"הדולר יתחזק במאי, אבל בהמשך ייחלש"
הבנקים השוויצריים הגדולים שוריים על כלכלת ישראל באופן כללי ועל השקל בפרט. בחודש שעבר פרסמנו כאן כי למרות הבחירות, בבנק יוליוס בר אמרו כי הסכנה הכי גדולה לכלכלה הישראלית זה "שיהיה כאן טוב מדי". כלומר, מבצע החיסונים המתקדם והזינוק הכלכלי המשמעותי ביחס לעולם, יכולים ללחוץ על שווי השקל, שימשיך להתחזק על חשבון הדולר ויפגע בעיקר ביצואנים.
שער הדולר -
דולר שקל רציף
-0.7%
דולר שקל רציף
3.7
-0.7%
בסיס:3.73
פתיחה:0
גבוה:3.73
נמוך:3.7
תמורה:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
עכשיו מגיע אחיו התאום של בר, או לפחות סוג של, כשבבנק לומבארד אודייר, מעריכים שהשקל ימשיך להתחזק על חשבון הדולר ויתייצב על בין 3.2 ל-3.3 שקל לדולר. "לאחר בחינת השקל לאורך הרבעון הראשון של 2021, אנו נשארים מושקעים בו לטווח הארוך", כתב וסיליוס קיונאקיס, ראש אסטרטגיית המט"ח של בלומברד במכתב למשקיעים.
"בשנים האחרונות, תזרימי מט"ח חזקים הקשורים להתעצמותה של ישראל בסקטור הטכנולוגיה, העלייה בייצוא הגז, תשואות ריאליות נמוכות בארה"ב וביצועים טובים של תחום הטכנולוגיה הוסיפו ללחץ על השקל", הוסיף.
"בתחילת השנה ראינו כי היה תיקון בנושאים אלה, התשואות הריאליות בארה"ב עלו ומניות הטכנולוגיה הציגו ביצועים נמוכים יותר מבדרך כלל, ועדיין, העלייה של ערך הדולר ביחס לשקל הייתה מוגבלת, למרות התערבות בנק ישראל בערך המטבע. אם התשואות בארה"ב יהיו יציבות בטווח הקרוב, אנו מאמינים כי ערך הדולר ביחס לשקל ימשיך לרדת ויעמוד על 3.2-3.3 שקלים פר דולר", סיכם את הנושא.
מה קורה עם הדולר והאירו?
בנוסף, קיונאקיס התייחס לדולר ואמר כי להערכתו צפויה התחזקות במטבע, למרות שהעקום הכללי הוא עדיין להיחלשות, בשל הצפי להתאוששות כלכלית בעולם. "לאחר התחזקות בחודש מרץ, מדד הדולר האמריקאי המשוקלל במסחר (Trade Weight) נחלש באפריל", כתב.
"הסיבות העיקריות לכך הן התייצבות התשואות הנומינליות והריאליות בארה"ב והעונתיות השלילית של הדולר באפריל. אנו עדיין בדעה כי הדולר צפוי להיחלש עוד יותר בחודשים הבאים, ומתבססים על ההתאוששות העולמית החדה, אשר צפויה להיות מסונכרנת עם התקדמות הפצת החיסון באירופה, ועל הערכת היתר של הדולר שראינו לאחרונה.
"כמו כן, אנו מאמינים כי ההשפעה מהגירוי הפיסקלי בארה"ב כעת מתבטאת בעיקר במחיר, ובהיעדר הפתעות משמעותיות, לא סביר כי הדבר ישפיע עוד יותר על שוק המט"ח. עם זאת, 2021 הוכיחה עצמה כשנה של בידול והיפוך מגמות. יתר על כן, חשוב לזכור שהיסטורית, מאי הוא חודש חזק מאוד עבור הדולר, ולכן סביר לצפות להתאוששות המטבע", המשיך.
מנגד הוא טוען כי "הסיכון לתחזית שלנו הוא שתהיה עליית תשואה פתאומית מבלי שהפד יתערב, מה שיגביר את התאבון לנכסים בסיכון ויתמוך בדולר – זה סיכון לא מבוטל, אך אנו מתקשים להאמין כי הפד לא יתערב במקרה שכזה, במיוחד במסגרת יעדי האינפלציה שהציג".
על היורו אמר קיונאקיס ש"אנו מצפים לעלייה משמעותית בהפצת החיסונים, אך כל צוואר בקבוק שייוצר יהווה רוח נגדית ליורו. יחס האירו-דולר עלה ב-3% החודש וכעת נסחר בכמעט 1.21 יורו פר דולר", כתב.
לטענתו, מאחורי קפיצה זו מגוון סיבות בהן שהדולר בהסתכלות היסטורית נחלש בחודש אפריל, התשואות האמריקאיות התייצבו מאוחר יחסית, והתשואות הריאליות על אג"ח אמריקאיות ל-10 שנים נותרו מתחת ל-0.6% כשבמקביל ציפיות העלאת הריבית של הפד חזרו לנורמה. עוד דברים שהשפיעו על מטבעות שערכם ירד בחודש מרץ זה ההחזירים על חלק מההפסדים ויש אלמנט של היפוך; במרץ הייתה עלייה במקרי הקורונה באיחוד האירופי, ושיעור החולים ירד באפריל.
"האינדיקטורים הרכים (מדד מנהלי הרכש ודומיו) באירופה ובאסיה הפתיעו בעליות, ולבסוף, מצב היורו-דולר אינו קיצוני יותר, ולמעשה קרוב למצב ניטרלי. לסיכום, אנו מאמינים כי היורו-דולר יעלה ל1.23, בעקבות רוח גבית מהצמיחה העולמית והתאוששות המסחר", סיכם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.המגדת עתידות שלי אמרה שהוא יחלשאנונימי 26/04/2021 09:35הגב לתגובה זו3 1במאי ובאוגוסט הוא יעלה, ואז בספטמבר יהפכו את הדולר ללירה אמריקאית חדשה.סגור
-
3.הפוכה בדיוק הפוכהעמוס 26/04/2021 08:31הגב לתגובה זו2 4הדולר יחלש וימשיך להחלשסגור
-
2.מתי מחליפים את הנגיד ירון? האיש גורם נזק למשק במדיניותו (ל"ת)גידי 26/04/2021 07:43הגב לתגובה זו6 0סגור
-
1.הסיכוי שהדולר יעלה...אף אוזן גרון 25/04/2021 20:41הגב לתגובה זו0 6כמו הסיכוי שתוכלו לראות את האוזן שלכם ללא ראי.סגור
-
ראיתי.. (ל"ת)ואן גוך 26/04/2021 09:22הגב לתגובה זו4 0סגור