"השווקים יהיו תנודתיים, אבל הכיוון הכללי ימשיך להיות למעלה"

דבריו של יו"ר הפד' מצד אחד פקחו את עיני השוק ומצד שני הרגיעו אותו שמה שהיה הוא שיהיה - לפחות מבחינת השווקים הפיננסיים והריביות. הנה מה שחושבים כלכלני מאקרו על הדברים ועל המגמות במסחר בוול סטריט ובעולם
 | 
telegram
(6)

יום המסחר התנודתי אתמול בוול סטריט שהגיע לירידות של 4% בנאסד"ק, הסתיים בנפילה מזערית יחסית של פחות מאחוז - וכעת נפתח בירידות של עד 0.5%. מצד אחד, השוק אהב את דבריו של יו"ר הפד', ג'רום פאואל, שאמר שייקח זמן לכלכלה האמריקאית לחזור לעצמה. נראה שהמגמה הכלכלית הכללית של התקופה האחרונה הרגיעה את השוק בדבר הריבית הנמוכה, הזרקות האשראי לשוק הריפו וכהנה וכהנה. אמנם פאואל אמר שייקח זמן לכלכלה להתאושש, אבל את השווקים מעניינים השווקים ויחד עם עונת הדוחות החיובית סך הכול, השוק צפוי להמשיך לעלות.

"במספר סקטורים שספגו את המכה החזקה ביותר במגיפה, המחירים נותרו נמוכים ורגישים במיוחד", אמר פאואל. "במבט כולל ועל בסיס 12 חודשים לאחור, האינפלציה מתחת ל-2%, היעד שלנו לטווח הרחוק. הכלכלה שלנו רחוקה מאד מיעדי התעסוקה והאינפלציה שלנו, וסביר שייקח זמן עד שתירשם התקדמות משמעותית", הוסיף והדגיש כי דבר לא ישתנה עד שנתוני האבטלה ירדו מתחת ל-4%.

הדברים נאמרו על רקע ההאמרה האחרונה בריביות האג"ח האמריקאי ל-10 שנים, שהתשואה עליו עלתה לאחרונה ללמעלה מ-1.3%, לאחר שירדה מתחת ל-0.6% רק לפני כמה חודשים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"השוק פחד משינוי בריבית ועלייה מהירה מדי באינפלציה"
"קיים ממד של סיכון בשוק", אומר עופר קליין ראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים בראיון לביזפורטל. "יש הרבה סיכונים. כל 11 יום יש מוטציה חדשה. לא מן הנמנע שבקרוב תבוא מוטציה שהחיסונים לא יעבדו נגדה או שתהיה מדבקת או קטלנית יותר. אז יש סיכון שהאינפלציה לא תהיה מווסתת, אבל יש גם סיכון להמשך המשבר".

"למרות שלא היו שום סימנים לשינוי מוניטרי, אתמול השוק פחד שהאינפלציה תעלה בחדות והפד' יגיב בהעלאת ריבית. פאואל הצליח דווקא להרגיע את השוק. ראינו את הירידות מתמנות אחרי שהוא דיבר.

"צריך להבין ממה השוק מפחד. אנחנו רואים עלייה בציפיות לאינפלציה. אנחנו רואים נתונים יותר טובים ממה שציפינו, כמו בצריכה הפרטית. העלייה בציפיות אינפלציה הם בגלל העולם. השילוח יותר יקר, הייצור יקר יותר, הנפט יקר יותר.

"בעבר הפד' דיבר על כך שלפחות שנתיים לא יהיה שינוי בריבית, עכשיו השוק מפחד שוב. פאואל חזר על המנטרה הרגילה שלו. מה שפאואל אמר שהאינפלציה תהיה רק באופן זמני. אז אם הוא צודק, גם אם זה יעלה ל-2.5% או 3% בחודשים אפריל-מאי, אבל בגלל שמודעים לזה שזה זמני אז הפד' לא יפעל", המשיך קליין.

"בנובמבר האחרון, בתחזית השנתית שלי, כתבתי שהתשואות על האג"ח של משרד האוצר האמריקאי יגיעו בסוף השנה הנוכחית ל-1.4%, כשכל השוק ציפה לתשואה של 1%. זה בסדר שהריבית עולה לאט. אם היא תעלה מהר זו בעיה. הריבית הנמוכה זה טוב לשוק המניות, אז ברור שצפי להעלאת הריבית תפיל את השוק.

ראינו גם שמרבית החברות שקיבלו את המכה הן חברות הטכנולוגיה שזקוקות לשוק המניות ולריבית האפסית, בניגוד אליהן מניות הבנקים לא נפגעו וגם הדאו ג'ונס לא נפגע אתמול. גם מניות כמו טסלה (TSLA) שחשופות לביטקוין נפגעו בשל ירידת הערך שלו אתמול", סיכם.

"סיום המגפה מוביל לתנודתיות"
הסיבה לירידות אתמול לטענת דודי רזניק מבנק לאומי, הסיבה היא צפי לסיום המגפה. "בימים האחרונים אנו עדים למסחר סוער יחסית בשוקי האג"ח הממשלתיים. המגמה החלה בארה"ב, שם רושמות התשואות הממשלתיות לטווח ארוך עלייה חדה לאחרונה, על רקע חשש מעלייה בסביבת האינפלציה וחשש לתגובה מהירה מהצפוי של הפד'", אומר רזניק, אסטרטג הריביות של לאומי שוקי הון.

"מדובר בתגובה לירידה בתחלואה מקורונה בארה"ב בתקופה האחרונה וצפי להתחלה של חזרה לשגרה, גם אם לא מלאה. כתוצאה מכך, טיפסו תשואות איגרות החוב ל-10 שנים בארה"ב לרמה של כ-1.35% מרמה של כאחוז במהלך החודש האחרון. במקביל, בישראל טיפסה התשואה השקלית ל- 10 שנים, מרמה של 0.8% לרמה של כ 1.1% במהלך תקופה זו.

"העלייה בתשואות הביאה במקביל לירידה בשוקי המניות, בדגש על סקטור הטכנולוגיה, על רקע חשש כי עליית התשואות מבשרת אולי העלאת ריבית קרובה מהצפוי, דבר ממנו חוששים בשוקי המניות יותר מכל.

בנוגע לנאומו של פאואל אמר רזניק כי "לא ברור האם דבריו של פאואל ירגיעו את שוקי המניות אולם לטווח בינוני-ארוך. ברור שסיכוני העלאות ריבית הן בארה"ב והן בארץ נמוכים מאוד כרגע. לפיכך נראה כי מדובר כרגע בטריגר למימוש רווחים בשוקי המניות שעלו כמעט ברציפות מאז חודש נובמבר 2020.

"אלה נשענים על חשש מהעלאות ריבית חשש שכנראה מוגזם ובסופו של דבר לכשיתפוגג צפוי להחזיר את שוקי המניות חזרה לתוואי עלייה גם אם תוואי מתון מקצב העלייה של החודשים האחרונים", סיכם.

"ריבית הנמוכה תמשיך לתמוך בעלייה בשווקים"
הכלכלן הראשי של בנק מזרחי טפחות, רונן מנחם
, סבור שהתנודות החדות שראינו בימים האחרונים בשוקי המניות של ארצות הברית אינן מקריות כלל ועיקר ומשפיעות על שוקי אסיה ואירופה, העוקבים אחריהן בדאגה.

"אנו נראה עוד טלטלות כאלו בתקופה הקרובה –בין ובתוך ימי מסחר", אמר מנחם. "צריך להבין – הרגישות של השווקים, הנמצאים קרוב לשיאם, להתבטאויות ואירועים שונים – גבוהה מאוד.

"אתמול, כשג'רום פאואל אמר שהדרך להתאוששות של שוק העבודה ועלייה של האינפלציה לרמות הרצויות עוד ארוכה – זה עמד לכאורה בניגוד לכל הדיווחים האחרונים על התקדמות מהירה של החיסונים, ירידה בתחלואה ופתיחה קרובה של הכלכלה. מעין דלי מים קרים שנשפך, למרות שהדברים עצמם לא הפתיעו והפד' חוזר על כך בכל הזדמנות.

"ובכל זאת, על רקע האופטימיות בשווקים, אלו דברים שמבלבלים את השוק ומורידים לו את הביטחון. אבל, בה בעת אומר פאוול כי הריבית תישאר נמוכה עוד זמן ארוך וגם אם האינפלציה תעלה, נגיד, ל-3% הוא לא ילחץ על הבלמים ויתחיל להעלות ריבית".

מנחם ממשיך ואומר כי "אני גם מעריך שרכישות האג"ח שמבצע הפד' יימשכו בקצב הנוכחי וגם יגדלו אם הוא יזהה עלייה "מהירה מדי" של תשואות הפדיון. זאת משום שעלייה כזו תיטול מידיו את "השליטה" על שוק האג"ח ותהפוך את הריבית ללא רלוונטית. בשוק המניות מבינים זאת.

לא אופתע אם במקרה כזה יעשה הפד' 'מעשה יפאן' וידגיר רמת יעד לתשואת הפדיון על האג"ח של משרד האוצר האמריקאי ל-10 שנים. בכל מקרה, החששות בשוק מובנים, כי הפד' ובנקים מרכזיים אחרים יצטרכו להלך על קרח דק: להמשיך עם ההזרמות ולהכיל את עליית האינפלציה שתתלווה לפתיחת המשק.

"אני מעריך שבתנאים של ריבית אפסית מתמשכת הפד', שחדור מטרה לשמור על ריביות נמוכות, הכיוון הכללי של שוק המניות ימשיך להיות כלפי מעלה. רמת התנודתיות תהייה, עם זאת, גבוהה יותר מבעבר, כפי שראינו לדוגמא ביומיים האחרונים", סיכם.

ג'יי.פי. מורגן: "העלייה בתשואות טובה" 
בג'יי.פי מורגן (JPM) אומרים דווקא שהעלייה בתשואת האג"חים היא דבר טוב. "כשמסתכלים על פרק הזמן הנוכחי במחזור הכלכלי, אם חושבים על העלייה בתשואות או צמיחה חזקה, או אפילו מעט אינפלציה – אלה סימנים בריאים", אמרה ג'וליה וואנג אסטרטגית שווקים בבנק ל-CNBC.

"אני סבורה שהכלכלה העולמית נמצאת בשלב של התאוששות במחזור, ועליית התשואות בהחלט משקפת את זה ואת האופטימיות בנוגע לצמיחה", המשיכה והדגישה כי להערכתה, לא מעט מהאופטימיות הזו תבוא לידי ביטוי דווקא בשווקים באסיה.

"אם חושבים על היכן אנחנו נמצאים בתוך מחזור הצמיחה, הנפולת מהמדיניות הפסיקאלית האמריקאית תהיה משמעותית מאוד עבור יצואנים אסייתיים, במיוחד בתחום הסחורות, שם התחושות מאוד חיוביות בנוגע להתנעת הכלכלה", הוסיפה וואנג.

_____________________________ More Google Pixel _____________________________ _____________________________ Taboola Pixel _____________________________ _____________________________ Outbrain Pixel _____________________________ _____________________________ _____________________________ Outbrain Pixel _____________________________ _____________________________
תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    אחרי שירדו 35%
    אנונימי 25/02/2021 20:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    או משהו כזה
    סגור
  • 5.
    בטווח של עשרות שנים אתה צודק
    דוד מירושלים 25/02/2021 12:21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כמובן שטיבן של בורסות לעלות לאורך עשרות שנים. לי נדמה שהפעם בשנה שנתיים הקרובות נראה ירידות של כ20% לפחות. בעוד 10 שנים ואילך תהיה מגמת עליה ברוב בורסות העולם
    סגור
  • 4.
    לכתבים
    חיים 25/02/2021 11:53
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל הכבוד לכם על האופטימיות והעידוד לחיי אושר ועושר שאתם משדרים יום יום ותמשיגו כך גם ככה הבסיס של כל זה בעננים אבל לפחות לחיות באשליות גם זה משהוא אז תבורכו ותמשיכו לפנטז
    סגור
  • 3.
    בדרך למעלה בטווח של 5 שנים
    עוז 24/02/2021 19:53
    הגב לתגובה זו
    1 1
    בטווח של שנה שנתיים כנראה הכיוון הוא למטה
    סגור
  • 2.
    ארוך כאורח הגלות....חזר על כל הדברים 100 פעם (ל"ת)
    חנני 24/02/2021 18:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    נכון
    אנונימי 24/02/2021 17:09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    השווקים בדרך למעלה אך הבורסה בתל אביב תגיח ממול בכביש דו סטרי
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות