המגפה ממשיכה להשתולל בעולם ובמודרנה כבר מזהירים מהשלב הבא
אמנם כאן בישראל מורידים כמעט לגמרי את כל ההגבלות בשל המשך מבצע החיסונים המוצלח, אבל חלקים נרחבים מהעולם עדיין נלחמים בקורונה. והמלחמה לא קלה - בלשון המעטה.
בהודו לדוגמה, שרק לפני כמה שבועות הגיעה ל-400 אלף הדבקות יומיות מתחילה "להתאושש" עם רק 205,000 נדבקים בממוצע יומי בשבוע שעבר, כשביום שישי האחרון התגלו "רק" 174 אלף נדבקים חדשים. אבל עם מערכת הבריאות הקורסת ועם חוסר סדר כללי, המספרים שהודו מציגה הם לא מהימנים בלשון המעטה.
גם מדינת ויקטוריה, המדינה השנייה הכי מאוכלסת אחרי ניו סאות' וויילס שבאוסטרליה והיכן ששוכנת העיר מלבורן, נכנסה לסגר בזק, לאחר שב-24 שעות 15 אלף בני אדם זוהו כמי שבאו במגע עם חולי קורונה ב-170 מוקדים שונים והוכרחו להיכנס לבידוד.
במקביל, בסוף השבוע בוויאטנאם חוקרים הודיעו כי גילו זן חדש ומדבק במיוחד של הקורונה, שנוצר בעקבות הכלאה של הווריאנט ההודי והבריטי, שעובר באוויר ומשכפל את עצמו במהירות שיא. "גילינו וריאנט חדש ומסוכן מאוד, שמשלב תכונות של הווריאנטים הבריטיים וההודים", אמר שר הבריאות בוויטנאם נגוין ת'ן לונג בישיבת ממשלה לפי רויטרס.
אבל כנראה אחד מהאנשים שמרגישים זאת הכי על בשרם הוא נשיא ברזיל, ג'איר בולסונארו. בשנה שעברה כתבנו כאן שהוא האיש הלא נכון במקום הלא נכון, לאחר שלא רק הפריט את המים במדינה, אלא גם סירב לסגרים, כשבתחילת המגפה זוהה כחולה קורונה, אבל המשיך להתחבק עם מעריציו. עכשיו הוא מתחיל להרגיש את האש. נכון לכרגע, יש נגדו 117 עתירות להדחתו והמוני ברזילאים יוצאים להפגנות נגדו ברחבי המדינה.
בשבוע שעבר נחשף כי בולסונארו אפילו לא רצה לקנות חיסונים, אלא לנסות להגיע לחיסון עדר. "בהתחלה הנשיא התכחש למחלה, אח"כ הוא קרא לה שפעת, אחרי זה הוא דיבר נגד אמצעים לריחוק חברתי וסגרים. הוא גם הוריד את החשיבות של חבישת מסכה ועודד התקהלויות המוניות", אמר הסנאטור הברזילאי הוותיק רנאן קלהיירוס בראיון לגרדיאן הבריטי.
"למה זה?", הוסיף. "בגלל החיסון העדרי, החיסון הטבעי, בשביל זה צריך שהנגיף יתפשט ובגלל זה הוא גם לא רצה חיסון בכלל ולא השתמש בכספים שאישרנו לו לרכוש חיסונים".
במודרנה מזהירים מהשלב הבא במגפה
מאז הווירוס התגלה לראשונה בשלהי 2019, התגלו אלפי וריאנטים חדשים, רובם דומים בתכונותיהם לנגיף המקורי. בחמישי האחרון, באירוע וירטואלי למשקיעים, הנהלת מודרנה (MRNA) הזהירה מגלים נוספים שצפויים להכות בעקבות המשך המוטציות.
"ככל שהנגיף מתפשט, הוא ממשיך לעבור מוטציות במהירות", אמרה מליסה מור, המדענית הראשית של מודרנה. "נראה שהווריאנטים החדשים הם מדבקים יותר מהזן המקורי, כשאנחנו יודעים שהחיסונים שלנו פחות אפקטיביים נגד חלקם", הוסיפה.
במודרנה אמרו כי הם נמצאים בתהליך מחקרי מתמיד לשפר את החיסון, אבל לא מדובר בתהליכים שקורים בן לילה. "הזמן הקצר ביותר מגילוי וריאנט שמהווה סיכון ועד למצב פרה קליני לוקח בין חודשיים ל-3 חודשים", אמר המדען גילאום סטווט-ג'ונס.
למרות שהחברה הציגה יישומים נוספים של התרופות והחיסונים שהיא מפתחת – שיחת היום של האנליסטים הייתה כמובן הקורונה. "לטווח הזמן הנראה לעין, המניה תמשיך להיות מניית קורונה, למרות שאינה חברת קורונה אקסקלוסיבית", כתב האנליסט מאני פורוהר מ-SVB לירינק במכתב למשקיעים, שמחזיק בעמד תשואת חסר על המניה ומעניק מחיר יעד של 83 דולר למניה – כלומא דאונסייד של 55% על מחיר הסגירה של שישי האחרון.
מתחילת השנה המניה עלתה בכמעט 66%, כשב-12 החודשים האחרונים היא עלתה ב-200%.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.מה נשיא ברזיל שונה מגנץ ושאשא?? (ל"ת)יולי אדלשטיין 01/06/2021 08:14הגב לתגובה זו1 0סגור
-
2.יש חיסון למונשמים ילה בלגן (ל"ת)בונוס ביוגרופ 31/05/2021 16:09הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.לפי הנתונים פייזר צריכה לעלותסמי 31/05/2021 15:15הגב לתגובה זו1 0פייזר חברת חיסונים עם צנרת תרופות אחרות משמעותית.סגור