קואנטום סקייפ הודיעה על עמידה באבן הדרך להשקעה של 100 מיליון דולר מפולקסוואגן - ומזנקת בוול סטריט
יצרנית הבטריות לרכבים חשמליים, קואנטום סקייפ (סימול:QS) הודיעה כי עמדה ״באבן דרך הטכנית השניה״ שהייתה תנאי להשקעה נוספת על ידי ענקית הרכבים פולקסוואגן (סימול:VOWG), אשר תשקיע ב-QS כ-100 מיליון דולר לאחר השקעה של 100 מיליון דולר במאי 2020. המניה מזנקת בוול סטריט ב-10%, לאחר שבטרום זינקה כבר ב-15%.
אבן הדרך דרשה מפולקסווגן לבדוק בהצלחה את הדור החדש של תאי הליתיום-מתכת המוצקים של QuantumScape במעבדותיהם בגרמניה. כאמור, בכך נסללה הדרך לחלק השני של ההשקעה של פולקסוואגן בחברה, במסגרת הסכם רכישת המניות ב-14 במאי 2020.
פרנק בלום, ראש מרכז המצוינות של פולקסווגן: "אנו שמחים לדווח כי תאי QuantumScape עמדו באבני הדרך הטכניות במעבדותינו בגרמניה עליהן סיכמנו בעבר. השגת אבן דרך זו היא צעד חשוב עבור QuantumScape ואנו מצפים לקבל ולבדוק גם את הדורות הבאים של תאים, במטרה להכניס טכנולוגיית מצב מוצק לייצור סדרתי".
ג'גדיפ סינג, מייסד ומנכ"ל חברת QuantumScape: "אנו שמחים שעמדנו באבן דרך טכנית זו עם פולקסווגן, ואנו מצפים לעבוד במשותף להביא טכנולוגיית סוללות ליתיום-מתכת במצב מוצק לייצור המוני מתועש".
קואנטום סקייפ מפתחת סוללות ליתיום-מתכת במצב מוצק לשימוש ברכבים חשמליים כאשר היא מקווה להגדיל משמעותית את אחסון האנרגיה כדי לאפשר לרכבים החשמליים להיות יותר רלוונטים לציבור ולאפשר נסיעה לטווחים ארוכים יותר.
האם לסוללה של החברה יש סיכוי?
Quantumscape לא רק הכריזה כי הצליחה לפתח סוללה חדשנית במבנה מוצק עם צפיפות אנרגטית גבוהה בטכנולוגיית אנודת מתכת ליתיום, אלא אף הציגה לציבור את הנתונים המדעיים המלאים אודות הניסויים שערכה עם סוללות אלו. מהנתונים שהוצגו עולה כי הסוללה החדשנית תאפשר לרכבים חשמליים להגדיל את טווח הנסיעה בכ-80% (מעל 860 ק"מ ללא הטענה), לבצע הטענה מהירה (15 דקות ל- 80% הטענה), שימושית גם בטמפרטורות נמוכות (שלג וכפור) ומאוד בטיחותית.
ישנם עוד יתרונות לטכנולוגיה פורצת דרך זו: העלות נמוכה יותר מסוללות רגילות, יותר יציבות לאורך זמן ודורשת החלפה לעיתים רחוקות יותר. נראה ש-Quantumscape מובילה את הדרך לפריצת הדרך הבאה בתחום הסוללות לרכבים חשמליים. התוצאות המרשימות הובילו לגל של ברכות החל מהקהילה המדעית (זוכי פרס נובל בכימיה) וכלה במתחרים העסקיים (אחד ממייסדי טסלה). כולם מסכימים כי נראה שמדובר על אחד החידושים החשובים ביותר במאה העשרים ואחת, עם משמעויות טכנולוגיות ומסחריות ממשיות
חשוב להזכיר - קוואנטומסקייפ דיווחה על הפסדים גדולים בדוחותיה ל-2020. היא לא הציגה הכנסות. להפך, היא היכתה את התחזיות מלמטה. במקום הפסד של 6 סנט למניה, היא הפסידה 2.4 דולר למניה. אבל זה רק בשל עניין חשבונאי שנובע מהתמזגותה של החברה עם SPAC וכניסתה לבורסה בדלת האחורית.
המשקיעים לא התרגשו מכך וכנראה בצדק. QS גם לא תציג הכנסות בשנה הקרובה ובשנים הקרובות לא תגיע לאיזון. בשורה התחתונה - היא תמשיך להפסיד והרבה.. אבל הפוטנציאל שם, והשוק נורא מתלהב.
מה גרם לשוק להתלהב? בדצמבר האחרון החברה אירחה את יום הטכנולוגיה שלה, שבו חשפה תא בעל שכבה אחת, שהרשים מאוד שורה של מומחים בתחום הסוללות החשמליות. מדובר בסולולות שנדרשות לרכבים החשמליים והאוטונומיים. בשיחת ועידה שקיימה לאחרונה, המשיכה הנהלת החברה להציג את החלום. זה סטראט-אפ בתחום הרכבים האוטונומיים/ חשמליים (EV) ובתחום הזה השמיים הם הגבול. מניית החברה שנוצרה כאמור מ-SPAC עלתה פי 6 בחצי שנה. הספאקים שהכניסו פעילות שקשורה ל-EV מזנקים. ספאק בשם CCIV שאמור לקלוט את לוסיד - יצרנית הרכבים האוטונומיים השנייה לטסלה - זינק פי 5 רק על בסיס הערכות ושמועות. אין עדיין הכנסות משמעותית, אין עדיין רווחים, אבל כשהאנליסטים מסתכלים קדימה הם מצפים לשוק ענק בעוד 3-4 שנים.
בדיווח האחרון QS מסרה כי הצליחה לייצר תא רב שכבתי בתוך הסוללות מבוססות ליתיום שלה, שהן בעלות פוטנציאל לשנות את השוק, מאחר שהן מהירות הטענה, זולות לייצור, יותר בטיחות וגם את הדבר הכי חשוב, יותר קילומטראז' פר הטענה.
בין המשקיעים הגדולים והמוכרים של חברת ההזנק נמצאים המיליארד ומייסד מייקרוסופט ביל גייטס ותאגיד הרכב הגרמני הענק Volkswagen. כיום, החברה מונה מעל 200 עובדים ורבים מעובדיה וממנהליה הינם עובדי טסלה לשעבר.
החברה תדווח על התוצאות הכספיות שלה בפעם הבאה ב-18 במאי 2021 והאנליסטים צופים לה EPS שלילי של 4.36 דולר לשנת 2021 כולה.
נזכיר גם כי מניית החברה התרסקה לאחרונה ב-57% לאחר שעלה חשד שהיא מדווחת נתונים שקריים, ונסחרת כעת בשווי שוק של כ-18.4 מיליארד דולר. אבל המילה האחרונה בהחלט לא נאמרה עדיין.
לקריאה נוספת:
> שוק הרכבים החשמליים - מה יהיה ב-2021?
> חשמלי ואוטונומי: 10 סטארט-אפים מעניינים בשוק הרכב של העתיד; וול סטריט מחכה
> הדיווח של אפל על כניסה לשוק הרכבים מקפיץ את מניית קוונטומסקייפ
> האם קוונטומסקייפ הצעירה מצאה את "הגביע הקדוש" של תעשיית הרכב?
> קוונטומסקייפ: כוכבת חדשה בתחום הרכבים החשמליים?
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.עד סוף שנה תעבור את ה 100... (ל"ת)ניקו 02/04/2021 22:18הגב לתגובה זו0 0סגור