"עם מוסדיים כמו מור והפניקס שמשקיעים בנו נגיע לאן שנרצה"

חברת הביטוח ובית ההשקעות יהפכו לבעלי עניין במפתחת היריעות להפקת אנרגיה סולארית, שהשלימה הנפקה פרטית של מניות ואופציות בסך כולל של 125 מ' ש'. המנכ"ל עודד רוזנברג: "נרצה להקים מפעל שיוכל לייצר עבורנו 200 מגה וואט; המפעל הנוכחי שלנו כבר 'מכור' ואין ברירה"
 | 
telegram
(1)

חברת הביטוח הפניקס -2.23% הפניקס 4,654 -2.23% הפניקס בסיס:4,760 פתיחה:4,760 גבוה:4,760 נמוך:4,631 תמורה:36,119,725 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ובית ההשקעות מור השקעות -0.39% מור השקעות 1,290 -0.39% מור השקעות בסיס:1,295 פתיחה:1,295 גבוה:1,326 נמוך:1,275 תמורה:692,476 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הופכים לבעלי עניין בחברת אפולו פאוור שפיתחה יריעה גמישה להפקה של אנרגיה סולארית. אפולו השלימה בסוף השבוע האחרון הקצאה פרטית לגורמים מוסדיים בהובלת מור והפניקס, בה מכרה מניות בהיקף 75 מיליון שקל המהוות כ-13% מהחברה, וכן אופציות בהיקף של כ-50 מיליון שקלים נוספים (כ-6% מההון). "זאת פעם ראשונה שמוסדיים נכנסים להשקעה בחברה, ב-7 השנים האחרונות נשענו על בעלת השליטה וסטאר (51%), ואיתם נוכל להגיע לכל מקום שנרצה", כך אומר בשיחה עם ביזפורטל מנכ"ל אפולו פאוור, עודד רוזנברג.

ההקצאה נעשתה לפי מחיר של 16 שקל למניית אפולו, פרמיה של כ-5% על מחיר הסגירה ברביעי, ערב החלטת הדירקטוריון על ביצועה, בעוד מחיר המימוש של האופציות עומד על 21 שקל ותקופת המימוש היא שנה וחצי. הפניקס תחזיק לאחר ההקצאה כ-8% מההון וזכויות ההצבעה ומור בכ-6%. אם יממשו את האופציה אחזקותיהם בחברה יעמדו על כ-10.5% וכ-8.5%, בהתאמה.

ליריעות סולאריות, כמו אלה שמייצרת אפולו, משקל קל וגמישות, דבר שמייצר להן יתרון על פני פאנלים סולאריים "רגילים" במיקומים מסוימים – למשל בהקמה על מאגרי מים, שבהם השימוש ביריעות מייתר את הצורך בהתקנה של מצופי פלסטיק כדי שהפאנלים לא ישקעו (מנגד לא ניתן לכוון את זווית היריעה כדי להביא לקליטה מיטבית של השמש).

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אפולו פונה גם לשוק הרכב במסגרת שיתופי פעולה עם אאודי (הודעה שהזניקה את המניה שלה), ג'ילי הסינית, רנו מיצובישי וחברה אסיאתית שזהותה לא נחשפה. את 2020 סגרה אפולו עם הכנסות של חצי מיליון שקל בלבד והפסד של 14 מיליון שקל. ב-12 החודשים האחרונים מניית החברה המריאה בכ-1,500%. כיום החברה נסחרת לפי שווי של כחצי מיליארד שקל.

רוזנברג מציין כי ההקצאה לא כוללת בשלב זה הכנסה של נציג מטעם הפניקס או מור לדירקטוריון החברה. במענה לשאלתנו הוא אומר כי "אין לי חשש שאם יהיה נציג מטעמם הוא יבלום מהלכים שנוביל בחברה. אני מעריך שהם רצו להיכנס כי הם התחברו לחזון שלנו, וההשקעה שלהם רק מחזקת אותנו. יש גם תקופת חסימה של חצי שנה לפחות על המניות כך שהם לא סתם התרשמו מהעלייה במניה שלנו ולא באו לעשות סיבוב קצר. הם היו אצלנו בביקור והתרשמו וכנראה שזה מתאים לאסטרטגיית ההשקעה שלהם".

בשיחה קודמת אמרת שכבר גייסתם עוד עובדים והתחלתם להקים מעבדות. מתקן ייצור אחד כבר יש לכם. מה תעשו עם התמורה בהנפקה? זה כסף שישכב בקופה לעת הצורך?
"הדירקטוריון יחליט בקרוב בדיוק מה לעשות עם הכסף. חוץ מהוצאות שוטפות אנחנו מקדמים את הליך קבלת התקנים למוצר שלנו, ויש לנו הרבה מאד יעדים, כמו לשפר את המוצרים, לפתוח מפעל גדול יותר בישראל, שיוכל לייצר יריעות בשטח מצטבר של 2 מיליון מ"ר והספק מותקן של 200 מגה-וואט, ולא 10 מגה וואט ומאה אלף מ"ר כמו בזה הנוכחי שלנו. באופן כללי אנחנו רוצים להקים עוד מפעלים בכל מיני יבשות כדי שיהיו קרובים ללקוחות בעולם".

להערכתך, אחרי הקמת המפעל הנוסף באמצעות הסכום הזה, תצטרכו לצאת לגיוס נוסף או שתוכלו לחיות רק מהמכירות של אפולו?
"אני מניח שנוכל לחיות על המכירות שלנו, אבל שוב, לא בטוח שזה מה שנרצה – אולי נרצה לפתוח עוד מפעלים. זאת כבר החלטה של הדירקטוריון כשהשאלה היא כמה אנחנו רוצים לגדול וכמה להיות רווחיים. אני בגישה של לגדול כמה שיותר מהר וכמה שיותר גדול – הגדל יכולת הייצור, סל הלקוחות והמחקר והפיתוח. הרבה פחות מעניינים אותי הרווחים המיידים. כרגע אנחנו לא מסוג החברות שמחלקות דיבידנד מהרווחים, השאיפה היא עוד 10 שנים להיות מאד רווחיים".

האם באמת נכון יותר להגדיל את יכולת הייצור, ולא להשתמש במרבית התמורה לצורך שיווק כדי לחתום על חוזים נוספים ושיהיה לכם בשביל מי לייצר בעצם? מה הביצה ומה התרנגולת במשוואה הזאת?
"זאת שאלה טובה ובאמת כל הזמן קיימת הדילמה הזאת בין העדפת המכירות על פני יכולות הייצור וקידום השיפורים במוצר. אבל בסוף אנחנו כן עובדים בשלוש הגזרות הללו. כרגע אנחנו חייבים להגדיל את יכולת הייצור ואין לנו הרבה ברירה – אם מזכר ההבנות עם תדיראן עליו דיווחנו יהפוך להסכם מחייב, מדובר בהזמנה של 26 מגה וואט. במפעל הנוכחי שלנו זה אומר שנתיים של עבודה, אפילו עם תדיראן ביקשנו להקטין את ההזמנה בגלל יכולת הייצור הנוכחית. המפעל הקטן שבנינו כולו 'מכור', ואני מניח שגם החדש שנבנה יגיע מהר מאד למצב דומה. זה סוג החברה שאנחנו, מדובר בהזמנות אדירות".

איך תראה הצמיחה שלכם? אנחנו מדברים על כניסה לגיאוגרפיות חדשות או על חדירה לסקטורים מסויימים?
"אנחנו מסתכלים על סקטורים, והבולט שבהם הוא תחום המתקנים הסולאריים הצפים במאגרי מים. כן יש לסקטור הזה גיאוגרפיות שיותר רלוונטיות, כמו ישראל או קליפורניה שבהן יש המון מאגרי מים רלוונטיים – זה שוק שלבדו יכול להחזיק 5 מפעלים. מעבר לזה יש את שוק הגגות הקלים שלא יכולים לשאת משקל כבד של פאנלים סולאריים, וגם כאן מדובר על עילה להקמת מספר מפעלים חדשים. בנוסף יש את הדברים שאנחנו מתמחים בהם – עולם הרכב, יריעות סולאריות ניידות והתחום הבטחוני (אפולו ורפאל בוחנות הקמה של חברה משותפת - א.פ)".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    בועה!
    ברוקר 30/03/2021 13:07
    הגב לתגובה זו
    0 1
    חברה לא מכניסה כמעט כלום, וכבר שווי שוק של מעל חצי מיליארד שקל, נכון יש פה חלום ואם ו.. אבל עדיין חברים קצת פרופורציות
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות