הישראלים גיהצו פחות בצל המשבר אך לא ביטלו כרטיסי אשראי
נתונים שמפרסם בנק ישראל מגלים כצפוי כי בצל משבר הקורונה, במחצית הראשונה של 2020 הישראלים ביצעו פחות פעולות בחשבון הבנק שלהם, וכן השתמשו פחות בכרטיס האשראי. כתוצאה מכך העלות החודשית הממוצעת של ניהול חשבון העו"ש ירדה ובמקביל נרשמה ירידה בעלות ההחזקה והשימוש בכרטיסי אשראי - ואולם ממוצע דמי הכרטיס הנגבים דווקא עלה.
בבנק ישראל מציינים כי כמות הכרטיסים שמחזיקים לקוחות בחשבון בודד נותרה ללא שינוי מ-2019. ממוצע דמי הכרטיס במחצית הראשונה של 2020 עמד על 7.1 שקל לחודש, גבוה בכ-9% לעומת 6.5 שקל ב-2019. בסקירה של בנק ישראל נכתב כי העלייה נובעת בעיקר מגידול בסך ההכנסות מדמי כרטיס של חברת כאל. עוד בתקופה העלות החודשית להחזקה ושימוש בכרטיסי אשראי הסתכמה ב-12.9 שקל בממוצע לחודש לחשבון. כמו כן חלה ירידה של כ-11% בעלות ההחזקה והשימוש בכרטיסי חיוב, אשר נבעה מקיטון בהכנסות מעמלות עסקאות ומשיכות במט"ח.
לפי בנק ישראל, העמלות על פעולות מט"ח נותרו כפי שהיו ב-2019, כשהעמלות בעסקאות מט"ח היו 2.7% אצל ישראכרט, 2.8% אצל כאל ו-3.0% אצל מקס. העמלות בגין משיכת מט"ח היו כדלקמן: 3.0% במקס, ו-3.5% בכאל ובישראכרט.
העלות החודשית הממוצעת של ניהול חשבון העו"ש וקבלת מידע הסתכמה בכ-11.6 שקל ב-2020, וזאת עקב הירידה בפעילות המשקית. מדובר בנתון נמוך בכ-6% מזה של 2019. עוד נכתב כי הצטרפו 79 אלף חשבונות לשירות המסלולים, בו הבנק מציע תשלום של סכום חודשי קבוע עבור ביצוע מספר פעולות מוגדר מראש, שלרוב משתלם יותר עבור משקי בית.
כמו כן, נצפה גידול בפעילות בני"ע בכל המערכת הבנקאית, שבא לידי ביטוי גם בקרב משקי בית ועסקים קטנים. מדובר בגידול של כ-48% בכמות פעולות קניה, מכירה ופדיון (מניות, אג"ח ומק"מ) בהשוואה למחצית המקבילה אשתקד. תעריפי הקניה והמכירה של ני"ע נותרו ללא שינוי בהשוואה ל-2019.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה