מה אומרים מספרי פיבונאצ׳י על טסלה?
גלי הקורונה ממשיכים לטלטל את העולם. מצד אחד הודו ומדינות נוספות שחוות אסון אנושי בלתי נתפס ומצד שני סין, ארצות הברית, מדינות מסוימות באירופה וישראל שפועלות להחזרת השגרה ככל האפשר. שלוש מניות ״חזרה לשגרה״ שהוזכרו פה מרימות ראש וכדאי לשים לכך לב:
הראשונה היא ABNB. אפשר לראות שם תמיכה יפה מאוד מעל 160 דולר וסימנים להתפתחות של מגמת עליה.
השנייה היא MAC שמחזיקה מרכזי קניות. תוכלו לראות על הגרף בניה של מהלך עליה חדש:
השלישית היא הרץ, המניה שמסמלת את עלייתם של המשקיעים הפרטיים בתקופת הקורונה. זו היתה המניה הראשונה שניתוח ההשקעה בה היה כרוך בזרם התנועות של משקיעי רובין הוד. תוכלו לראות על הגרף פריצה של ההתנגדות ב-2 דולר שמסמנת טוב לבאות. נקווה ששוק ההון צודק ומסמן לנו את הדרך המובילה לשגרה.
מעניין בהקשר זה לראות ש-INDA, קרן הסל המובילה להשקעות בהודו לא ירדה משמעותית על רקע גל הקורונה הפוקד את המדינה. אופטימיות יתר או סימן קיימות להתחזקות הכלכלית שהשווקים מיחסים למדינה? נבדוק בהמשך.
אתם שואלים - הגרפים עונים
י. כתב שהוא מעוניין להשקיע במניות תעשיה ושאל לגבי רעיונות. נתקלתי ברעיון מעניין. מדובר ב - LAKE. החברה מייצרת חליפות מיגון לעובדי תעשיות שונות. מדובר בחברה קטנה יחסית, שווי שוק של כ - 225 מיליון דולר, שנסחרת במכפיל 6.74. הגרף נראה אטרקטיבי מאוד. זאת בשל ההתעגלות של המניה אחרי ירידה חדה. התעגלות מלמדת על מעבר כוחות הדרגתי ממוכרים לקונים.
נ. שאל לגבי BDRY, קרן הסל שעוקבת אחרי מחירי ההובלה הימית, אליה התייחסנו כאן בעבר כשעוד היתה זולה יותר. על הגרף ניתן לראות פריצה של רמת התנגדות משמעותית באזור ה - 22 דולר. לפיכך, סביר שבשלב הראשון היא תגיע ל - 25.6. אם אכן תגיע לשם, נ. אתה מוזמן לשלוח לי שוב מייל ונבדוק מה קורה.
הקסם של פיבונאצ׳י עדיין עובד!
בקשה נוספת שקבלתי היא להסביר את דרך העבודה עם מספרי פיבונאצ׳י. אני אכן עובד עם הכלי הטכני הזה באופן שוטף ורואה בו כלי חשוב. אז הנה שעור קצר בנושא.
סדרת מספרי פיבונאצ׳י בנויה כך שכל מספר הוא הסכום של שני המספרים שקדמו לו: 1,1,2,3,5,8,13,21,34 ועד אינסוף. על היחסים בין המספרים ניתן להגיד כמה דברים מעניינים. אנחנו נתמקד ב - 0.618 ו - 0.328. יחסים אלו מיצגים פרופורציות בגיאומטריה של הטבע ושל החשיבה האנושית.
המנתח הטכני אליוט, זה מגלי אליוט, הגה את הרעיון לפיו ניתן יהיה לזהות את הפרופורציות האלו גם על הגרפים של המניות. שימוש מרכזי הוא לאמידת יעדי תיקון. גל מתקן נמדד ביחס לגל שקדם לו, למשל גל ירידה ביחס לגל העליה הקודם. על פי מודל יחסי פיבונאצ׳י, תיקון יחזיר 38.2% במינימום ו - 61.8% במכסימום מהגל הקודם. מעבר לכך זה כבר שינוי מגמה. אם המניה במגמת עליה ותקנה למטה 61.8% ביחס לגל העולה הקודם, מדובר בנקודה שנחשבת הזדמנות קניה.
בואו נבחן את העניין על מנית העם/המונים - טסלה. תראו את גל הירידה האחרון של המניה. זה שהתחיל ב-883. הוא נבלם מעל רמת התיקון 61.8% והמניה התחילה לעלות. כפי שתוכלו להבחין כשתתחילו להשתמש ביחסי פיבונאצ׳י, יש להם נוכחות יפה על גרפים.
נמשיך עם טסלה. מנקודת השפל היא התחילה לעלות. עכשיו נשאל האם זו חזרה למגמת העליה או שמדובר בתיקון לגל היורד הקודם. איזה פלא. העליה נבלמה ברמת ה - 61.8%, אזור ה - 760 דולר. מכאן המניה נכנסה להפוגה. אם היא תעלה מעל 762 דולר נדע שמגמת העליה נמשכת.
ואיך נחשוד שטסלה מתכוונת להמשיך לרדת? נסתכל על קווי פיבונאצ׳י הסגולים. הם מודדים את הגל העולה האחרון. מהלך מתחת ל - 670 יהיה סימן דובי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.תודה רבה על ההסבר של השימוש בפיבונאציתמשיך לכתוב!! 05/05/2021 00:34הגב לתגובה זו0 0תמשיך לכתוב!!סגור
-
2.פיבונאצ׳י וכו׳אלון1234 28/04/2021 18:22הגב לתגובה זו4 0הניתוחים הללו טובים בדיעבד, קשקוש.סגור
-
1.טסלה זה אשליה על בטריהרק מזומן 28/04/2021 17:24הגב לתגובה זו2 2שורט המאה.גאון עולמי מוצר לא עממי.תחרות סינית.סגור