האם מדד הבנקים יוחלף? רשות ני"ע בקול קורא למדד בנקים חדש

רשות ניירות ערך מוטרדת מהמשקל הגבוה במדד של הפועלים ולאומי - שני הבנקים הגדולים - המהווים כשני שלישים מהמדד הקיים
 | 
telegram
(2)

בהמשך להוראת רשות ניירות ערך למנהלי קרנות הסל וקרנות מחקות פתוחות כי החל מה-1 לאפריל אסור יהיה להם להחזיק במדד הבנקים בצורה שמנייה בודדת תהווה משקל של יותר מ-25%, גם לא כחלק מהחזקה במדד, הרשות ממשיכה לשלב הבא ומפרסמת קול קורא לעורכי מדדים להגשת הצעות לבניית מדד בנקים חדש - כזה שיאפשר פיזור רחב יותר, ושלא יווצר שוב מצב שבו שני הבנקים הגדולים, פועלים +0.67% פועלים 4,238 +0.67% פועלים בסיס:4,210 פתיחה:4,185 גבוה:4,248 נמוך:4,185 תמורה:11,288,651 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ו לאומי +0.89% לאומי 4,172 +0.89% לאומי בסיס:4,135 פתיחה:4,125 גבוה:4,174 נמוך:4,125 תמורה:15,544,226 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: יהוו בו כ-65%, כאשר המשמעות למעשה היא עיקור של הפיזור במדד. על פי השאיפה של הרשות, המדד החדש ישמש כנכס מעקב עדכני לקרנות הנאמנות.

כפי שהסברנו לפני כחודשיים, הקטנת משקל הבנקים בקרנות היא בשורה טובה למשקיעים. פיזור ההשקעה הוא הכלי העיקרי שמשקיע יכול לשלוט עליו כדי למתן את התנודתיות בשוק ההון. זו למעשה מתנת החינם היחידה המובטחת שניתן לקבל בשוק ההון ולכן משקיעים פאסיביים מקפידים לפזר את התיק על פני לפחות 30 מניות, כמאמר הפתגם "לא לשים את כל הביצים בסל אחד". בצורה כזו, גם אם מנייה מסוימת מתרסקת (או אפילו מספר מניות צונחות) רוב התיק ששומר על יציבות ממזער ואף מעלים את ההשפעה השלילית של המניות הללו ומאפשר לשמור על תשואה טובה יותר, ואף חיובית.

גם ברשות ניירות ערך מוטרדים מהריכוזיות החריגה המאפיינת את מדד הבנקים, שמורכב מחמשת הבנקים הגדולים, אך למעשה בעיקר מהפועלים ולאומי, ורואים חשיבות גבוהה בביזורה ובעיקר ממשקל שני הבנקים הגדולים - השווים שני שלישים מהמדד הקיים. לדברי הרשות: "מדד ת"א בנקים-5 מורכב ממניות חמשת הבנקים הגדולים בישראל, כאשר משקל כל אחד משני הבנקים הגדולים בישראל, בנק הפועלים ובנק לאומי, עולה על 25% משווי התאגידים הנכללים במדד, ומגיע יחד כדי קרוב לשני שלישים ממנו".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המדד משמש כיום נכס מעקב לארבע קרנות סל, וזאת מכוח הוראה זמנית המאפשרת זאת עם המעבר מתעודות סל לקרנות סל, אך עתידה לפקוע באפריל. ההוראה הזמנית החריגה את מדד הבנקים מהוראות הדין הקובעות את מגבלת שיעור החשיפה לתאגיד מסוים בקרן ל-25% מהשווי הנקי של נכסיה. עדכון וחידוש מדד הבנקים מתבצע במסגרת ההיערכות לפקיעת ההוראה הזמנית אשר העניקה זמן התארגנות למנהלי קרנות הסל שעקבו אחרי מדד הבנקים, בהמשך לרפורמה והמעבר מתעודות סל לקרנות סל.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    בכל פעם שהרשות מתערבת במדדים היא גורמת נזק למשקעים, כשהכניסו חברות זרות למדדים למשל
    אלמוג 09/03/2021 10:53
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אסור לגעת במדדים!!!זה מניפולציה על המסחר ועיוות שוק.אם הם רוצים שישיקו תעודות מאזנות אבל במדד לא נוגעים!
    סגור
  • 1.
    לכותב הכתבה , בעליות המניות המדד עובד גם הפוך מירידות. (ל"ת)
    רוני 08/03/2021 16:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות