בלקרוק מנסה להשתלט על תעשיית הקרנות ומורידה דמי ניהול

מנהלת הכספים הגדולה בעולם, מורידה את דמי הניהול שהיא גובה על תעודות וקרנות סל בניסיון למשוך עוד כסף לקרנות שהיא מנהלת; וואנגארד המתחרה הגדולה לא תשב בשקט
 | 
telegram
(2)

שוק הקרנות (ETF) נאבק בבריחת ממון ואלוקצייה של כסף לאפיקי השקעה אחרים, בהם נדל"ן, שוק המניות וגם הון סיכון פרטי. הפגיעה הקשה ביותר היא בקרנות האקטיביות, שמנסות להכות את המדדים כשבקרנות הפסיביות - הקרנות המחקות (עוקבות אחרי מדדים) יש גידול. לא משנה איפה אתם חוסכים/משקיעים, בסוף הבית מנצח.

מנהלי הכספים גובים על ניהול ההשקעות, דמי ניהול - בארץ, אגב, ממוצע דמי הניהול בקרנות הנאמנות  מתקרב ל-0.7%, כאשר הקרנות המנוהלות גובות קרוב ל-15 והקרנות המחקות קרוב ל-0.4%. בארה"ב הממוצע הוא סביב 0.5% כשגם שם הקרנות הפאסיביות/מחקות בדמי ניהול נמוכים משמעותיים מהקרנות המנוהלות.

כך או אחרת, בניסיון למשוך אליה עוד משקיעים, בלקרוק, המנוהלת על ידי לארי פינק, שנכון לדצמבר 2020 מנהלת 8.6 טריליון דולר והיא מנהלת הכספים הפרטית הגדולה בעולם, הודיעה על קיצוץ בעמלות שהיא גובה על השקעות ב-9 קרנות מובילות מסוג iShares Morningstar U.S. Equity לעמלה בהיקף של 0.03%, לעומת 0.25% ו-0.3% עמלות לפני כן.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

תעשיית ה-ETF מוערכת ב-6 טריליון דולר, כשהתחרות הגוברת הובילה את הקרנות הגדולות ביותר לחתוך בעלויות. בשנה שעברה מנהלת הכספים השנייה בגודלה, וונגארד, עקפה את בלקרוק בהכנסות הון לקרנות שלה. גם הפופולריות של ARK של קת'י ווד, נוגסת בחלקה של בלקרוק. אז בבלקרוק החליטו להשיב מלחמה והשוו את התעריפים הזולים ביותר של וונגארד.

בשנה שעברה, בלקרוק הורידה את העמלות על הקרן הגדולה ביותר שלה בשווי של 258 מיליארד דולר iShares Core S&P 500 ETF. "אנחנו רוצים להיות מאוד תחרותיים בשוק שמאוד מודע לעלויות", אמר לבלומברג ארמנדו סנרה, מנהל קרן iShares Americas של בלקרוק.

האם נראה התערבות רגולטורית?
מצד אחד, מלחמת המחירים שנכנסו אליה שתי מנהלות הכספים הגדולות בעולם היא טובה למשקיעים. קרנות לוקחות עד 30% מהרווחים של הקרן וכשהן מפסידות הלקוח סופג את ההפסד. אפשר לומר גם שמדובר בסוג של תיקון עיוות שאפשר למנהלי הקרנות להרוויח הרבה מאוד כסף, שלעיתים רבות מדי לא באמת מגיע להם. אולי גם זה יצליח לשנות את מסלול האלוקציה של הקפיטל, שכאמור יוצא יותר ויותר מידי מנהלי הקרנות.

אבל כשבוחנים את השחקניות שנכנסות לתוך המלחמה הזו, הסבירות היא שנראה התערבות רגולטורית. כי כשחברה קטנה מורידה עמלות ומחירים, היא עושה את זה כדי להיות תחרותית. כש-2 חברות ששוות יחדיות למעלה מ-15 טריליון דולר עושות את זה, זה נראה כמו ניסיון להשתמש בכוח מונופוליסטי כדי לייצר עוד נתח שוק, שסביר להניח יגיע על חשבונן של קרנות קטנות יותר, שסביר להניח שיתלוננו על כך. לא מן הנמנע שבקרוב נראה חקירה של הרגולטורים בארה"ב, אבל עם כוחן של 2 השחקניות המעורבות, לא בטוח שמשהו ישתנה – וזה, כאמור, טוב למשקיעים.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    למה לא נותנים לחברות כמו בלקרוק להכנס לארץ ??? (ל"ת)
    עמי 23/03/2021 06:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • הם דווקא נמצאים בארץ, בצורה קצת עקיפה ומצומצמתאבל עדיין
    רונן 23/03/2021 11:37
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אתה יכול לקנות תעודות סל שלהם בארץ
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות