עוד נתח מהשוק: ביינאנס פותחת זירת מסחר ב-NFT

בורסת הקריפטו הגדולה בעולם מרחיבה עוד יותר את השירותים הדיגיטליים שהיא מעניקה, כששוק ה-NFT שובר שיאים וחצה את ה-2 מיליארד דולר במכירות ברבעון הראשון של השנה
 | 
telegram
(1)

בעולם הדיגיטלי שבו אנחנו חיים, הכסף כבר עבר מזמן ברובו ל-0 ו-1 במחשבי הבנקים, חברות האשראי, קרנות ההשקעות ויתר ברוני הכסף המודרניים. אותו דבר עם הבלוקצ'יין, הטכנולוגיה שהוצגה לעולם על ידי הביטקוין ב-2008 ושנחשבת למהפכנית יותר מהמטבע עצמו. העולם של הבלוקצ'יין – וזהו אכן עולם בעל לא מעט אימפליקציות ארגוניות וכלכליות, למרבית הארגונים והממשלות בעולם – בשנה האחרונה ראשי התיבות NFT, או Non-fungible token, צובר תאוצה והופך ליותר ויותר פופולרי.

מהו NFT? פשוט מאוד. זו סוג של תעודת בעלות דיגיטלית מבוססת בלוקצ'יין שבלתי ניתנת להמרה, שמשמשת כרגע בעיקר להוכחת בעלות על פרטי אומנות, מוזיקה וממורביליה, כמו כרטיסים של שחקני בייסבול שאוספים בארה"ב. עד כמה השוק הזה רותח? ברבעון הראשון של 2021 נעשו עסקאות בלמעלה מ-2 מיליארד דולר, שבהם משקיעים או מעריצים רכשו פרטי אומנות ובעלות על תוכן מוזיקלי. זה פי 20 מהרבעון האחרון של 2020! וכמו כל דבר ש"מסריח" מבלוקצ'יין, יש לשוק הצעיר הזה פוטנציאל להמשיך ולטפוח.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

2 דוגמאות טובות מהעת האחרונה מגיעות מתחום האומנות והמוזיקה. הראשונים היו הלהקה קינג אוף ליאון, שהודיעו בחודש שעבר שישחררו את האלבום החדש שלהם רק באמצעות NFT. זה היא בתחילת מארס, לא עבר שבוע ובית המכירות הפומביות הנודע, קריסטיז, מכר יצירת אומנות בשם "כל יום – ה-5,000 ימים הראשון" של האומן מייק וינקלמן, הידוע בכינויו ביפל (Beeple), במחיר שיא של 69 מיליון דולר על גבי NFT.

אז יש לזה ערך, כמו כל דבר אחר בעל ערך, מהסיבה הפשוטה שאנשים רואים בזה ערך. עכשיו גם בורסת הקריפטו הגדולה בעולם, ביינאנס שלה יש את מטבע ה-BNB ששוויו עלה בטירוף מאז תחילת השנה, גם פותחת אזור מסחר ב-NFT's.

ביינאנס היא מפלצת קריפטו, בכל שנייה באתר ישנן 1.4 מיליון טרנסאקציות ונפח מסחר יומי ממוצע של 2 מיליארד דולר. זה מגמד את המסחר בבורסה בתל אביב בפער. רק אם נשווה את נפח המסחר ביום שני השבוע, הוא התקרב ל-1.5 מיליארד שקל. זה פחות מרבע ממה שקורה בממוצע יומי ב-BNB.

זירות המסחר החדשות צפויה להיפתח ביוני הקרוב, היא בעצם שתי זירות מרכזיות. אחת לאומנים ואחת למשקיעים. אחד הוא שירות High-End, שבניגוד לעמלות האפסיות שגובים בביינאנס עבור המסחר בה – הכי גבוה זה 0.1% עמלה על טרנסאקציה – כאן ייגבו 10% מההכנסות, שנחשב לסטנדרט בשוק. בזירת המשקיעים, אנשים יוכלו להעמיד את ה-NFT שלהם למכירה תמורת עמלה של 1%. עם זאת, בעלי ה-NFT המקוריים, יקבלו 1% מהתמלוגים על כל סחר עתידי ב-NFT שמכרו.

"ביינאנס משרתת מיליוני משתמשים ברחבי העולם, שרבים מהם יוכלו עכשיו להיכנס לתחום הלוהט של ה-NFT", מסר צ'אנגפרנג ז'או, מנכ"ל ביינאנס בהודעה לעיתונות. "בהתאם למחויבות שלנו לחופש של הכסף בעולם ובניית מערכת מתכללת, זירת המסחר ב-NFT, תתמוך ביוצרים קטנים ותעניק נזילות גבוהה ואת העמלות הכי נמוכות", הוסיף.

עם זאת, בשבועות האחרונים ישנה התקררות מסוימת בשוק ה-NFT, כשנפח המסחר בטוקנים הייחודיים הללו ירד ב-50% מאז אמצע מארס אז הגיע לשיא – אבל עדיין הוא גבוה ביחס לתחילת השנה. לפי האתר NonFungible.com העוקב אחרי הסקטור הצעיר, מחיר הממוצע של NFT הגיע באמצע חודש פברואר ל-4,000 דולר, אבל מאז ירד ל-1,500 דולר. עם זאת המחיר הנוכחי עדיין גבוה פי 10 ביחס ללפני חצי שנה.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    חלומות שמתגשמים (ל"ת)
    סמי שנפלד 23/01/2022 20:52
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות