לאומי והראל נכנסות להשקעה באורקם של אמנון שעשוע

חברת החיתום של הבנק וכן חברת הביטוח ישתתפו בסבב הגיוס הנוכחי של החברה שפיתחה רכיב המולבש על משקפיים המיועד ללקויי ראייה בדרגה קשה. הראל תשקיע כ-10 מיליון דולר לפי שווי של 1.5 מיליארד ד' לאורקם, וכמוה כלל ביטוח שכבר השקיעה בעבר בחברה
 | 
telegram

בנק לאומי +1.67% לאומי 4,135 +1.67% לאומי בסיס:4,067 פתיחה:4,040 גבוה:4,140 נמוך:4,040 תמורה:158,957,381 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מוביל את סבב הגיוס הנוכחי של הסטארט אפ אורקם של אמנון שעשוע. חברת החיתום של הבנק, לאומי פרטנרס תזרים את הסכום הגדול בגיוס, שהיקפו הכולל נאמד בכ-50 מיליון דולר, ולצדה חברות הביטוח הראל וכלל תשקענה כ-10 מיליון דולר בחברה, לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר.

אורקם פיתחה רכיש המולבש על משקפיים המשמש עיוורים וכן לקויי ראייה בדרגה קשה, והמוצר מסייע להם לראות בצורה טובה יותר את סביבתם. החברה העלתה בשנה החולפת קמפיין מתוקשר בהשתתפות כדורגלן העל ליאו מסי. מייסדי אורקם הם אמנון שעשוע וזיו אבירם, ממקימי מובילאיי.

סבב הגיוס הפרטי האחרון אליו יצאה אורקם היה בתחילת 2018, קרי לפני שלוש שנים, והיה בזמנו בהיקף 30 מיליון דולר. אם התמורה בגיוס הנוכחי תספק את צרכי החברה למשך תקופה דומה, סביר כי מדובר בגיוס הפרטי האחרון של אורקם, וזאת נוכח כוונת החברה לצאת להנפקה כבר בעוד שנה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

באורקם שואפים לבצע את ההנפקה בנאסד"ק ולפי שווי של 3 מיליארד דולר - כפול מבסבב הגיוס הנוכחי, בו אגב ישתתפו גם שעשוע ואבירם. בגיוס ב-2018 השווי היה כמיליארד דולר ובשלוש שנים עלה אם כן בחצי מיליארד דולר. כעת מקווים באורקם שתוך שנה פחות או יותר, המשקיעים מקרב הציבור יעניקו לה שווי כפול לעומת זה הנוכחי בשוק הפרטי.

ההערכות בשוק הן שאורקם כבר רווחית, וזאת ייאמר בשונה מחברות טכנולוגיה רבות שמגייסות כסף מהציבור, וכי ההכנסות ב-2020 עמדו על כ-100 מיליון דולר. ב-2018 למשל, הכניסה החברה כ-30 מיליון דולר, פי שלוש מאשר שנה קודם לכן. המשקיעים הגדולים באורקם הם אינטל קפיטל, מיטב דש וקרן אביב ונצ'רס. עד כה גייסה החברה 90 מיליון דולר.

באשר למוצר עצמו, התכנון הוא בעתיד להטמיע בו אלמנטים מפותחים יותר של בינה מלאכותית שתסייע למשתמשים. בשלב הנוכחי הפיתוח של אורקם מסוגל לדוגמה לסייע ללקויי ראייה בזיהוי פנים של האדם שמולם, זיהוי של צבעים שונים וכן הקראה של טקסטים שאינם מסוגלים לראות כראוי (המוצר קולט את התמונה ומקריא את הכתובה למשתמש).

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות