לאן העביר במתנה מייסד זום מניות בשווי 6 מיליארד דולר?
לפי הדיווח לרשות ניירות ערך האמריקאית, ב-3 למרץ הועברו 18 מיליון מניות בחברה שהוחזקו בנאמנות עבור המייסד והמנכ"ל אריק יואן ואשתו. שוויין של המניות כ-6 מיליארד דולר כשמדובר בכ-40% מהנתח של יואן בזום, שכעת עברו למחזיקים שזהותם לא נחשפה
אריק יואן, מייסד מנכ"ל חברת זום העביר ללא תמורה יותר משליש מאחזקותיו (40%) בחברה לאנשים שזהותם לא נחשפה. לפי הדיווח בתקשורת העולמית, 18 מיליון המניות של חברת שיחות הוידאו נתרמו ע"י יואן ואשתו כששוויין הכולל הוא כ-6 מיליארד דולר.
על פי הדיווח של החברה לרשות לניירות ערך, ההעברה בוצעה ע"י שני נאמנויות שהחזיקו במניות עבור בני הזוג. הקרנות החזיקו במניות Class B אשר המקנות כל אחת עשר קולות הצבעה בדירקטוריון זום, אך עשויות לעבור המרה למניות Class A שכל אחת מקנה קול בודד.
"העברת המניות נעשתה בהתאם לתנאים הקבועים בנאמנויות שהחזיקו בהן עבור אריק יואן ואשתו. העברתן היא מהלך שגרתי מבחינת אופי ניהול הנכסים של יואן", מסרה דוברת חברת זום. הן מהחברה והן מטעם הזוג יואן לא נמסר מי מחזיק כעת במניות שנתרמו.
יואן ואשתו העבירו 40% מאחזקותיהם בזום לאחר הקפיצה בשווי מניית החברה בשנה האחרונה, בה הוכפל מעל לפי 3 שווי המנייה מ-100 דולר בתחילת שנת 2020 ללמעלה מ-500 דולר לקראת סופה. מחיר המניה נכון ליום שישי נסגר סביב 337 דולר ושווי השוק של החברה מקליפורניה מוערך בכ-100 מיליארד דולר. עד לעסקה בשבוע שעבר יואן היה בעל העניין הגדול ביותר בחברה, עם אחזקות של 15% בהון וכ-40% מזכויות ההצבעה.
מאז פרוץ מגיפת הקורונה לחיינו, תוכנת שיחות הוידאו הזום חוותה זינוק בשימוש בה. זום, הוקמה בשנת 2011 והונפקה ב-2019. ההצלחה הגדולה לה זכתה החברה הוסיפה את המייסד יואן, יזם יליד סין בן 51 לרשימת המיליארדרים של מגזין Forbes. הוא ציין בעבר כי הקים את זום כחלק מהקושי לשמור על קשר טרנס-אטלנטי עם משפחתו.
בהעברת המניות מצטרף יואן לקבוצת מגה-עשירים עולמית אשר מעבירים לאחרונה מניות, ביניהם המיליארדר ההונג-קונגי לי קה-שינג שהעביר בחודש שעבר חלק מאחזקותיו בזום לבנו, איש העסקים ריצ'ארד וג'ף בזוס, שתרם מניות של אמזון בסך 10 מיליארד כדי לתמוך ביוזמה למלחמה בשינויי האקלים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה