ביהמ"ש העליון פסק: החזר על מיסי מקרקעין גם אחרי 4 שנים
רכישה ומכירת בית הינם תהליכים מסורבלים הכרוכים בהרבה מאוד בירוקרטיה. פסק דין חדש של בית המשפט העליון מבקש לסייע, אבל אולי גם לסבך עוד יותר את התהליך המסורבל, גם כך: מעתה, ניתן לפתוח מחדש שומת מס שבח ומס רכישה בעסקאות נדל"ן, גם אם חלפו ארבע שנים מיום עריכת השומה.
כעת, לפי פס"ד העליון, יתאפשר למוכרי/ רוכשי דירות לתקן את דיווחי המס שלהם גם לאחר ארבע שנים ממועד עריכת שומת המס. בנוסף, פסיקת ביהמ"ש שמה סוף למחלוקת רבת שנים שנידונה סביב השאלה: מתי ניתן להאריך מועדים לתיקון שומות מס שבח?
לפסק הדין משמעויות מרחיקות לכת בשוק מיסוי הנדל"ן, מאחר שהוא פותח פתח עבור מוכרי דירות להגיש בקשות לתיקון שומות המס שהגישו, ואשר לטענתם במסגרתן שילמו מס ביתר בעת רכישת דירה ומכירתה. רשות המסים לא מרוצה מהפסיקה וטענה בפני בית משפט העליון כי לא ניתן להאריך מועדים לתיקון שומות מס ללא הגבלה. בכך חסמה הרשות את הדרך בפני רבים אשר ביקשו לקבלת הטבות מס או שיעורי מס מופחתים בעת מכירת דירה מגורים שבבעלותם (הרחבה - מדריך ומחשבון מס שבח)
פסק הדין ע"א 9817/17 מנהל מיסוי מקרקעין ת"א נ' מיטל אביבי רייך ואח', עסק בערעורה של הרשות על הכרעת ועדת הערר לפי חוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), בבית המשפט המחוזי תל אביב, שהורתה לה לאפשר לבני הזוג מיטל ודור רייך לתקן שומת מס. זאת, למרות שחלף המועד הקבוע בחוק (ארבע שנים).
המחלוקת הכספית שהתעוררה בתיק הייתה בהיקף מצומצם יחסית. אולם מנהל מיסוי מקרקעין-תל אביב ברשות התקשה להשלים עם הכרעת ועדת הערר בשל הסוגיה העקרונית הנגזרת ממנה, שהיא בעלת השלכות רוחב משמעותיות בתחום מיסוי המקרקעין - שאלת סמכות מנהל מיסוי מקרקעין (מסמ"ק) להאריך את התקופה הקבועה בסעיף 85(א) לחוק (ארבע שנים), לתיקון שומת מס. וזאת, בהתאם לסעיף 107(א) לחוק, הקובע כי המנהל רשאי להאריך כל מועד שנקבע בחוק, אם ראה סיבה מספקת להיעתר לבקשה.
דוגמאות למקרים שיאפשרו לבקש החזר:
1. שומה שהתברר שהיא שגויה
2. הוצאות שנוספו במהלך השנים ולא הובאו בחשבון בקביעת המס
3. פסקי דין חדשים שניתנו בינתיים
4. ייעוץ משפטי לא נכון
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה