סונוביה: הצלחה בבדיקות לבדים חסיני מים שאינם מזהמים
חברת הטכנולוגיה הפועלת בתחומי הטקסטיל סונוביה 0% סונוביה 67.9 0% בסיס:67.9 פתיחה:67.9 גבוה:67.9 נמוך:67.9 תמורה:2,821 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (לשעבר ננו טקסטיל) דיווחה על תוצאות מוצלחות בשלב נוסף של של בדיקת הבדים חסיני המים שלהם, במסגרת פרויקט מחקר ופיתוח הנערך עם ספק אירופאי גדול (ששמו לא נחשף) של בדים חסיני מים ובתמיכה פיננסית של האקסלרטור Fashion for Good.
במסגרת הבדיקות להוכחת היתכנות הטכנולוגיה, נבחנו במעבדה רמת חסינות המים של שני סוגי בדים, אשר טופלו בתהליך אולטרסוני שהקנה לבדים תכונה של חסינות מים בדרגה הגבוהה ביותר מבלי לעשות שימוש במרכיבים המזהמים PFOA ו–PFOS שהינם חומרים כימיים ומזוהמים וברמת ריכוז חומרים פעילים נמוכה בצורה ניכרת מזו המקובלת כיום לביצוע טיפולים להקניית החסינות. הבדיקות בוצעו במעבדת Qima הבינלאומית על פי התקן הבינלאומי לבדיקת רמת חסינות המים (AATCC-22) והתוצאה: חסינות למים בדרגה 100 - הדרגה הגבוהה ביותר שניתן לקבל תחת תקן זה.
שוק תרכובות הכימיה להקניית תכונות חסינות מים העולמי מוערך בכ-800 מיליון דולר בשנה. נכון להיום, התרכובות הכימיות להקניית תכונות חסינות מים המציגות את היעילות הגבוהה ביותר לחסינות מים וכן את העמידות הגבוהה ביותר לכביסות ביתיות הן מבוססות PFOA (Perfluorooctanoic acid) ו-PFOS (perfluorooctane sulphonate). שני החומרים הללו נמצאים בבחינה מחמירה של הרשויות הרגולטוריות השונות בעולם עקב היותם חשודים כמסרטנים, כמוטגנים (גורמים לשינוי ב – DNA), כחומרים הפוגעים בפוריות, וכן כחומרים מזהמים בעלי שרידות לאורך זמן ארוך ביותר בטבע ובגוף האדם. לפיכך, החברות הפועלות בשוק זה צופות כי השימוש בחומרים אלה יוגבל או יאסר בשנים הקרובות וכתוצאה מכך, קיים צורך למציאת פתרונות להקניית חסינות מים לבדים ללא שימוש בחומרים אלה, תוך שמירה על ביצועים דומים.
בנוסף, ושלא כחלק מפרויקט המו"פ עם השותף המסחרי, סונוביה תמשיך בתהליך המחקר והפיתוח של האפליקציה האולטרסונית לטיפול המקנה חסינות מים לטקסטיל וכן לבצע בדיקות נוספות. בין בדיקות אלה: אופטימיזציה של התהליך והתרכובת הכימית והכנתם לשלב תיעוש, תיקוף ההנחה כי כמות החומרים הפעילים הנדרשת להשגת חסינות מים ברמה גבוהה (ציון 100) באמצעות התהליך שפיתחה החברה הינה נמוכה בהשוואה לכמות המקובלת כיום בשוק, והמשך בחינת עמידות הטיפול לכביסות ביתיות.
שוקי הרשקוביץ, יו"ר ומנכ"ל סונוביה: "התוצאות שהושגו בניסוי מוכיחות, כי ניתן לייצר טקסטיל עמיד למים תחת מגבלות הרגולציה המתגבשת. אנו ממשיכים לפתח אפליקציות נוספות תוך שימוש בטכנולוגיית האולטרה סאונד של החברה. בכוונתנו להמשיך לפיילוט תעשייתי ולפעול ליצירת שיתופי פעולה עסקיים נוספים, ביחד עם סיום פיתוח המכונה התעשייתית בהמשך השנה."
סונוביה הוקמה ב-2013 ע"י הרשקוביץ ופיתחה טכנולוגיה שעושה שימוש בגלי אולטרא-סאונד במטרה להקנות תכונות אנטי ויראליות ואנטי בקטריאליות למוצרי טקסטיל, תוך חסכון בכימיקלים מזהמים המשמשים את התעשיה כיום. החברה הצטרפה לבורסה בת"א בדצמבר 2020 בשווי שוק של כ-276 מיליון שקל ומנייתה נסחרת כעת בכ-19 שקל למנייה. במחצית השנייה לשנת 2020 דיווחה החברה המייצרת ומשווקת גם מסכות רב-פעמיות על רווח גולמי של כ-19 מיליון שקל לעומת כ-5 מיליון שקל, גידול של כ-310%, מכירות של כ-25 מיליון שקל לעומת מכירות של כ-6 מיליון שקל במחצית השנייה ועל הפסד כולל של 628 אלף שקל במחצית השנייה לעומת רווח כולל של כ-2 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2020..
הפיתוח של סונוביה שימש לייצור בדים עמידים נגד קורונה (יעילות של 99%). בסונוביה שואפים לפתח גם פתרונות לחסינות בדים לאש ולצבע. בחודש פברואר האחרון דיווחה החברה על התקדמות בפיילוט על ריפוד רכב מול ספק Tier-1, ספק רכב מצפון אמריקה להטמעת הציפוי האנטי בקטריאלי ואנטי ויראלי שפיתחה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.אחת המניות המעניינות בתיק שלי. נדרשת סבלנות (ל"ת)המשקיע הנבוך 06/04/2021 19:08הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.שוק חדשמשקיע בהייטק 05/04/2021 15:18הגב לתגובה זו1 0טכנולוגיה מטורפת, כל השוק מחפש פתרונות שעומדים בדרישות רגולציה החדשות, החברה בכיוון הנכון.סגור