יש דמי אבטלה אז מי צריך עבודה? הצעירים מסרבים לחזור לעבוד

למרות שענפי התעסוקה עם ייצוג ייתר לצעירים נפתחו במלואם, שיעור החזרה לא השתנה בהשוואה לחוש המקביל אשתקד; "עם פתיחת המשק, הפכו דמי האבטלה מרשת ביטחון לחסם תעסוקתי בפני לא מעט דורשי עבודה"
 | 
telegram

במהלך חודש מרץ הוסרו מגבלות הקורונה וענפי התעסוקה בהם יש ייצוג יתר של צעירים (עד גיל 34) נפתחו כמעט באופן מלא, דוגמת ענפי ההסעדה, האירוח והפנאי וענף המסחר. למרות זאת, שיעור החזרה לעבודה של הצעירים לא השתנה כלל בהשוואה לפברואר; 47.4% במרץ לעומת אותו אחוז בדיוק בפברואר. המשמעות היא שצעירים אינם חוזרים לעבודה למרות פתיחת ענפי התעסוקה בהם הם מועסקים בשיעור גבוה.

"עם פתיחת המשק, הפכו דמי האבטלה מרשת ביטחון לחסם תעסוקתי בפני לא מעט דורשי עבודה, ובכללם הצעירים. ביולי מוכרחים לעבור למודל דמי אבטלה אפקטיבי שיעודד חזרה לעבודה". אומר מנכ"ל שירות התעסוקה, רמי גראור. "הנתונים מאששים את אשר טענו לאורך כל הדרך, הארכתם הגורפת של דמי האבטלה הצילה מאות אלפי דורשי עבודה ומעסיקים מפני קריסה".

אחת מהתופעות המרכזיות שמאפיינת את משבר התעסוקה שפקד את ישראל בשנה האחרונה נוכח התפשטות נגיף הקורונה הייתה עלייה חדה בשיעור הצעירים בקרב דורשי העבודה בישראל. לאורך כל שנת המשבר, אוכלוסיית הצעירים (עד גיל 34) מהווה כמחצית מכלל דורשי העבודה וזאת, לטענת שירות התעסוקה, עקב העובדה שהענפים שנפגעו באופן היותר משמעותי ממדיניות הסגרים היו כאלה בהם מועסקים לרוב צעירים כענפי המסחר, הפנאי, הבילוי, התרבות והתיירות. בנוסף, מדגישים בשירות התעסוקה, השילוב של הארכתה הגורפת של הזכאות לדמי אבטלה עד לסוף יוני 2021 עם העובדה שמדובר במשרות המזכות בדמי אבטלה הקרובים לגובה המשכורת (Replacement Rate גבוה) מובילה לכך שגם כאשר ענפים אלו חוזרים לפעילות המועסקים בהם, שחלק ניכר מהם הם צעירים, אינם ממהרים לשוב לעבודה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות