אג"ח לאן? : "שוק האג"ח המקומי עוקב יתר על המידה אחר מהלך עליית התשואות האמריקאי"
באי.בי.אי סבורים שאין קשר מוחלט בין התשואות בארה"ב לישראל; הראל פיננסים: דרמה באג"ח הנדל"ן האמריקאי תחזק אג"ח ישראלי בדירוגי A"; יונתן כץ, לידר: "אם אג"ח ממשלתי אמריקאי ימשיך עם התשואה שזוחלת כלפי מעלה, זה סיכון על האג"ח הישראלי לטווח הקצר"
אג"ח קונצרני או אג"ח ממשלתי? והאם בכלל שווה להשקיע בשוק אגרות החוב בזמן הקרוב?
רשות ני"ע פרסמה הוראה לפיה קרנות הנאמנות יידרשו להתייחס לדירוג הגלובלי של אגרות חוב בחברות ללא זיקה לישראל (הרחבה כאן), כאשר התאמת הדירוג נועדה להתאים את הרכב נכסי הקרנות לסיכון הפוטנציאלי של אגרות חוב שהנפיקו חברות ללא זיקה לישראל.
בשנים האחרונות, ניכר גידול בהנפקות וברישום למסחר של אג"ח על ידי חברות ללא זיקה לישראל. חברות אלה מדורגות על ידי חברות הדירוג הישראליות על פי סולם מקומי ולא על פי סולם גלובלי. כלומר, הדירוג משקף את הערכת סיכון האשראי של חייב ביחס לכל החייבים בישראל בלבד. אותן אגרות חוב ללא זיקה לישראל מדורגות בדירוג מקומי וזאת על אף מאפייניהן הגלובאליים והסיכונים הנלווים לפעילותן. החלק הארי של חברות אלה התאגד באיי הבתולה הבריטיים, (חברות ה- BVI ) ואילו פעילותן מתמקדת בארה"ב.
בית ההשקעות הראל פיננסים ציינו בסקירתם השבועית: "דרמה באג"ח הנדל"ן האמריקאי תחזק אג"ח ישראלי בדירוגי A. עונת מדדים חיוביים לפנינו ומי שחושש מעליית תשואות בחלק הארוך, צריך לבחון להערכתנו את האפיק הצמוד הקונצרני בדירוגים גבוהים ובמח"מ קצר, שבו התשואה חיובית בניגוד לאג"ח ממשלתי במח"מ זה".
"יש בהחלט סיכון מסוים שאג"ח ממשלתי אמריקאי ימשיך עם התשואה שזוחלת כלפי מעלה. זה סיכון על האג"ח הישראלי לטווח הקצר" אומר יונתן כץ, הכלכלן הראשי של לידר שוקי הון: "אם מסתכלים על יותר השקעה לטווח ארוך, ישראל נבדלת ושונה מארה"ב בסביבת האינפלציה שבישראל נמוכה יותר ותישאר כך. ולכן המשמעות שגם אם הפד יעלה עוד שנתיים את הריבית, פה לא יעלו את הריבית. האינפלציה תישאר באזור של 1-1.5%, ביעד הנמוך של האינפלציה. מי שקנה אג"ח ממשלתי במח"מ של 9 שנים או אפילו ארוכים יותר, יצליח ליהנות מתשואה אבסולוטית יחסית נאה ואפילו עם אפשרות רווח הון".
רפי גוזלן, כלכלן ראשי בIBI בית השקעות, ציין בסקירתו השבועית כי "שוק האג"ח המקומי עוקב יתר על המידה אחר מהלך עליית התשואות האמריקאי וזאת למרות שונות גבוהה בסביבת האינפלציה, במדיניות הפיסקאלית ובעוצמת השקל שמגבילה את היכולת של בנק ישראל לעקוב אחר ה-FED".
גוזלן הוסיף כי קיימת רגישות גבוהה של נכסי הסיכון לעליית התשואות בשוק האג"ח: "השווקים הפיננסיים התאפיינו בשבוע האחרון בתנודתיות גבוהה בהשפעת עליית התשואות בשוק איגרות החוב האמריקאי. בסיכום שבועי התאוששו מרבית המדדים המובילים בארה"ב ובאירופה מהירידות בשבוע הקודם, וזאת בהובלת הענפים המחזוריים (בעיקר האנרגיה והפיננסים) לעומת המשך ביצועי החסר של מניות הטכנולוגיה. זאת, על רקע הצפי להתאוששות גלובלית, העלייה במחירי הנפט ועליית התשואות ותלילות העקום האמריקאי. עליית התשואות האחרונה בארה"ב ממשיכה למשוך את השוק המקומי למרות שבשווקים המובילים באירופה נרשמה בשבוע האחרון ירידת תשואות קלה. כך העקום המקומי ממשיך להיות קרוב יותר לאמריקאי, ולתמחר העלאת ריבית במועד זהה לזה שבארה"ב (סוף 2022), למרות השונות בסביבת האינפלציה, המדיניות הפיסקאלית וכמובן עוצמת השקל שהקשתה בשנים האחרונות על בנק ישראל לעקוב אחר העלאת הריבית של ה-FED. להערכתנו הצפי להתבססות התשואות בארה"ב סביב רמתן הנוכחית (גם אם יימשך הלחץ לעלייה בתקופה הקרובה) ורמת ציפיות גבוהות לאינפלציה מקומית מהוות הזדמנות נוחה להארכה הדרגתית של מח"מ תיק האג"ח, ולמשקל עודף לאפיק השקלי על הצמוד לכל אורך העקום".
כידוע, הבחירה בין הממשלתי לקונצרני הוא שאלה של רמת סיכון מול תשואה: באג"ח ממשלתי התשואה לפדיון נמוכה יותר מאג"ח קונצרני (אג"ח המונפק על ידי חברות), מכיוון שרמת הסיכון הנמוכה. אולם, קיים סיכון קטן יותר בפירעון ההתחייבות כלפי הלווים באג"ח ממשלתי. לעומת הממשלתי, באג"ח קונצרני יש סיכון גבוה יותר עקב מצוקת נזילות של החברות וקושי בפירעון האג"ח שהונפק. כאשר אג"ח ממשלתי המושפע מהדולר מושפע ישירות מהמתרחש בשוק העולמי, לרבות בארה"ב.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.זהירותgnux 09/03/2021 11:34הגב לתגובה זו1 0שקלי 0303 נותן 0.96% צמוד 1131 נותן -0.47% אין פה שום סיכוי רק סיכוןסגור