רשות ניירות ערך מקימה שתי ועדות בתחום הנכסים הדיגיטליים

"איזון בין הגנה על משקיעים לעידוד גיוון מוצרי השקעה וחדשנות" - זה המתח שילווה את הועדה שתבחן מוצרי השקעה בנכסים דיגיטליים; ועדה נוספת תבחן שימוש ברישום מבוזר במערכות סליקה, צעד שטומן בחובו פוטנציאל לצמצום עלויות המסחר
 | 
telegram

הרשות לניירות ערך בראשותה של היו"ר ענת גואטה ממנה שתי ועדות בתחום הנכסים הדיגיטליים: ועדת נכסים דיגיטליים לגיבוש המדיניות ביחס להשקעות מפוקחות המאפשרות חשיפה לאלה וועדת שווקים דיגיטליים לקידום שירותי רישום וסליקת ניירות ערך בשווקים אלה בארץ.

"בשנים האחרונות תחום הנכסים הדיגיטאליים צובר תאוצה הן בהיבט התפתחות הנכסים עצמם, הן בהיבט פלטפורמות המסחר והן בהיבט מוצרי השקעה המאפשרים חשיפה לנכסים אלו", מסבירים בהודעת הרשות. "נכסים דיגיטליים הופכים לנכס השקעה עבור מספר גדל של משקיעים קמעונאיים וכשירים. בהתאם למגמה זו, בשנים האחרונות הונפקו מוצרי השקעה מסורתיים, העוקבים אחר מחירם של נכסים דיגיטאליים או המשקיעים בנכסים אלה כאפיק השקעה נוסף". בהקשר זה ניתן לציין את כניסתה לבורסה דרך מיזוג עם ICB של חברת סילבר קסטל המתמחה בהשקעות בתחום.

בראש ועדת הנכסים הדיגיטליים יעמוד הכלכלן הראשי של הרשות, אילן גילדין, וזו תלמד ותאפיין מוצרי השקעה מסוג זה, תבצע סקירה השוואתית של הדין המתעדכן במדינות מפותחות ותמליץ על מתווה מדיניות רגולטורית ביחס אליהן, "תוך חתירה לאיזון בין הגנה על משקיעים מהציבור לבין עידוד גיוון מוצרי השקעה וחדשנות".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כבר לפני כשנה וחצי וועדה לבחינת אסדרה של הנפקת מטבעות דיגיטאליים (ICO) לציבור שמונתה ברשות פרסמה את מסקנותיה. לפי אלה, ישראל נחשבת למובילה עולמית בתחום הבלוקצ'יין, וטכנולוגיית הרישום המבוזר (DLT) העומדת בבסיס מערכות הבלוקצ'יין, תחת שימוש בה בתחומי רישום וסליקה של ניירות ערך טומנת בחובה פוטנציאל לצמצום עלויות מסחר ללקוחות הקצה, להפחתת סיכונים סיסטמיים למשק ולקידום סביבה טכנולוגית אשר תעודד חדשנות פיננסית.

הרשות לניירות ערך פרסמה זה מכבר תזכיר חוק בנוגע להקמת בורסה ייעודית לנכסים דיגיטליים ובהמשך ישיר לכך עלה צורך בהגברת הוודאות בנוגע לאסדרתו של גוף כזה. על כן, ברשות מקימים עתה כאמור את ועדת השווקים הדיגיטליים, בראשות מנהל יחידת זירות סוחר, אסף ארז, שתעסוק בקידום שירותי רישום וסליקת ניירות ערך בשווקים דיגיטליים בישראל. "שימוש בטכנולוגיה מבוססת DLT עשוי להביא לשינוי משמעותי בתהליכי הסליקה ובזהות הגורמים האמונים על ביצוע תפקידי המסלקה השונים. כמו כן, שלבים מסוימים במנגנון הסליקה עשויים להצטמצם או להתייתר", כותבים ברשות.

במסגרת עבודתה, תמפה הוועדה מודלים אפשריים לעיצוב מערכות סליקה מבוססות DLT. בכלל זה תבחן הוועדה את היתרונות הטמונים בשימוש בשקל דיגיטאלי (CBDC) לצורך העברה בטוחה ומהירה של תשלום כסף כנגד ניירך ערך וההיפך (DvP). הוועדה תנתח את האתגרים שמודלים אלה מציבים ביחס לדין הקיים ולעקרונות הסליקה ותבחן הצעות אופרטיביות להתמודדות עמם.

ברשות לניירות ערך סבורים כי הנחת תשתית רגולטורית תאפשר הקמה של פלטפורמות מסחר וסליקה חדשות "אשר עשויות ליצור הזדמנות לשילוב של חברות פינטק ישראליות בעולם השירותים והתיווך הפיננסי. שילוב של חברות אלו יביא בשורה לשוק ההון הישראלי, הן בהיבט עלויות השירותים הפיננסים והן בהיבטי מאפייני שירותים אלו".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות