לראשונה ה-SEC אישר לקרן להשתמש במילה "קריפטו", שווה להשקיע?
לראשונה רשות לני"ע בארה"ב, ה-SEC, אישר לחברת ביטווייז, המנהלת נכסים עם זיקה לעולמות הקריפטו, לפתוח קרן מחקה (ETF) עם המילה "קריפטו" בתוכה. הקרן, בעלת הסימון BITQ,
כעיקרון, כדי שמנהלת נכסים כלשהי תוכל להכניס מילה לכותרת ה-ETF, רק בהינתן ו-80% מההשקעות בקרן מתבצעות בסקטור בו המילה מתקיימת. כלומר אם רוצים לשים את המילה ביטקוין בקרן אמריקאית, 80% מההשקעות בקרן צריכות להיות במטבע עצמו.
בפועל, כבר קיימות קרנות שמשקיעות בתחומים הקשורים לעולמות הקריפטו והבלוקצ'יין. מנהל הנכסים ואנאק (VanEck), השיקו בחודש הקודם קרן בשם וקטורים דיגיטליים טרנספורטיבים (DAPP), העוסקת בתחום. קרן של אמפליפיי עם הסימול BLOK, כבר מנהלת מאז 2018 נכסים הקשורים לעולמות הקריפטו בהיקף של 1.2 מיליארד דולר.
מתיו הוגאן, מנהל ההשקעות בביטווייז, אמר לתקשורת בארה"ב שהשם אושר כי הקרן ריכזה מספיק השקעות בשחקנים בשוק, כששתי ההחזקות הגדולות ביותר הן של קוינבייס (COIN) ומיקרוסטרטג'י (MSTR). לקרן משקל של 85 של חברות ש-75% מההכנסות שלהן מגיעות מתחום הקריפטו. יתר 15% מגיעות מחברות שחלק מהכנסותיהן מגיעות מקריפטו, כמו חברת התשלומים המקוונים סקוור (SQ) או טסלה (TSLA).
בקרן ואנאק, 85% מהחברות הרוויחו רק 50% מפרויקטים של נכסים דיגיטליים, או שלפחות 50% מהנכסים שלהן הם בקריפטו. היתר די רחוקות מהעולמות, כמו חברת המוליכים למחצה של טאיוון (TSM), אנבידיה (NVDA) ופייפאל (PYPL).
כמו התנודתיות האולטרה מהירה של מטבעות הקריפטו, נדבך מעניין נוסף בקרנות החדשות, היא המהירות שבה הן מכניסות את החברות הציבוריות החדשות בתחום למעקב. בוואנאק לקח להם רק 10 ימים מהנפקת COIN ועד שהוכנסה למעקב בקרן – כשביטווייז לקחו את זה צעד אחד קדימה וכל חברה שהופכת לציבורית, יכולה כבר לאחר יום להיכנס למעקב של הקרן.
"עד לא מזמן, החדשנות בסקטור הגיעה בעיקר מחברות פרטיות, אבל זה משתנה כשיותר ויותר חברות הופכות לציבוריות ומרוויחות כסף בשוק הקריפטו ועוד יש לא מעט כאלה שיגיעו במורד הדרך", אמר הוגאן.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה