הבורסה בקצב רווחים שנתי של 40 מיליון שקל

מניית הבורסה זינקה ב-43% מתחילת השנה בשל הגאות בהנפקות והצפי לגידול ברווחים; שווי השוק - 2.3 מיליארד שקל מבטא מכפיל רווח של מעל 50 - נראה גבוה, אבל מדובר בחברת צמיחה
 | 
telegram

הבורסה לניירות ערך עברה בשנים האחרונות מהפך - מסוג של מלכ"ר, חברה סמי-ממשלתית-ציבורית לחברה מכוונת רווח בניהולו של איתי בן זאב. אז נכון יש חריקות - היו בעיות מול העובדים, והשיפור לא ליניארי, אבל יש מנועי צמיחה מרשימים ויש מזל - הקורונה הובילה המוני משקיעים לבורסה (משעמום או מניסיון "לעשות כסף") וגם - שוק ההנפקות רותח ומגדיל את ההכנסות. 

הבורסה לניע בתא +3.77% הבורסה לניע 4,376 +3.77% הבורסה לניע בתא בסיס:4,217 פתיחה:4,148 גבוה:4,391 נמוך:4,122 תמורה:17,107,012 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הרוויחה ברבעון הראשון 9.7 מיליון שקלים, לעומת 10.2 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד. הרווח המתואם ברבעון הראשון (בנטרול הפחתות חד פעמיות) הסתכם ב-9.9  מיליון שקלים לעומת 10.6 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד. במילים פשוטות, קצב הרווחים הוא 40 מיליון שקל לחברה.

השווי של החברה עלה ב-43% מתחילת השנה ל-2.3 מיליארד שקל. זה מבטא מכפיל רווח העולה על 50. יש לא מעטים שחושבים שזה גבוה, אבל הם אמרו את זה גם לפני חצי שנה שמניית החברה נסחרה משמעותית נמוך יותר ומאז הרווחים (המייצגים) ממשיכים לעלות. אז ממש לא בטוח שהמשקיעים ישמחו על התוצאות האלו, אבל גם לא בטוח שהם יתאכזבו. הבורסה היא חברת צמיחה וככה מתייחסים אליה, גם אם הצמיחה לא ליניארית. בכל מקרה - חשוב להדגיש, ההשוואה מול רבעון מקביל קצת משקרת כי אז היתה הקורונה שהגדילה את המחזורים בבורסה ובהתאמה את הרווחים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הכנסות הבורסה ברבעון הסתכמו ב-78.4 מיליון שקלים, קיטון של 3% לעומת ההכנסות ברבעון המקביל 2020, בגלל ירידה במחזורי המסחר. הכנסות מסחר וסליקה רשמו קיטון של 14% ל-34.1 מיליון שקל. עיקר הקיטון בהכנסות אלו נבע מירידה במחזורי המסחר במניות, באג"ח תאגידיות ובסליקת קרנות נאמנות לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אשר היו גבוהים יחסית, בעיקר בשל התפרצות נגיף הקורונה והתנודתיות שבאה בעקבותיה בשווקים הפיננסיים. כזכור מרץ 2020 היה עם מחזורי שיא בשווקים.

הירידה בהכנסות הנובעת מקיטון במחזורי המסחר, קוזזה חלקית מהעלייה בהכנסות. עליה של 10% נרשמה בדמי רישום ואגרות לסכום של 16.4 מיליון שקלים, שנבעה מריבוי תשקיפים. גידול של 9% נרשם בהכנסות הפצת מידע ושירותי קישוריות שהסתכמו בסך של כ- 15.1 מיליון שקל.

ה-EBITDA המתואם הסתכם ב-24.6 מיליון שקלים, לעומת 28.9 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד בעיקר בשל ירידה בהכנסות ממסחר וסליקה.   

הרבעון הראשון של 2021 כלל 33 הנפקות חדשות, מרביתן ממגזר ההייטק, הרבעון הגבוה ביותר במספר ההנפקות מאז שנת 1993. 

על רקע הדוחות אמר איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה לניירות ערך: "העלייה ברמת הוודאות הכלכלית וחזרתו ההדרגתית המבורכת של המשק לשגרה ברבעון הראשון בעקבות מבצע החיסונים, הביאו לגידול במספר ההנפקות של חברות חדשות בדגש על מגזר ההיי טק, במחזורי מסחר גבוהים ובעליות שערים בולטות במדדים המובילים.

"אנו שמחים מאוד על כך שהבורסה משקפת היום בצורה נכונה וטובה יותר מבעבר את הכלכלה הישראלית. נמשיך לעשות הכל על מנת שחברות ישראליות נוספות, בדגש על חברות טכנולוגיה גדולות, יצטרפו לבורסה בתל אביב ושנראה משקיעים רבים יותר מקרב הציבור הישראלי שיוכלו להיות חלק מהצלחת הכלכלה הישראלית באמצעות הבורסה בתל אביב".

ההוצאות ברבעון הראשון של שנת 2021 הסתכמו לסך של כ- 65.7 מיליון שקלים לעומת עלויות בסך של כ- 63.6 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד, גידול של 3%. הגידול בעלויות נובע בעיקר מהוצאות בגין הטבות לעובדים כתוצאה מעדכוני שכר ומגידול בהוצאות פחת בגין פרויקטים שהופעלו בין התקופות.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות