"רכישת AML תשפר את הרווחיות; הדאטה מהמטופלים היא נכס שישמש אותנו כשיוסדר היבט הפרטיות"
עירן טאוס אמר שנובולוג בניהולו היחידה שערוכה להפצת החיסונים, וכעת כשנותרו בשולי המבצע הוא מותח ביקורת על הממשלה. טאוס מבטיח התייעלות בקבוצה בה כ-12 חברות וטוען שפעילות השילוח לא כלכלית לחברות הקנאביס, וכך גם שילוח התרופות של רמי לוי ושופרסל
40 מקררים מיוחדים רכשה קבוצת שירותי הבריאות נובולוג +1.16% נובולוג 173.7 +1.16% בסיס:171.7 פתיחה:171.7 גבוה:174.9 נמוך:171.7 תמורה:578,894 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: בסוף 2020 במחשבה שתיקח חלק מרכזי במבצע הלאומי לחסן את אוכלוסיית ישראל נגד הקורונה. המנכ"ל עירן טאוס צוטט כמי שאומר שהחברה היא היחידה בארץ עם יכולות האחסון והשינוע המתאימות. היום, כשאנחנו משוחחים עמו לאחר פרסום דוחות הרבעון הרביעי ושואלים אותו "מה בסוף" בנוגע לחיסונים הוא אומר שנובולוג "לא חלק מהפעילות המרכזית של הפצת החיסון, אבל סייענו עם המרפאות הניידות שלנו שאפשרו לחסן באזורים של נגישות או מודעות נמוכה".
"ההתנהלות של המדינה בנושא הזה לדעתנו לא תקינה, אבל בחרנו לא להפריע למהלך המבצע הזה כי הוא היה נראה לנו יותר חשוב מדברים אחרים שקשורים בנובולוג", טוען טאוס. אל דאגה, המקררים לא מחכים בניילונים: "לנובולוג פעילות ענפה בתחום הקירור העמוק עבור ניסויים קליניים ושירותי לחברות 'לייף סיינסז'. שום דבר לא נשאר ללא שימוש", הוא אומר. "המקררים האלה ישמשו גם את מעבדת AML שרכשנו, ובין כה וכה יש זכות החזרה עליהם, כך שלא נפגענו".
אז אולי שורת הכבוד נפגעה בתקופת הדוח – אבל גם ככה היא לא מופיעה בו. בפרמטרים החשבונאיים החשובים לעומת זאת, זה היה רבעון, וגם שנה, מוצלחת עבור נובולוג: הכנסות הרבעון צמחו ב-22% לסך של כ-273.8 מיליון שקל, בהשוואה לכ-225.1 מיליון שקל ברבעון המקביל והרווח הנקי גדל ב-46% ל-8.3 מיליון שקל, לעומת כ-5.7 מיליון שקל ברבעון המקביל. ההכנסות השנה הסתכמו בכ-1.134 מיליארד שקל, גבוה ב-13% מכמיליארד שקל ב-2019 והרווח הנקי השנתי עמד על כ-40.6 מיליון שקל - פי שלושה מ-10.1 מיליון שקל אשתקד. נובולוג הודיעה כי תחלק דיבידנד נוסף בסך 16 מיליון שקל בגין התוצאות.
הקבוצה מורכבת משלוש חטיבות: לוגיסטיקה (אחסון ושינוע של תרופות עבור קופות החולים ומוסדות רפואיים – נובולוג היא הגדולה בתחום זה בארץ, לוגיסטיקה של ניסויים קלינים ועוד); שירותי בריאות בבית המטופל (שירותי הוספיס ודיאליזה וטיפול במונשמים בביתם); ודיגיטל (זימון תורים דיגיטלי וניהול מפגשי וידאו בין רופאים ומטופלים, לצד ניהול מידע דיגיטלי עבור מטופלים – העלאת תוצאות בדיקות, תצלומים וכו' ממוסדות פרטיים למשל). נובולוג נסחרת לפי שווי של 1.5 מיליארד שקל לאחר עלייה של כ-70% ב-12 החודשים האחרונים. בעלי המניות הבולטים בחברה הם המייסד אוהד פוזיס (27%), מורי ארקין (8.5%) ומגדל (10%).
"גם אם לא הייתה קורונה היינו צומחים בצורה אורגנית ומראים תוצאות מצוינות", אומר טאוס. "מצד אחד הקורונה נתנה רוח גבית לחלק מהפעילויות בעוד שבאחרות היא פגעה. השפעת הנגיף באה לידי ביטוי למשל בכך שמשרד הבריאות הנחה להתארגן לכל מיני תרחישי קיצון שחשבו עליהם ולהגדיל את מלאי התרופות. קופות החולים אמרו לחולים הכרוניים 'בואו תיקחו מלאי ל-4 חודשים'. בנוסף אפשר להניח שאנשים צרכו תרופות בצורה יותר מסודרת בתקופה של מגיפה, כשצריך לציין שבימי שגרה בעולם המערבי ובישראל רמת הציות להנחיות הרופאים לגבי צריכת תרופות עומדת על 50% בלבד".
"מנגד, הייתה האטה בפעילות הניסויים הקליניים שלא התבצעו כי חברות רב לאומיות באירופה ובארה"ב היו בסגרים והתפקוד לא היה כבימי שגרה. בלי קשר לזה גייסנו לקוח מהותי שלקחנו מהמתחרים שלנו, וגם הוא שיפר את תוצאות חטיבת הלוגיסטיקה".
ידוע שמטופלים ויתרו על ניתוחים אלקטיביים בבתי החולים כדי לא להגיע לבתי החולים. מעבר לזה הייתה הזנחה נוספת של הבריאות? אנשים שוויתרו אפילו גם על שיחת וידאו עם רופא ולא היו צריכים את השירותים שלכם?
"גם בתקופת הקוביד המשיכו לקבוע תורים. אמנם וויתרו על ההגעה למרפאה, כי גם הרופאים לא רצו שיגיעו אליהם, אבל לא וויתרו על השיחה עם הרופא ולכן ראינו דווקא גידול בשיחות הוידאו עם הרופאים. הנתח בפעילות הזאת ימשיך לגדול לדעתנו".
בדוח הרבעון הרביעי איחדתם את התוצאות של סאלוס שרכשתם. מה עושה החברה ועד כמה היא השפיעה על התוצאות?
"ראשית כל ההשפעה הייתה מינורית כי היא נכנסה חודשיים לפני סוף הרבעון. סאלוס בעצם מציעה שירותי בריאות פרטיים שאוריינטציה חזקה לטיפול בבית. זה שירות פרימיום, ההיי-אנד של ההיי-אנד, שמיועד למי שידו משגת".
בקבוצת נובולוג יש לא פחות מכ-12-13 חברות שונות – אין מקום למיזוגים, חיסכון בכח האדם למשל בהנהלת חשבונות, או התייעלות מסוג נוסף?
"ברור. אנחנו עברנו לדיווח וניהול במודל חטיבתי, צעד שנעשה כדי לפשט את הניהול, למזג חברות. להפחית עלויות ניהול והוצאות נוספות. אנחנו בעיצומו של מיזוג ראשון בחטיבת הבריאות של החברות מדיקוויפ ומדיקר, וכבר זה יניב לנו חסכונות. ללא ספק חלק מתכניות העבודה ל-2021 והלאה הם התייעלות. לא הייתי מדבר על קיצוצים ופיטורים חלילה, זו לא הכוונה. מכיוון שהחברה רוכשת עוד פעילויות, נוכל לעשות זאת באמצעים הקיימים".
ומכל אותן חברות, אצל מי אתה מזהה את מנועי הצמיחה הבולטים שלכם?
"אנחנו מצפים השנה לצמיחה בכל חטיבות הקבוצה השנה, גם בפעילויות שהיה להן יותר קשה בתקופות הקורונה. אפשר לצפות לכך שבעיקר חטיבות הבריאות והלוגיסטיקה יצמחו חזק. מנועי צמיחה נוספים שלנו יהיו בתחום הלוגיסטיקה בשוק הקנאביס הרפואי, ורכישות שביצענו לאחרונה – של המעבדה הפרטית AML, שהיא הגדולה ביותר בישראל, וחברת הטלרפואה הגרמנית מדפלקס".
איך תראה הסינרגיה בין מעבדה פרטית כמו AML לפעילות הקיימת?
"נתחיל בזה שבעולם המערבי כל הזמן עושים יותר בדיקות, לכן זה שוק חזק וצומח בעולם הרפואה ובכלל וזו הסיבה שנכנסנו אליו. מבחינת הסינרגיה, הבדיקות של AML משלימות את סל המוצרים הפרטי שלנו, וכיוון שמדובר במעבדה שעושה בדיקות מיוחדת בהחלט יש לה חיבור לשירותים של סאלוס. מעבר לזה קיים גם חיבור חזק לטרילוג שלנו – AML עושה את כל הבדיקות במסגרת פיתוח החיסון נגד הקורונה של המכון הביולוגי, וטרילוג אחראית ללוגיסטיקה של הניסוי. ניתן לצפות לכך שהפעילות של AML תשפיע לטובה על שיעורי הרווח של חטיבת הבריאות".
"חשוב להגיד בהקשר הזה שמעבר לנכסים שיש ל-AML, אנחנו נתרחב לתחום הדיאגנוסטיקה סביב האונקולוגיה, מה שנקרא אונקו-גנטיקה. העולם הולך ומתפתח לכיוון של רפואה מותאמת אישית, והכוונה שלנו היא לעשות למטופלים ריצוף גנטי ולהציע להם טיפול מותאם עם דגש על הכיוון האונקולוגי שבפרט מעניין את קבוצת נובולוג. הנושא הזה של בדיקות ריצוף גנטי נמצא בתהליך איטי של כניסה לסל הבריאות בישראל. כבר היום חברות ביטוח הבריאות מממנות למבוטחים בדיקת ריצוף גנטי. מאחר שכל יום מתגלים 82 חולי סרטן, אם להניח את הקורונה בצד – זו המגיפה האמיתית של המערבי לצד הסוכרת".
אמרת שגם הפצה של קנאביס היא מנוע צמיחה. דיברנו עם לא מעט חברות קנאביס שמתגאות בכך שהן פעילות לכל אורך שרשרת הערך ועוסקות גם בהפצה בעצמן. יכול להיות שלקוחות קיימים שלכם יחתכו אתכם החוצה בעתיד?
"אנחנו עובדים עם לקוחות מובילים שהיקפי הפעילות שלהם מתפתח וגדל. מלבד אחסון ושינוע אנחנו מספקים גם שירותי ערך כמו ייעוץ רוקחי וייעוץ בנושאי כאב למטופלים וחזקה עלינו שנמשיך לתת ערך מוסף. בכל אופן יש רגולציה כבדה סביב אחסון והפצה של קנאביס - צריך להיות בעלים של כספות, לקבל אישורים מהמשטרה וממשרד הבריאות, להחזיק בשומרים חמושים ובליווי. לכן, אני לא רואה את היתרון העסקי והכלכלי שיש לחברות הקנאביס לעסוק בלוגיסטיקה מורכבת".
אם כבר אתם משנעים תרופות לבתי מרקחת ומוסדות רפואיים, גם לסופרפארם. למה לא לבתי הלקוח? זה לא מנוע צמיחה?
רמי לוי
-1.72%
רמי לוי
22,840
-1.72%
בסיס:23,240
פתיחה:23,240
גבוה:23,240
נמוך:22,760
תמורה:6,478,347
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
מתכנן לעשות את זה,
שופרסל
-0.32%
שופרסל
3,449
-0.32%
בסיס:3,460
פתיחה:3,432
גבוה:3,468
נמוך:3,313
תמורה:33,210,216
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
רכשה את בלה שפועלת בתחום.
"אנחנו משרתים חברות תרופות רב לאומיות ומחזיקים מלאי של 5 מיליארד שקל בשנה – אין שום דמיון לפעילות הזאת, שההיקף שלה קטן מאד. בלה היא עסק זעיר, מבלי לזלזל בה. מה שכן, אנחנו רוכשים תרופות עבור חברות ביטוחי הבריאות ומביאים אותן לבתי לקוחות הקצה. אבל ככלל, הפעילות של הפצת תרופות לבתים פרטיים היא אוקיינוס אדום – המודל העסקי של הפעילות הזאת טרם נמצא".
אתם מנגישים בדיגיטל מידע למטופלים – אבל לא סוחרים בו. אומרים שסחר בביג דאטה הוא אחד התחומים הבולטים בעולם הרפואה של המחר. לדוגמה, להעביר בהסכמתם תוצאות בדיקות של מטופלים למכוני מחקר. לצד היבטים של פרטיות ואבטחה, יש פה גם פוטנציאל כלכלי. מה דעתך?
"השימוש בדאטה הוא בהחלט חלק מהנכסים של חברות מהסוג שלנו. עד עכשיו לא עשינו דברים מהסוג שתיארת, כי כמו שציינת יש כאן מורכבויות רגולטוריות וצריך לעמוד בדרישות הפרטיות".
ועוד 5 שנים, כשהסוגיות הרגולטוריות אולי תוסדרנה, נראה אתכם מוכרים דאטה באישור הלקוחות?
"ברור, אני מאמין שכך יהיה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מניה צונחתשושי 20/03/2021 15:17הגב לתגובה זו0 0אם כל כך טוב מדוע המניה צונחת.סגור