WeWork הודיעה רשמית על העברת הזיכיון בישראל לאמפא

החברה, שעברה טרנספורמציה משמעותית בשנה וקצת מאז שאדם נוימן עזב בטריקת דלת, עוברת למודל שמוריד ממנה סיכונים עתידיים
 | 
telegram

חברת השכרת חללי העבודה, WeWork, שאותה יזם והקים הישראלי אדם נוימן, עברה מהפכה משמעותית מאז שעזב אותה בטריקת דלת, לאחר ביטולה של ההנפקה בשלהי 2019, אז קיבלה שווי מנופח של 47 מיליארד דולר, מה שהוביל לזעזועים שחוותה החברה. לאחר מכן באה הקורונה ונראה שכל תרחישי האימה התממשו לגבי יכולתה לשרוד, אבל עושה רושם שמאז הטלטללות, החברה בריאה יותר.

היום החברה של סופטבנק (SFTBY), הודיעה רשמית על מעבר לזיכיון של פעילותה בישראל, כשחברת אמפא היא זו שתחכור את 13 מתחמיה של וויוורק בישראל. זאת כחלק מהמעבר האסטרטגי של החברה למעבר לזיכיונות בארצות שאינן ליבת העסקים שלה.

לפי ההסכם, אמפא רוכשת את המתחמים, משפצת אותם ומשכירה אותם לוויוורק, שמממנת את עלויות השיפוץ ומשכירה את המתחם המוכן על בסיס קצר מועד. וויוורק תשפה את אמפא בעשרות מיליוני שקלים בשל חוב של וויוורק ובשל התפוסה הנמוכה בחללים, כשוויוורק תקבל אחוזים מההכנסות של אמפא עבור השימוש במותג.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הזכיינות של WeWork ישראל היא עוד צעד של ההנהגה החדשה של החברה הגלובלית לייעל את החברה ולשפר את נתוניו היסוד של העסק בדרכו לרווחיות. כפי שהוכרז לאחרונה בהסכם המיזוג שלה עם BowX Acquisition Corp, החברה השלימה גיוס פרטי לפני הנפקה (PIPE) בהיקף של 800 מיליון דולר ממשקיעים הכוללים את Starwood Capital Group, Fidelity, Insight Partners, ו- Blackrock. 

סנדיפ מת'ראני, מנכ"ל WeWork  אמר כי: "ככל שהעולם מתחיל לצאת מהמגיפה והביקוש לפתרונות גמישים ממשיך לגדול, המוצר של WeWork רלוונטי מתמיד. עם רקורד מוכח והבנה מעמיקה של השוק, אמפא היא השותפה הנכונה לחיזוק העסק שלנו בישראל והנעתו קדימה.״

שלומי פוגל, יו"ר קבוצת אמפא: "כשותף המקומי של WeWork בשבע השנים האחרונות, אנו שמחים להתחיל להפעיל את WeWork ישראל באופן עצמאי. יש לנו אמון מלא במוצר של WeWork כפתרון המוביל בעולם לחללים גמישים. אנו מאמינים כי צוות אמפא יחד עם הצוות המקומי של WeWork יחזקו וירחיבו את העסק בשוק הישראלי, במיוחד בהתחשב באתגרים לאחר COVID-19."

העסקה צפויה להיסגר עד סוף הרבעון השני והיא כפופה לתנאי סגירה ואישורים רגולטוריים.

ההנפקה החדשה גם נתקלת בקשיים
בכל מקרה, נראה שלמרות המצב בשוק השכרת חללי עבודה עסקיים, התחזיות לחזרה לצמיחה כלכלית לקראת סוף השנה, הובילו את ראשי החברה לצאת להנפקה מחודשת בנאסד"ק, הפעם לפי שווי צנוע של 9 מיליארד דולר בלבד. או פחות מחמישית מהשווי הקודם.

כאמור, בסוף החודש הקודם הודיעה החברה על מיזוג עם ה-SPAC – שלד בורסאי שמוקם לצורך מיזוג פעילות עסקית פרטית לתוכו – BowX. החברה תגייס 1.3 מיליארד דולר, 800 מיליון מתוכם מכספי PIPE, ראשי התיבות של השקעה פרטית במניות ציבוריות.

המשמעות היא שהחברה המנפיקה מוצאת משקיעים כשירים שישקיעו בה ונונת להם עדיפות. ב- WeWork בחרו באינסייט, פידליטי, סטארווד קפיטל ובבלקרוק. מנכ"ל WeWork סנדיפ מת'ראני אמר אז שהחברה השתנתה, לאחר קיצוצים חדים, אופטימיזציה בפורטפוליו ויציאה מהשקעות שלא קשורות לקור ביזנס.

"WeWork עבדה בשנה האחרונה על הפיכתה לעסק שמתעסק בקור ביזנס, תוך שהצלחנו בו זמני לנהל ולחדש בשוק בזמן ירידות היסטוריות", מסר מת'ראני. "כתוצאה מכך, WeWork יצאה כמובילה גלובלית בחלל גמיש עם הצעת ערך שהיא חזקה מתמיד", הוסיף.

עם זאת, גם ההנפקה הזו לא עוברת על מי מנוחות, לאחר שרשות ני"ע האמריקאית, ה-SEC, הודיעה לחברה לשנות את מעריכי הצמיחה והרווח בהם השתמשה בתחזיות. "וויוורק תמיד תעבוד עם ה־SEC על מנת לוודא שהדיווחים שלנו תואמים את דרישותיהם", נמסר מהחברה, אבל הבעיות כאמור, עדיין שם.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות