תעשיית הקרנות – מגדל ממשיכה לגייס, פדיונות בהראל

תעשיית הקרנות גדלה ביוני ל-369 מיליארד שקל - מיטב דש מובילה, קסם שנייה, פורטה הקטנה הכפילה את היקף נכסיה מתחילת השנה
 | 
telegram
(1)

תעשיית קרנות הנאמנות גייסה בחודש יוני 2 מיליארד שקל ומתחילת השנה כ-18 מיליארד שקל כשהיקף הנכסים (לרבות הפסיביים) מגיע ל-369 מיליארד שקל. המגייסת הגדולה מתחילת השנה היא מגדל שוקי הון שמנוהלת על ידי ליאור כשריאן עם גיוס של מעל 6 מיליארד שקל, 810 בחודש יוני כשהיקף הנכסים בקרנות שלה מגיע ל-46.6 מיליארד שקל.

מגדל היא השלישית בתעשייה, היא עקפה את הראל שמנוהלת על ידי ירון דייגי שהידרדרה למקום החמישי בגלל פדיונות של 670 מיליון שקל בחודש יוני ו-650 מיליון שקל מתחילת השנה. הראל מנהלת נכסים בסך של 41.2 מיליארד שקל.

המובילה בתעשייה היא מיטב שמנוהלת על ידי רפי ניב עם נכסים בסך 61.9 מיליארד שקל. עם זאת, מיטב סבלה ביוני מפדיונות של 560 מיליון שקל, כשהגיוסים מתחילת השנה מסתכמים ב-740 מיליון שקל בלבד.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

שנייה בתעשייה – קסם של אקסלנס שמנוהלת על ידי אבנר חדד עם קרנות בהיקף של 52 מיליארד שקל וגיוסים של 1.9 מיליארד שקל מתחילת השנה.

תחום קרנות הנאמנות מחולק לשניים – ניהול קרנות אקטיביות, קרנות שמנוהלות במטרה לייצר תשואה עודפת וקרנות פסיביות – מחקות שמטרתן לעקבו אחרי מדדים. הרציונל של הקרנות הפסיביות הוא שלאורך זמן ניהול אקטיבי לא מייצר תשואה עודפת ולכן כדאי להיצמד למדדים. זאת ועוד – דמי הניהול על קרנות מחקות וקרנות סל נמוך יותר. בממוצע דמי הניהול בקרנות מחקות עומד על כ-0.4%, כאשר יש גם קרנות שדמי הניהול בהן הוא אפס. בקרנות המנוהלות דמי הניהול קרובים ל-1%.

על רקע זה, גדלה בעשור האחרון תעשיית הקרנות הפסיביות. הקרנות הפסיביות מנהלות כ-161 מיליארד שקל ובקרנות האקטיביות יש כ-208 מיליארד שקל.

בקרנות הפסיביות-מחקות מובילה קסם עם היקף נכסים של כ-40 מיליארד שקל, מיטב שנייה עם 33.3 מיליארד שקל ומגדל שלישית עם 31.9 מיליארד שקל.

בתחום הניהול האקטיבי מובילה מיטב עם 28.6 מיליארד שקל ואחריה אלטשולר שחם עם 25.6 מיליארד שקל וילין לפידות עם 25 מיליארד שקל – השניים האחרונים לא מנהלים קרנות פסיביות.

תעשיית קרנות הנאמנות כוללת מעל 30 מנהלים כאשר הגופים הקטנים מנהלים את הקרנות בהוסטינג-אירוח, כלומר תחת המעטפת של גוף גדול (כדי לחסוך בעלויות הקמה ותפעול). בין הגופים הקטנים הבולטים בחודשים האחרונים פורטה, ISP והורייזון. פורטה של חגי בדש, לשעבר מנכ"ל פסגות ושל נוקד של רועי ורמוס ושלומי ברכה, גייסה מתחילת השנה 1.5 מיליארד שקל והכפילה את היקף הכספים המנוהל בה למעל 3 מיליארד שקל.  

הסיבה לגידול בפורטה וגם בגופים קטנים נוספים - תשואות עודפות. זו גם סיבה עיקרית (אך לא בלעדית) גם לתנודות בכספים בין הגופים הגדולים.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    ממזר הודי זה הליאור הזה (ל"ת)
    אנונימי 06/07/2021 14:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות