כולם יעברו בדיקה: ביידן ביטל את חסימת טיקטוק וויצ'אט
מחמשת החודשים הראשונים לכהונתו של הנשיא ג'ו ביידן, בכל הנוגע לסין, נראה כי הוא ממשיך בקו שהחל בו קודמו בתפקיד, דונלד טראמפ. ההבדל המהותי הוא לא בתוכן, אלא בטון ובסגנון. בעוד טראמפ חרג מהקו הממלכתי של נשיאי ארה"ב וניהל את המעצמה הגדולה דרך התרעמויות והשתלחויות בטוויטר {TWITTER INC} (TWTR), ביידן חזר למקורות הנשיאותיים.
אז אם טראמפ חתם על 3 צווים נשיאותיים שחוסמים את השימוש ברשתות החברתיות הפופולריות הסיניות, טיקטוק של בייטדאנס וויצ'אט של טנסנט (TCEHY), מחשש להעברת מידע לממשל הסיני –בא ביידן וחתם על צו שיחקור את כל האפליקציות של יריביה של ארה"ב באופן שווה.
כזכור, פרשת טיקטוק וויצ'אט הייתה מאוד דומיננטית אשתקד. לאחר שפעל נגד Huawei ודאג לחסום אותה מכניסה למכרזים לרשתות דור 5 מחשש שהחברה משתפת את הממשל הסיני במידע, עבר לאפליקציות הפופולריות, כשיש כאלה שטוענים שהיה בכלל תודות למאמצי הלוביינג של מייסד ומנכ"ל פייסבוק META PLATFORMS -0.7% META PLATFO 559.14 -0.7% סגירה:0 פתיחה:563.52 גבוה:563.52 נמוך:554.59 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (FB), מארק צוקרברג, שחושש מזליגה של קהלי יעד צעירים למתחרים.
טראמפ הורה להנהלת טיקטוק העולמית למכור את פעילותה בארה"ב לגורם אמריקאי. מיקרוסופט MICROSOFT +1% MICROSOFT 417 +1% סגירה:0 פתיחה:411.06 גבוה:417.4 נמוך:411.06 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (MSFT) ניסו את מזלם אבל ירדו מהעסקה. לאחר מכן גם אורקל (ORCL) גם ניסו אבל החליטו לוותר. זה הוביל למאבק תקשורתי ומשפטי, כשהחברה התחננה על חייה המסחריים. בינתיים טיקטוק על המדף, אבל עדיין לא נאסר השימוש בה.
בעקבות ההוראה החדשה של ביידן, משרד המסחר האמריקאי תבחן אפליקציות שאינן בבעלות אמריקאית ותגדיר אלו מהן מסוכנות באה לבחון אילו אפליקציות זרות ממדינות שנחשבות ליריבותיה של ארה"ב ועלולות לסכן את הביטחון הלאומי. כמו כן, אפליקציות שאוספות מידע רגיש על משתמשים יצטרכו לעבור דרך שערי הממשל כדי להמשיךלפעול על אדמת ארה"ב.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה