בעקבות האישור לרובוט כירורגי: הסטארט-אפ Memic גייס 96 מיליון דולר

החברה קיבלה את אישור ה-FDA האמריקאי והיא צופה אישור של ה-CE האירופאי במחצית השניה של השנה
 | 
telegram

לאחר שקיבלה אישור FDA לשימוש ברובוט כירורגי, חברת הסטארט-אפ Memic מאור יהודה גייסה 96 מיליון דולר. מדובר ברובוט שקיבל אישור לשימוש בניתוחים בחלל הבטן בגישה הנרתיקית. מדובר בסבב גיוס שלישי לחברה.

ההון שגויס ישמש להרחבה של צוות הפיתוח וההנדסה בישראל וצוות המכירות בארה"ב, ויאפשר גיוס של כ-40 עובדים נוספים במהלך 2021.

הרובוט של החברה הוא רובוט ניתוחי דמוי זרוע אנושית בשם Hominis (צורת אדם בלטינית), בעל יכולת תמרון המאפשרת לבצע ניתוחים מורכבים יותר. בניגוד לרובוטים אחרים, הרובוט כולל מפרקי כתף-מרפק-כף יד, שמאפשרים לרופאים המנתחים להיכנס לתוך חלל הניתוח ולבצע את הניתוח באופן פשוט יותר, כך לדברי החברה, תוך שימוש בנקבים טבעיים ללא צלקות, בניגוד למספר חתכים בבטן כמקובל בניתוחים אחרים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בארה"ב מתבצעים מדי שנה קרוב למיליון ניתוחים גניקולוגיים אך ביצוע ניתוחים בגישה נרתיקית היה אפשרי עד עתה בקרב 10% מהנשים בלבד ובחברה מקווים כי באמצעות הרובוט החדש תונגש היכולת למרבית אוכלוסיית הנשים עבור ניתוחים כמו כריתת רחם. 

על פי החברה "התהליך יאפשר למטופלות את היתרונות של הגישה הנרתיקית, אשר הוכחה מדעית כגישה הבטוחה יותר והיעילה לטיפול בניתוחים מסוג זה. במסגרת ניסוי קליני שהתבצע בשיתוף עם ביה"ח רמב"ם בהובלת פרופ' ליאור לווינשטיין ביצע הרובוט של ממיק 30 ניתוחים של כריתת רחם בגישה נרתיקית עם הצלחה של 100%". 

ממיק נוסדה בשנת 2012 על ידי דביר כהן וקרן הון סיכון פרגרין. ממיק גייסה עד היום 20 מיליון דולר בשני סבבי גיוס, כולל 2 מיליון דולר מענק של רשות החדשנות. החברה מעסיקה 80 עובדים, 60 מהם בישראל. בנוסף לבסיס החברה באור יהודה יש לחברה מרכז הנדסה בעכו שעוסק בייצור הרובוטים, ויש לה בארה"ב חברת בת בבעלות מלאה, Memic Innovative Surgery Inc שמטרתו לפתח יכולות מסחריות בשוק האמריקאי.

דביר כהן, מייסד משותף ומנכ"ל ממיק: "שוק הרובוטים הכירורגיים הוא אחד השווקים הצומחים בקצב מסחרר ומוביל את תחום החדשנות בעולם המכשור הרפואי. בעקבות גיוס ההון וקבלת אישור ה-FDA התחלנו למכור את המערכת בארה"ב ולשלב אותה בבתי חולים. במחצית השנייה של 2021 אנו מצפים לקבל את אישור ה-CE ובעקבותיו נכניס את המערכת לשוק האירופי.

איל ליפשיץ, שותף בקרן הון סיכון פרגרין, שהיה שותף להקמה של ממיק: "עד היום מתחרה אחד שלט בכמעט 100% מהשוק. החברה הביאה לשוק טכנולוגיה שמאפשרת גישה ניתוחית טובה משמעותית, זולה בסדרי גודל, ומסוגלת לעשות פרוצדורות שהמתחרה לא יכול לעשות".

מוריס פרה, יו"ר מועצת המנהלים: "שוק המכשור הרפואי צומח בקצב מהיר לאור הזדקנות וגידול האוכלוסייה העולמית, הצורך לספק לה שירותים רפואיים איכותיים יותר, להתמודד עם המגפה הנוכחית ומגפות עתידיות ועוד".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות