המדדים בארה"ב מדשדשים והאנליסטים לוטשים עיניים לאירופה

בזמן שהמדדים בארה"ב מדשדשים בסמיכות לשיא, המשקיעים כבר מתחילים לחפש הזדמנויות אחרות בין היתר ביבשת הוותיקה, שידעה בעשור האחרון בעיקר אכזבות; "אנחנו מתחילים לראות דינמיקה בגוש האירו"
 | 
telegram
(1)

מדדי המניות בארה"ב מצויות בתקופה האחרונה אמנם בטריטוריות שיא, אך בשבועות האחרונים הם נקלעו לדשדוש עמוק, בזמן שהמשקיעים מחפשים אחרי הזדמנויות חדשות. לעומת זאת, באירופה המצב שונה לחלוטין, שם מדד ה-STOXX 600 הגיע לשיא של כל הזמנים ביום שני מגמה שנמשכה גם למחרת. כל זאת בזמן שאנליסטים רבים סבורים שאחרי עשור של ספקנות כלפי המשק ביבשת, המניות באירופה יכולות להמשיך להוות הזדמנות טובה בחודשים הקרובים.

לדברי ג'פרי סאקס, ראש אסטרטגיית ההשקעות באירופה, במזרח התיכון ובאפריקה, בענקית הבנקאות סיטי בנק, "במשך עשר השנים האחרונות, נזהרים המשקיעים מלהזרים כסף לאירופה, שסבלה מצמיחה כלכלית נמוכה, אירו חלש, סיכון פוליטי ומגזר בנקאי מדשדש. כעת, אנחנו רואים דינמיקה אחרת שמתחילה לשחק, כאשר המדינות החברות באיחוד האירופי מתחילות להוציא כסף באמצעות קרן השיקום של הגוש והאצה במבצעי החיסון נגד קורונה".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

דברים אלו מצטרפים להערכה של ג'יי. פי. מורגן, לפיה 390 מיליארד אירו (475 מיליארד דולר) במענקים ו-360 מיליארד אירו (438 מיליארד דולר) בהלוואות יתחילו לזרום השנה למשק, וימשיכו להזין אותו עד 2026.

לצד אלו, ישנן מספר מאפיינים מבניים שמעידים על כך שכלכלת אירופה מצויה על סיפה של פריצה. כך למשל, ביבשת שיעור גבוה של מניות מסקטורים שמניבים ביצועים טובים בזמן שהמשק במגמת עלייה, דוגמת חברות רכבים ובנקים. לכך מצטרפת העובדה שרבות מהחברות הללו משלמות דיבידנדים נאים. כמו כן, השוק האירופאי נשען פחות על ארצות הברית ועל מניות של חברות טכנולוגיה בעלות צמיחה גבוהה כמו אמזון ואפל (AAPL), שאינן אטרקטיביות בזמנים בהם המשקיעים מודאגים מעליית ריבית.

עם זאת, גם המשק האירופאי אינו חף מסיכונים. כמו הפדרל ריזרב, גם הבנק המרכזי האירופי, עשוי לקדם מדיניות שעלולה לעכב את הריבאונד הכלכלי. לצד זאת, החשש מפני גרסאות חדשות של הנגיף ממשיך להרתיע את התיירים, כשעונת התיירות בקיץ צפויה להיפגע גם השנה.

אך חרף כל אלו, סאקס סבור שאחרי שנים רבות של "אכזבה", יכול להיות שהגיע הזמן של אירופה לזרוח. דבר שעשוי להביא לכך שייווצר גל של מיזוגים ורכישות בדומה למה שקרה בארה"ב, ואפילו לטירוף בכל הקשור למסחר קמעונאי.

בכדי לכמת את הפוטנציאל מצביעים האנליסטים על כך שוול סטריט הציגה דומיננטיות בשווקים בעשור האחרון עם צמיחה של 236% ב-S&P 500. כל זאת, בזמן שה-STOXX 600 באירופה עלה בכ-86%, וה-FTSE 100 בלונדון טיפס בכ-27% והאנג סנג בהונג קונג עלתה ב-56%.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הבורסה עובדת בצורה צפויה מראש
    הדרך הטובה 09/06/2021 20:05
    הגב לתגובה זו
    5 0
    כך נמסר מבנק ההשקעות UBS 'אם קצב ההתחסנות הנוכחי ימשיך 'כלכלות מתקדמות יחסנו 93% מהאזרחים שלהן עד סוף השנה. ואני אומר שמי שחכם יקנה בזול היום 'כי בשנת 2022 אנשים  ישלימו את  החוסרים של התיירות 'של 2021 ומי שיובילו את הבורסה  יהיו  חברות  התיירות  והתעופה ...??????????????? לדעתי  בלבד  לא המלצה!!!
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות