מודי'ס: ההפקה ממאגר כריש תחל מאוחר מהערכות אנרג'יאן

בעלת מאגר הגז הטבעי, אנרג'יאן, צפתה במקור את תחילת ההרצה בסוף 2021-תחילת 2022 אחרי עיכובים בהגעת אסדת הקידוח בשל שיבושים בייצור בסין. כעת בחברת הדירוג מעריכים כי ההפקה המסחרית תחל במרץ 22' ומעלים אפשרות שתגלוש לרבעון השני
 | 
telegram
(3)

בדצמבר האחרון, כשהודיעה אנרג'יאן -0.97% אנרג'יאן 5,001 -0.97% אנרג'יאן בסיס:5,050 פתיחה:4,917 גבוה:5,050 נמוך:4,911 תמורה:1,219,967 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: על חוזה הגז עליו חתמה מול רפק אנרגיה של ג'נריישן קפיטל -0.4% ג'נריישן קפ 74.2 -0.4% ג'נריישן קפיטל בסיס:74.5 פתיחה:74 גבוה:74.3 נמוך:73.5 תמורה:77,850 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ורפק, החברה חזרה על ההערכה כי תחילת ההרצה במאגר כריש תחל בסוף השנה הנוכחית. בדיווחים עוקבים ציינה כי מחסור בכח אדם בשלב הרכבת אסדת הקידוח בסינגפור עשוי לעכב את ההרצה לתחילת 2022. ואולם, לפי סוכנות הדירוג מודי'ס, האופציה האחרונה היא הסבירה יותר - וייתכן אף עיכוב מעבר לכך, לתוך הרבעון השני של השנה.

לפי דוח שמפרסמים במודי'ס, ההפקה מכריש צפויה להתחיל במרץ 2022, וזאת עקב עיכובים בהשלמת אסדת הקידוח הצפה שתורכב בסינגפור וחלקיה מיוצרים בכלל בסין. עוד בסוף 2020 הייתה האסדה אמורה להגיע מחופי סינגפור לישראל, אלא שזו כלל לא הייתה מוכנה, וזאת בשל שיבושים בייצור בסין בעקבות משבר הקורונה שהביא לדחייה של הלו"ז בשנה נוספת לערך.

ככל שבאנרג'יאן יתעכבו עם תחילת ההפקה, לקוחות פוטנציאליים שלה הזקוקים לגז טבעי עשויים לחתום על חוזים מול המתחרות. מהצד של אנרג'יאן מדובר בהפסד של לקוחות, הגם שלתקופה קצובה של חודשים בודדים, ומהצד של הלקוחות המשמעות עשויה להיות תשלום יקר יותר עבור הגז, שכן אנרג'יאן נחשבת לשחקנית בשוק הגז שהציעה מחירים תחרותיים יותר על פני אלה של החוזים מתמר (שבאחרונה ולאחר מלחמה בין השותפים אלה הגיעו להסכמה באשר להורדת המחיר) ומלווייתן.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מלבד מאגר כריש, אנרג'יאן היוונית-בריטית שנסחרת בתל אביב ובלונדון מחזיקה גם במאגר הגז תנין. הערכת שווי חיצונית שקיבלה על שני המאגרים גוזרת להם שווי של 4.2 מיליארד דולר. עוד החברה מתמודדת במכרז על רישיון חיפוש גז ונפט בבלוק 72 (אלון D) כשמתמודדת נוספת מולה עשויה להיות שברון, באמצעות נובל אנרג'י שרכשה לאחרונה, לה החזקות במאגרים תמר ולווייתן, וזאת במידה והתמודדות תאושר (ברשות התחרות מתנגדים).

מנגד יאמר כי עוד בדוח של מודיס, סוכנות הדירוג מעניקה דירוג ברמה של Ba3 לאגרות החוב בהיקף 2.5 מיליארד דולר שאנרג'יאן תנפיק בקרוב. בכך למעשה החברה חולקת את דירוג החוב של המתחרים מלווייתן שכבר בשלב ההפקה. אנרג'יאן תנפיק אג"ח מגובות בטחונות מארבע סדרות במח"מ של 3, 5, 7 ו-10 שנים. הסכומים ישמשו לפירעון מימון בסך של 1.45 מיליארד דולר שנטלה לצורך אחד הפרויקטים, וכן הלוואה בסך 0.7 מיליארד דולר וכמו כן יטויבו חובות קיימים בחלק מן הפרוייקטים.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    משהו כאן מסריח...
    אלון 04/03/2021 14:03
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מדוע הם מגייסים סכומים כה גבוהים לפני שהשלימו את הפיתוח והוכיחו שהם עמדו בהתחייבויות שלהם (כפי שדלק עשו בלוויתן)? כנראה שיודעים שבפועל יהיו עיכובים נוספים וצרות בתפעול... להתרחק ולא לגעת, יש כאן עסק בעייתי!
    סגור
  • 2.
    אנרגיאן היו יותר אופטימים
    dw 04/03/2021 10:41
    הגב לתגובה זו
    3 0
    הצפי להשקה בסוף 2021 הוא האחרון בסידרה של דחיות. במקור ההשקה תוכננה לתחילת 2021 וכמה פעמים דחו ודחו. למזלו של משק האנרגיה בישראל הוא לא נדרש להתבסס על ספק יווני קטן אלא נהנה מביצוע איכותי של נובל, שהבטיחה, וקיימה, פעמיים - הן בשדה תמר והן בשדה לוייתן. אז נכון, הגז מעט יקר יותר, אבל מילה זה מילה וגם לאמינות אספקה יש ערך. פחד אלוהים אם היינו מבססים את המשק שלנו על אנרג'יאן. זה פשוט לא יאומן שהשווי של דלק קידוחים, עם שני שדות מבצעיים, נמוך מזה של אנרגיאן, שמתרצת ומתרצת.
    סגור
  • 1.
    משתוללים עם חוב כמו קבוצת דלק ...
    אסף 04/03/2021 10:21
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מענין שהלקחים לא נלמדים מסניונם של אחרים. מקווה עבורם ועבור המשקיעים שלא יהיה מקרה כמו עם תחילת משבר הקורונה שירסק אותם כמו שדלק התרסקה. להבדיל מדלק, לא יודע אם לאנרג'יאן יש עוד ערמה של נכסים בשווי מילארדים לממש בלי לפגוע בתחום האנרגיה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות