הריבית במשק נשארה ללא שינוי: 0.1%. בנק ישראל צופה המשך מדיניות מאוד מרחיבה "לאורך זמן"
הוועדה המוניטרית של בנק ישראל פרסמה כעת את החלטת הריבית. הוועדה הותירה את הריבית במשק ללא שינוי ברמה של 0.1%, כפי שנקבע בהודעת הריבית הקודמת. האינפלציה, שמשתקפת בשינוי במדד המחירים לצרכן ב-12 החודשים האחרונים, עמדה באפריל על רמה של 1.1%, עדיין מתחת לטווח היעד של בנק ישראל, שהוא 1.5-3%. על כן, וגם עקב המדיניות המוניטרית המרחיבה בארה"ב, לא היה צפוי גם הפעם שינוי במדד בארץ - והבנק אכן הותיר את הריבית ללא שינוי.
החלטת הריבית הבאה תהיה ב-5 ביולי.
לדברי הבנק: "תהליך החזרה לשגרה בישראל תומך בצמיחה מהירה בשנה הקרובה. עם זאת, עדיין קיימים אתגרים לפעילות, נוכח הסיכונים הבריאותיים בארץ ובחו"ל והפגיעה במשק ובפרט בשוק העבודה. לכן, הוועדה תמשיך לנהל מדיניות מוניטרית מאוד מרחיבה לאורך זמן, תוך שימוש במגוון כלים ככל שיידרש, כולל כלי הריבית. זאת על מנת להמשיך ולתמוך בהשגת יעדי המדיניות, בהתאוששות הכלכלית מהמשבר ובהבטחת המשך פעילותם התקינה של השווקים הפיננסים".
בין נימוקי הבנק להשארת הריבית ללא שינוי פעם נוספת נלקחו בחשבון על פי הבנק נתונים כמו ההתאוששות המהירה בפעילות הכלכלית מחד, אך גם ההסלמה הביטחונית שנמשכה כעשרה ימים. עוד נלקחו בחשבון העלייה המשמעותית בצריכה גם בענפים שנפגעו קשה מהקורונה, הירידה בשיעור האבטלה, כאשר מנגד בבנק מדגישים כי עדיין יש קשיים בהתאוששות שוק העבודה כאשר מספר המשרות הפנויות גדל לצד הביקוש לעובדים בחלק מהענפים.
לקראת החלטת הריבית כתבו כלכלני בנק הפועלים כי "הבנקים המרכזיים בעולם מעריכים כי עליית האינפלציה היא זמנית, אבל גם הם יודעים שזה תלוי בקשת רחבה של גורמים שחלקם אינם בשליטתם. אינפלציה שמקורה בעליית מחירי סחורות, עשויה להתברר כזמנית. מנגד, גירעונות ממשלתיים גבוהים לצד מדיניות מוניטרית מרחיבה, זה כבר מצב שיכול לרמז על אינפלציה גבוהה פרמננטית". בהקשר זה מצוין כי "בנק ישראל הקדים את הבנקים המרכזיים של אירופה וארה"ב ובפועל הוא כבר החל להערכתנו לצמצם את רכישות האג"ח הממשלתיות. הדרך עד לעליית ריבית היא ארוכה, וקשה לראות את הריבית בישראל עולה לפני שהפד יעשה זאת".
ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג הריביות של הבנק, כתבו מצדם כי "החלטת הריבית צפויה כמובן להיוותר ללא שינוי. ההודעה צפויה להמשיך ולהדגיש את המצב הכלכלי שהשתפר בזכות הצלחת תהליך החיסון. בנק ישראל צפוי להמשיך ולהדגיש את המשך המדיניות המוניטרית המרחיבה לאורך זמן, תוך שימוש במגוון כלים ככל שיידרש, כולל כלי הריבית".
עם זאת הם ציינו כי "נראה שתהיה התייחסות לסביבת האינפלציה שנמצאת בעלייה תוך הכוונה כי העלייה בשלב זה איננה צפויה להשפיע על ההרחבה המוניטארית בעת הנוכחית כמו גם העלייה החדה בציפיות האינפלציה הנגזרות מהשווקים. זאת לאור הציפייה לירידה מחודשת בסביבת האינפלציה לקראת סוף השנה ואל תוך שנת 2022".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.לא היה מצב עולם שהקריבית לא שקפה מחיר אמיתי של הכסף פיאשוד החוסכים 31/05/2021 19:52הגב לתגובה זו0 0הנבקים המרכ\זיים הופכים את כסךף הפיאט לנייר טואלט. ועל הדרך מעשיראים את האלפיון העליון. זה יגמר כרגיל בבכי.סגור
-
5.פושעי ריבית דואגים לעשיריםנגיד חקיין 31/05/2021 17:53הגב לתגובה זו1 0בזיוןסגור
-
4.ב"שיוני 31/05/2021 17:20הגב לתגובה זו0 0מתי הריבית בארה"ב צפויה לעלות?סגור
-
3.הדולר יהנה מעליות לאחר שהפד יעלה ריביתדולר 31/05/2021 17:17הגב לתגובה זו1 0ולאחר נתוני האינפלציה בארהב זה אכן יקרה לפני ישראלסגור
-
2.בנק ישראל - מוסד מיותר לחלוטין ואף מזיק! (ל"ת)רבקה 31/05/2021 17:06הגב לתגובה זו2 0סגור
- טען עוד
-
1.זה נגיד בנק ישראל הכי גרוע . גם בנושא שער החליפיןבזיון 31/05/2021 16:53הגב לתגובה זו2 0שער השקל דולר הוא 3.427 בושה וחרפה .סגור