיתנו לקיבוצים להסב קרקע חקלאית למתקן תעשייתי?
    הם צריכים לשלם זיכיון למדינה. נתנו להם את הקרקעות 07/02/2021 18:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הם צריכים לשלם זיכיון למדינה. נתנו להם את הקרקעות לעיבוד חקלאי ולא לנדלן.אין לזה שום סיכוי
    סגור
  • 1.
    בעשור הקרוב לפחות שליש מהרכבים
    רני 07/02/2021 18:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ינועו בעזרת חשמל בלבד, לכן לא חושב שיהיו אילו שהם עתודות חשמל, אולי ההפך... מחסןר בחשמל מאחר והממשלה כמובן שלא עומדת ביעדי המכסה ליצור חשמל מאנרגיה מתחדשת
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות