השליטה בסאטקום פוזרה בין גופים מוסדיים לאחר שלא נמצא רוכש לחברה

לאחר שבעלת השליטה יורוקום נכנסה לפירוק ב-2018, המפרקים העמידו את החברה למכירה אולם מאז לא נמצא רוכש במחיר שהיה מקובל עליהם, וזאת על אף שינוי המודל של סאטקום, התוצאות החיוביות ודברי ההנהלה על חוזקה של החברה
 | 
telegram
(1)

אחרי שלא נמצא רוכש לחברת התקשורת הלוויינית גילת טלקום +2.66% גילת טלקום 65.7 +2.66% גילת טלקום בסיס:64 פתיחה:64 גבוה:67.8 נמוך:64 תמורה:85,448 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , מפרקי החברה האם יורוקום שהגיעה לכינוס נכסים לפני כשלוש שנים פיזרו את השליטה בחברה בין גורמים מוסדיים שרכשו כ-40% מהמניות, וכעת תתנהל החברה ללא גרעין שליטה.

למהלך קדמו מגעים שניהל היו"ר עמי ברלב מול משרד התקשורת לקבלת האישור למהלך. קבלת שליטה בגוף תקשורת מצריכה אישור מצד המשרד. כך למשל, העברת השליטה בדסק"ש לידי קבוצת משקיעים בהובלת מגה אור של צחי נחמיאס ממתינה עדיין לאישור המשרד עקב השליטה בסלקום (מגה אור טוענת מצדה כי אינה בעלת השליטה בדסק"ש). באופן דומה, במשרד התקשורת דרשו שיכנס שותף ישראלי לעסקת סרצ'לייט-בזק מלפני שנתיים, וכך הצטרף דוד פורר לרכישת השליטה.

תחת בעל השליטה שאול אלוביץ', יורוקום נכנסה לפירוק ב-2018. במסגרת זאת המפרקים עורכי הדין פיני רובין, אמנון לורך ואורי גאו מכרו את השליטה בחברות הבנות אנלייט, ו בזק -2.71% בזק 520 -2.71% בזק בסיס:534.5 פתיחה:526 גבוה:533 נמוך:516.6 תמורה:36,559,728 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: כאמור. את סאטקום ניסו גם כן למכור, בין השאר לאור אלוביץ', בנו של שאול, שהציע בזמנו סכום הנמוך מהשווי של סאטקום בשוק, וכן ליקוויד שבאוגוסט 2018 הציעה עבור השליטה (41% שבידי יורוקום) 29 מיליון שקל, ששיקפו לסאטקום שווי של כ-80 מיליון שקל. כיום, שנתיים וחצי אחרי, החברה נסחרת בשווי נמוך יותר של 60 מיליון שקל, וזאת לאחר עלייה של 9% בשנה החולפת.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

סאטקום מספקת שירותי תקשורת מתקדמים באמצעות לוויין וסיבים, בהם שירותי אינטרנט, תקשורת סלולרית, העברת נתונים וכו', ופעילה בעיקר באפריקה ובאזורים נוספים בהן התשתיות המקומיות אינן מאפשרות שירותים אלה. טרם פיזור השליטה בין הגופים המוסדיים, אחזקות הציבור בחברה נאמדו בכ-40%, ובעלי עניין בה היו אלוביץ' (5%) והפניקס (15%).

בעוד שבסביבת החברה מדברים בשבח ההנהלה החזקה לדבריהם, כאמור לא נמצא בשוק רוכש עבורה, לפחות לא בתנאים שהיו מקובלים על המפרקים, וזאת גם לאחר שינוי המיקוד לטובת פעילות פרויקטלית, בשונה ממודל של רכישה מראש של קיבולת לתעבורת נתונים על גבי רשת לוויינים, ורק לאחר מכן חיפוש אחר לקוחות.

ברבעון השלישי של השנה ההכנסות ירדו ב-17% לסך של 43 מיליון שקל, לעומת 52 מיליון ברבעון המקביל. מנגד ההפסד צומצם לרמה של 0.9 מיליון שקל, בהשוואה ל-1.3 מיליון בתקופה המקבילה. עוד יצוין כי שיעור הרווחיות הגולמית בתקופה עלה ל-30.4%, לעומת 25.7% ברבעון המקביל. נכון לסוף הרבעון השלישי צבר ההזמנות של סאטקום נאמד בכ-57 מיליון דולר.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    עדיף כך מאשר בעל מניות בניגודי עניינים
    יריב 18/02/2021 15:07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    המוסדיים ידרשו ביצועים וייתנו למנכ"ל לעבוד. בתור בעל מניות בחברה אני שמח שמבנה הבעלות הוא כזה ושמח עוד יותר על צבר ההזמנות התופח ל 57 מיליון דולר שילך ויעלה. להערכתי, החברה עומדת לעבור לרווח משמעותי בטווח הקצר-בינוני. גם מנכ"ל חדש זה מצויין.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות