באידו עקפה את הצפי עם הכנסה של 4.4 מיליארד ד'; סיפקה תחזית מעודדת

החברה צמחה ב-25% והציגה רווח של 25.7 מיליארד יואן. התחזית לרבעון השני: הכנסול של עד 32.5 מיליארד יואן, לעומת 30.2 מיליארד בצפי האנליסטים. בעוד שהתחרות בתחום הפרסום המקוון גוברת בבאידו מתחרים בטיק טוק ומשקיעים ברכב אוטונומי ו-AI
 | 
telegram

ענקית האינטרנט הסינית  BAIDU.COM -1.59% BAIDU.COM 80.33 -1.59% BAIDU.COM סגירה:0 פתיחה:79.41 גבוה:80.43 נמוך:78.99 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: המכונה "הגוגל של סין" עקפה את תחזיות האנליסטים כשדיווחה על הכנסות בסך 28.1 מיליארד יואן (4.4 מיליארד דולר), מול תחזית הקונצנזוס שהייתה 27.3 מיליארד יואן. מדובר בצמיחה של 25% על פני רבעון מקביל. הרווח הסתכם ב-25.7 מיליארד יואן. בבאידו סיפקו תחזית הכנסות של 29.7-32.5 מיליארד יואן לרבעון השני, בעוד האנליסטים צפו לחברה הכנסות של 30.2 מיליארד יואן.

ההכנסות מפרסום עלו ב-27% ל-16.3 מיליארד יואן לעומת הרבעון המקביל, אז כזכור החברה רשמה הפסד תפעולי בצל סגרי הקורונה בסין, הראשונה בעולם להתמודד עם הנגיף. עוד פרסמה החברה כי האפליקציה שלה למובייל הגיעה למספר מנויים פעילים מדי חודש של 558 מיליון איש נכון למרץ האחרון.

כוכבה של באידו דרך הודות לשירות החיפוש האינטרנטי שלה, אלא שהזירה הופכת צפופה עם עליית קרנה של wechat למשל - שמשמשת המוני סינים גם בתחום התשלומים. על רקע זה בבאידו מעוניינים לפתח מנועי צמיחה חדשים. כך, ההכנסות שאינן מפרסום, כמו  שירותי הענן ויישומי בינה מלאכותית (שאחראים לעיקר ההוצאות על מחקר ופיתוח), עלו ב-70% על פני התקופה המקבילה. ההכנסות של שירות הסטרימינג iQiyi של באידו הסתכמו ב-7.96 מיליארד יואן לעומת 7.76 מיליארד בתחזית הקונצנזוס. בבאידו חוזים כי iQiyi תכניס ברבעון השני בין 7.21 מיליארד יואן ל-7.65 מיליארד יואן, בעוד השוק ציפה לתחזית ברמה של 7.52 מיליארד יואן.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לפי המנכ״ל רובין לי, בשלוש השנים הקרובות תוכל החברה להביא לכך שההכנסות שאינן מפרסום ב-Baidu Core, שירות השיווק הדיגיטלי שלה, יעקפו את ההכנסות מפרסום - שהיוו 80% מכלל ההכנסות של Baidu Core. ״אנחנו מזהים הזדמנות מצויינת להציע שירותים משלנו שאינם בתחומי הפרסום, זאת במטרה לענות על הצרכים של בסיס המשתמשים הגדול שלנו״, אמר לי.

בין היתר פועלת באידו גם בתחום הרכב האוטונומי עם חטיבה בשם אפולו. בשלב זה מדובר בתחום התחבורה הציבורית כשהחברה קיבלה כבר אישור להפעלה מסחרית של האוטובוס האוטונומי שלה. בינואר חתמה על שיתוף פעולה עם יצרנית הרכב מסין ג׳ילי, ובעקבות כך האנליסטים העלו את הערכות השווי שלהם לאפולו. הגוף המשותף, ג׳ידו אוטו שמו, עתיד להשקיע 50 מיליארד יואן בחמש השנים הקרובות ולהעסיק 3,000 עובדים בשנתיים-שלוש הקרובות, כפי שהודיע.

לצד זאת בבאידו הפכו גם מעין אגרגטור של ידיעות מאתרי חדשות סיניים שונים ורכשו מעין מתחרה של טיק-טוק, החברה Joyy עליה שילמו 3.6 מיליארד דולר במזומן, כשהטמעתה בעסקי באידו העלתה הילוך במחצית הנוכחית, הראשונה של השנה.

ובעוד שהרגולטורים בסין חוששים מגודלן של ענקיות הטכנולוגיה, לרבות באידו, שהופכות ריכוזיות וקוראות תיגר על כוחו של השלטון בתחומים מסוימים, ובאמריקה גם כן החברה לא ממש יודעת נחת, כששם זו הרשות לניירות ערך (SEC) שמאיימת למחוק מהמסחר חברות סיניות שאינן עומדות בכללי הדיווח.

אם לא די בכך שבאידו נמנית על קבוצות של חברות שנמצאות על הכוונת של הרגולטורים בשתי המעצמות, באופן ספציפי המנייה ספגה פגיעה לפני כחודש וחצי. זאת, עקב מימושי ענק מצד הפמילי אופיס ארקגוס, שנקרא למכור מניות של באידו וחברות נוספות בהיקפים עצומים כדי לכסות את החשיפה להפסדים של בנקים שמימנו את ההשקעות הללו. מאז השיא של לפני המימושים, המניה ירדה בכ-44% לשווי של 64.8 מיליארד דולר. במרץ החלה להסחר בבורסת הונג קונג - ושם רשמה ירידה של 26% מאז תחילת המסחר.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות