"אין בועה בשווקים בארצות הברית"
"העליות האחרונות בשוק המניות של ארצות הברית אינן "בועתיות", בניגוד למה שלא מעט אנשים חוששים" כך קובע הכלכלן הראשי של בנק מזרחי טפחות רונן מנחם. לדבריו, "לא הופתעתי שהירידות החדות מיד לאחר פרוץ המגפה התבררו זמניות וגם "השיאים" החדשים, הנשברים חדשות לבקרים, לא מפחידים אותי כשלעצמם. אמנם, ככל שהעליות נמשכות, גדלים גם החששות, וזה טבעי. כל נתון, או התפתחות שליליים פוגשים כיום שווקים עצבניים ולחוצים מבעבר".
שבע סיבות מדוע השווקים ימשיכו לעלות
לדברי מנחם, המשקיעים צריכים להסתכל בעיקר על התנאים הפונדמנטליים כדי להבין את כיוון השוק והוא מצביע על שבע סיבות עיקריות שיובילו להערכתו להמשך העליות בשווקים, למרות שהתנודתיות תהיה גבוהה מבעבר:
1. הפעילות בארצות הברית התאוששה מהר. ביום בהיר רואים צמיחת תוצר של 5% לרבעון (בקצב שנתי) ואינדיקטורים צופים קדימה, כמו מדדי מנהלי הרכש והסנטימנט, מראים שגם החברות וגם משקי הבית די אופטימיים.
2. האבטלה יורדת בעקביות וה"דפיסיט" בשוק העבודה (לאחר הקריסה הגדולה של מרץ ואפריל אשתקד) הולך ונסגר.
3. הנשיא ביידן מסתער על המשק ויורה בכל החזיתות – הזרמות למשקי בית, תקציבי עתק לתשתיות, ועוד. הטריליונים הנשפכים יגדילו משמעותית את עסקיהן של חברות תעשייה, בינוי, תשתיות חשמל/תקשורת ועוד. סביר שרק חלק מזה מגולם במחירים כיום.
4. ההתחסנות מהירה וביידן מציב יעדים שאפתניים מאוד עוד למחצית הראשונה של השנה. בגלל ההלם מהמגפה, המשקיעים אוהבים ויאהבו במיוחד כל נתון שיראה על גידול של האוכלוסייה המחוסנת.
5. המדיניות המוניטארית הסופר-מרחיבה כאן כדי להישאר. הפד יחכה עד הרגע האחרון לפני שישקול בכלל צמצום של ההזרמות (tapering) או העלאת ריבית.
6. האינפלציה אמנם תעלה, אך לא במידה שתטריד את הפד, שגם כך הבהיר כי יהיה טולרנטי וכי מדובר בחלק אינטגרלי מעצם תהליך היציאה מהמשבר. לא סתם אמר הנגיד כי אינפלציה של 2 אחוזים כבר לא סדין אדום מבחינתו ולדעתי גם 3 אחוזים לא.
7. בהתחשב במצבן הכלכלי והתברואתי החלש בהרבה של מדינות אירופה, המתחרות, השוק האמריקאי עדיין אטרקטיבי, גם אם מכפיליו גבוהים יותר.
לדברי מנחם: "כל אחד מהכוחות הללו, ולבטח שילוב שלהם, מספיק על מנת למנוע, בשלב זה, תיקון רציני בשוק המניות האמריקאי. אינני מציע להיות שאננים, שוקי המניות אכן גבוהים והמכפילים אינם נמוכים. כמו כן מתי שהוא המחיר לתמיכה הממשלתית יוגש. (כבר היום יודעים שביידן מתכוון להעלות את מס החברות מ-21% ל-28%, רק צריך להזכיר שהוא היה 35% כשטראמפ נכנס בזמנו).
אז מה לעשות בפועל?
"למחפשי ההזדמנויות יש עדיין "עם מה לעבוד". למשקיעים הזהירים יותר כדאי לבחון מעבר בין אפיקים וסגנונות, אך לאו דווקא להקטין חשיפה בצורה גורפת וללא הבחנה. יש הרבה ענפים שנפגעו במשבר ויכולים לפרוח עם סיומו. נכון שהענפים הללו מוכרים (תחבורה, תיירות) וכבר תיקנו חלק, אך לא בהכרח מגלמים את כל הפוטנציאל. יש גם ענפים שפרחו בזמן המשבר ובמידה רבה בזכותו, כמו כל נושא ה"מרחוק" (עבודה, שירותי בריאות, פנאי, חינוך ועוד) ויישארו כאן גם אחריו, כי ראינו שאפשר גם אחרת. לכן, במבט ל-2021, גישתי הבסיסית לגבי שוק המניות הגלובאלי, בדגש על ארצות הברית, חיובית".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.טיפ למנהלים של מזרחיהארנב מוול סטריט 13/04/2021 14:26הגב לתגובה זו1 0תחליפו כלכלן ראשי דחוף. אם כל הכתבה הזאת היא לא בשביל להשחיל לקוחות בשביל להוציא את הבנק מפוזיציות ואתם אשכרה חושבים ככה אין לכם זכות קיוםסגור
-
3.מה יהיהמתעניין 13/04/2021 13:26הגב לתגובה זו1 0ממליץ שכל יועץ השקעות, מנהל תיקים או "כלכלן ראשי" של גוף פיננסי לא רק ידבר במילים גבוהות וכלליות אלא ייתן רשימה של 4/5 השקעות ספציפיות (שם של חברה או קרן ולא "ענף התיירות"). כך יוכלו הקוראים והמשקיעים לעקוב ולבדוק מי מדבר (ויודע על מה) ומי מברבר.סגור
-
2.אלו לא סיבות למה אין בועה ...סיפורי סבתא ... 13/04/2021 13:19הגב לתגובה זו3 0אלו בדיוק הסיבות למה להשקיע למרות הבועה ... עד שהבועה תתפוצץ... ובום הלך כל הכסף ...סגור
-
1.מאחז עיניים (ל"ת)שמואל 13/04/2021 12:27הגב לתגובה זו1 1סגור