בנטרול הקורונה, תקציב המדינה בחודש ינואר קטן ב-1%

בפועל ההוצאות הממשלתיות עלו בקצת יותר מ-25%, אבל גם ללא תקציב, הממשלה הצליחה לשמור על משמעת פיסקאלית ואפילו לגבות יותר מיסים
 | 
telegram
(1)

למרות שכבר קרוב לשנתיים אין תקציב ואחרי הבלאגן והפחד שהחוסר בתקציב יגרום לגירעון הממשלתי לתפוח בלי הכרה – נראה שבסך הכול משרד האוצר מחזיק את הרסן של תקציב המדינה; הכול ביחס כמובן לתקופה בה אנחנו חיים. נכון לחודש שעבר, הגירעון הממשלתי עמד על 166.4 שקל, או 12.1% מהתוצר.

בכל מקרה, כאשר אין תקציב מדינה מסודר, אז הממשלה מסתמכת על התקציב האחרון שאושר, כשבכל חודש מותר לה להוציא 1 חלקי 12 מהתקציב הקודם שאושר. במסגרת התקציב ההמשכי מסגרת ההוצאה שנתית של הממשלה הוא בהיקף של כ-420 מיליארד שקל, כשכל חודש יש מכסה חודשית בהיקף של כ-35 מיליארד שקל.

עם זאת, בשל המגפה מסגרת ישנה הוצאה תקציבית בהיקף של כ-68.3 מיליארד שקל לשנת 2021, כשסך ההוצאה המצטברת בהתייחס להוצאות הנכללות במסגרת זו עומדת על כ-7.2 מיליארד שקל במזומן.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עוד עולה כי ההוצאות במשרדים האזרחיים הסתכמו בהיקף של כ-25.2 מיליארד שקל, גידול של כ-34.6%, כשבנטרול הוצאות התוכנית הכלכלית קיטון של כ-3.3%. ההוצאה המצטברת במערכת הביטחון בהיקף של כ-5.2 מיליארד שקל, גידול של כ-5.5% ובנטרול הוצאות התוכנית הכלכלית גידול של כ-4.6%.

בענייני החוב של המדינה, סך הוצאות החוב בחודש ינואר הסתכמו בהיקף של 4.2 מיליארד שקל, מזה תשלומי ריבית על החוב הממשלתי 4.1 מיליארד שקל, ופירעון קרן וריבית למוסד לביטוח לאומי 0.1 מיליארד שקל.

בנושא ביצוע התוכנית הכלכלית להתמודדות עם המגפה, לצורך התמודדות הממשלה עם המשבר מבחינה בריאותית וכלכלית גובשה התוכנית הכלכלית לסיוע למשק, בהיקף של כ-208 מיליארד שקל לשנים 2020 ו-2021, מתוכם כ-137 מיליארד שקל סיוע תקציבי לתקופה האמורה.

מהנתונים עולה סיוע באמצעות אשראי ותזרים, סיוע בהיקף של כ-57 מיליארד שקל הניתן כסיוע תזרימי ובעיקר כאשראי הניתן באמצעות הלוואות בערבות המדינה. התכנון כולל בנוסף פעילות של רשות החדשנות באמצעות עידוד השקעות גופים מוסדיים, החזר מקדמות על ידי רשות המיסים ועוד. מזה כ-31.2 מיליארד שקל נותרו כמסגרת להוצאה בשנת 2021 ובשנים הבאות.

המוסד לביטוח לאומי קיבל סכום בהיקף של כ-12 מיליארד שקל לתשלום לעובדים בחל"ת מתקציב המוסד לביטוח לאומי. מזה כ-1.4 מיליארד שקל מסגרת להוצאה בשנת 2021. בנושא סיוע באמצעות תוכניות מתקציב הכנסות המדינה, היקף של כ-2 מיליארד שקל בגין הטבה מוגדלת בהכרת פחת מואץ על ידי רשות המיסים.

סך ההכנסות בחודש ינואר הסתכמו בכ-34.5 מיליארד שקל, גידול נומינלי של כ-2.7% לעומת ההכנסות בתקופה המקבילה אשתקד. סך גביית המסים בחודש ינואר הסתכמה בכ-34 מיליארד שקל, גידול נומינלי של כ-2.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הכנסות ממסים ישירים בסך של כ-19.6 מיליארד שקל, גידול נומינלי של כ-7.6% לעומת ינואר אשתקד. ההכנסות ממסים עקיפים בסך של כ-13.7 מיליארד שקל, קיטון נומינלי של כ-3.6%  לעומת ינואר אשתקד.

בנושא מימון הגירעון בפעילות למימון נמדד בחודש ינואר גירעון בסך של כ-100 מיליון שקל. גיוס ההון (ברוטו) מקומי בחודש ינואר הסתכם בסך של כ-22.6 מיליארד שקל. גיוס הון (ברוטו) בחו"ל בחודש ינואר הסתכם בסך של כ-0.2 מיליארד שקל. פירעונות הקרן על החוב הממשלתי מקומי ובחו"ל הסתכמו בכ-8.7 מיליארד שקל. יתרות הממשלה בבנקים - כתוצאה מפעילות הגירעון ומימונו עלו היתרות בסך של כ-14.2 מיליארד שקל.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לא נשמרה משמעת פיסקלית: משרד הבטחון פרץ את המסגרת בענק
    הקבינט הבטחוני 09/02/2021 11:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אתם חייבים לדווח על התרגילים של משרד הבטחון, שרוכש מטוסי F-35 וספינות מתיסנקרופ באמצעות הלוואות בנקאיות שהוא מסרב להחזיר מתקציבו ומגלגל על המדינה. תרגיל לא חוקי שהממשלה מאשרת בצייתנות כלבית (כי "בטחון") ושאת מחירו כולנו נשלם מכיסנו
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות