התוכנית העסקית הייחודית של יצרנית הסוללות הזו תמריא?
מאז שהשקעות אימפקט נהיו הצעקה האחרונה בעולם ההשקעות הגלובלי, חברות ציבוריות של הטכנולוגיה החדשה צצות כמו פטריות אחרי הגשם. כמובן שהשם המוכר ביותר הוא של טסלה (TSLA) שהציבה יעדים שאפתניים לעולם הרכב החשמלי וכל הטכנולוגיות התומכות, אבל בכל יום שעובר השוק הופך להיות יותר ויותר צפוף.
לפי פיץ', ברבעון הראשון של השנה הוכרזו בעולם עסקאות של כמעט 27 מיליארד דולר רק בתחום הסוללות לרכבים חשמליים, שמהווים 5 מיליארד דולר יותר מכל ההשקעות ב-2020. כמו כל טכנולוגיה או שירות, מחירי הסוללות בתחילה היו גבוהים והפכו את הרכבים החשמליים ליקרים יותר. אבל עם הבשלת הסקטור, המחירים יורדים והופכים את התעשייה ליותר ויותר כדאית עבור הצרכנים הפרטיים.
בין השמות היותר מפורסמים בסקטור אפשר למצוא פלאגפאוור (PLUG), שמייצרת סוללות מימן לתעשיית הרכב. יש גם את קוואנטומסקייפ (QS) שאחת מהמשקיעות המרכזיות שלה היא פולקסוואגן (VWAGY), כשגם יצרניות הרכב הוותיקות, פורד (F) וג'נרל מוטורס (GM) נמצאות בתחרות – שמטרתה להגדיל את טווח הקילומטראז' שרכב יכול לנסוע בכל נסיעה, תוך הורדה של עלויות הייצור.
עכשיו נכנסת עוד מתחרה, וולבוקס הספרדית, שהודיעה אתמול כי היא תתמזג עם הספאק – שלד בורסאי שמוקם לצורך מיזוג פעילות פרטית לתוכו – קנסינגטון קפיטל (KCAC) לפי שווי של 1.8 מיליארד דולר. זה הופך אותה לחברה הכי זולה כרגע בשוק, לעומת צ'ארג'פוינט (CHPT) שנחשבת לחברה הגדולה בשוק הסוללות, עם שווי של 8.7 מיליארד דולר, שנסחרת לפי מכפיל 43 למכירות החזויות בשנה הקרובה וצופה כי עד 2025 המכירות השנתיות שלה יעמדו על 1.4 מיליארד דולר.
וולבוקס מתמקדת בשוק הצרכנים הפרטי. ליתר דיוק, בניגוד ל-CHPT שמקימה רשת נקודות הטענה, וולבוקס אומרת ש-70% מכל הטענות הרכבים מתבצעות בבית – ולשם הם מכוונים. הטכנולוגיה שלהם עוזרת לאנשים למקסם את עלויות ההטענה בהתבסס על תעריפי החשמל המשתנים. הטכנולוגיה שלהם מסוגלת גם להחזיר חלק מהאנרגיה חזרה לתוך הבית.
החברה אומרת כי מאז שנוסדה לפני 6 שנים, כבר מכרה למעלה מ-100 אלף יחידות הטענה ב-67 מדינות, כשהיא מייצרת בספרד ובסין, ובקרוב תפתח גם מפעל בארה"ב כדי לחדור לשוק שם. לפי העסקה שנחתמה מול KCAC, שווי החברה הוא מכפיל 19 על ההכנסות ב-2021, כשהחברה צופה הכנסות של 1.2 מיליארד דולר עד 2025 ו-EBITDA של 9.4%. בעקבות המיזוג וההנפקה, החברה צפויה להכניס 330 מיליון דולר להשקעה בפתיחת המפעל החדש והמשך פיתוחים טכנולוגיים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אים היא היתה כול כך מוצחת היא לא היתה צריכה ספאק . (ל"ת)שגיא 10/06/2021 18:27הגב לתגובה זו1 0סגור