מה עומד מאחורי הזינוק בתשואות האג"ח של משרד האוצר האמריקאי?

בחמישי האחרון התשואות עלו ללמעלה מ-1.5% אבל נסגרו בסופ"ש על 1.4%. החשש מהאינפלציה הפך את שוק האג"ח למשקולת על הגב של שוק המניות – אבל לא רק
 | 
telegram
(4)

ב-4 באוגוסט אשתקד, הריבית על אג"ח של משרד האוצר האמריקאי ל-10 שנים, עמדה על 0.51%. ב-31 בדצמבר הריבית כבר עמדה על על 0.92%. ביום חמישי האחרון, הריבית על האג"ח שמהווה את הבנצ'מארק לכלל הריביות בשוק האג"ח הגלובלי, נסגר על 1.52% וביום שישי ירד ל-1.44%.

כאמור, התשואות על האג"ח הגיעו לשיא של שנה לקראת סוף השבוע. עוד לא בדיוק ברור מה מביא לשינוי הקיצוני, אבל יש כמה דברים שמשפיעים על התשואות וגם על שוקי המניות והחוב התאגידי.

הראשונה מבין כל הסיבות, היא הציפייה של השוק לעליית האינפלציה בארה"ב. השילוב בין ההתאוששות הכלכלית הצפויה של ארה"ב הודות להתקדמות במאמצי החיסון, יחד עם המאמצים הפיסקליים של הממשל האמריקאי, שצפוי לאשר חבילת חילוץ נוספת של 1.9 טריליון דולר. בשוק צופים לאינפלציה כמו שהייתה בזמן המשבר של 2008.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

התחזיות צופות כי האינפלציה כנראה תעקוף את היעד שקבע הפד' ל-2%, אבל היא תהיה כך לזמן מוגבל. חלק מהמשקיעים צופים שהאינפלציה אפילו תעלה בשלב מסוים ל-3%, למרות שקשה להעריך אם הלחץ על המחירים יימשך.

בנוסף, ממוצע ה-Break even לריביות ל-10 שנים, שעוקב אחר הציפיות לאינפלציה מצד מחזיקים ברג"ח מוגן אינפלציה(TIPS), עמד על 2.15%, שזה מעל היעד של 2% שהוצב בפד.

פקטור נוסף הוא החסכונות שיוצרים הצרכנים האמריקאים, שנאלצו לקצץ בהוצאות תרבותיות, אבל גם בתיירות ובכל הפינוקים שהיו רגילים אליהם. הצפי הוא שכשמבצע החיסונים יגיע לשיא, כך גם ההוצאות של משקי הבית, מה שידחוף מחירים של שירותים למעלה, מה שבתמורה יגרום לפד' להעלות את הריבית – למרות שהבנק המרכזי חוזר ואומר שאין כל כוונה כזו.

אבל הניסיונות של ראשי הפד', בהם של היו"ר, ג'רום פאואל, להרגיע את השוק, בטענות כי העלייה בתשואות היא סימן להתחזקות כלכלית – לא בהכרח שכנעו את השוק. כלומר הם לא. העליות בתשואות האג"ח ביום חמישי "סייעו" לשוקי המניות ליפול, כשמשקיעים תמחרו מחדש את ההשקעות שלהם.

יש כאלה שטוענים שהפחד מהריבית או מהאינפלציה לא מסבירים לבדם את השינוי באג"ח. יש כאלה שחושבים שזה אפקט העדר. שמכירה הובילה למכירה והובילה לנפילות בשווקים, כשמשקיעים סגרו יותר ויותר פוזיציות בחוזים של האג"ח ל-10 שנים – ואלה הביאו לדחיפה למעלה.

מה שברור הוא שכמעט שנה לאחר מארס השחור, שהביא לנפילות היסטוריות בשוקי המניות בעולם בתחילתה של המגפה ואז לעליות בחסותה של הריבית וההרחבות הכמותיות של ממשלות בעולם, השוק כרגע עצבני ומצפה לראות מה יקרה במארס הקרוב – כשהמשך העלייה בתשואות, כנראה שתוביל לעוד תיקונים בשוק המניות.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    הנפקת אג"ח ל-7 שנים
    פנחס 01/03/2021 08:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני דווקא הבנתי שהנפילות היו בגלל שהנפיקו אג"ח ל-7 שנים עם ביקוש נמוך יחסית לממוצע ולכן המחזיקים הגדולים של אגח"ים מכרו אותם כי הם מאמינים שהפד לא יצליח לשמור על הריבית הקצרה נמוכה .
    סגור
  • 3.
    אגירת מזומנים
    אילן 01/03/2021 04:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הריבית ל10 שנים עכשיו היא עדיין מעט פחות מהריבית שהיתה גרע לפני הקורונה. כ שהקורונה פרצה שוק המניות קרס והרבה מזומנים עברו ממניות לאג״ח דבר שהעלה את מחיר האג״ח והוריד את התשואה. עכשיו יש מצב שהמשקיעים מוציאים את המזומנים משוק האג״ח תוך כוונה להעביר אותו למניות בצפייה לעליות נוספות עקב היציאה מהמגיפה בתוספת העידוד הפיננסי של הממשל. ולכן גם זה יכול להיות הסבר לעליות בתשואה של האג״חים.
    סגור
  • 2.
    כתבתי כבר לפני 8 חודשים שאנחנו לפני התפרצות
    RESET 28/02/2021 23:05
    הגב לתגובה זו
    0 1
    אינפלציונית -תשננו: אינפלציה- אינפלציה - אינפלציה-לא סתם מדד הסחורות עלה ב75% ממרץ 2020. נדל"ן- סחורות- ביטקוין - כסף -וגם זהב יחגגו באינפלציה גבוה
    סגור
  • 1.
    אגח ארהב לא יעלה. זה מעלה את ריבית החוב של ארהב לעולם
    ממי 28/02/2021 22:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ארה"ב חייבת כ 27 טריליון דולר. בשנת 2019, ההכנסה של ארה"ב ז"א מיסים פחות הוצאות עמד על אחד טריליון. 2020 ו 2021 יעמדו בהפסד של ממשלת ארה"ב. כל תזוזה של 1% זה 1/4 טריליון בערך שאין לארה"ב כי היא גם ככה בהפסדים. אז הם ידפיסו עוד ועוד ועוד מה שיביא לעליית האינפלציה ...
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות