מחוברים רשת תקשורת פלאפון סלולר
צילום: Istock

"קיים ערך בחברות הסלולר, אך נדרשת סבלנות"

בית ההשקעות IBI פרסם אנליזה חיובית בנוגע לשלושת חברות הסלולר הגדולות - סלקום, פרטנר ופלאפון; לדבריהם, "למרות שהמניות איבדו גובה בקורונה, התמחור הנוכחי לא מייצג את הפוטנציאל"
סתיו קורן | (1)

בית ההשקעות אי.בי.אי פרסם ניתוח על המחצית השנייה של 2021, במסגרתו הציג אנליזה חיובית בנוגע לשלושת חברות הסלולר הגדולות - סלקום 2.05%  , פרטנר -0.55%   ופלאפון שבשליטתה המלאה של בזק -0.97% . "מניות התקשורת אמנם איבדו גובה במחצית הראשונה של השנה והציגו תשואות חסר, אך להערכתנו התמחור הנוכחי בסקטור נוח ובמידה מסוימת העתיד הקרוב לא מייצג באופן מיטבי את הפוטנציאל".

"כפי שציינו בעבר, תזת ההשקעה בשלושת החברות היא ארוכת טווח כשברור שהטווח הקצר שעמוס בהשקעות ושינויים רגולטוריים אינו מייצג, או במילים אחרות הערך קיים אך נדרשת סבלנות" - כך לפי בית ההשקעות.

חברת סלקום דיווחה ברבעון הראשון של השנה על עליה של כ-16% בהכנסות, ​לרמה של מיליארד שקל המיוחסת לרכישת הפעילות של גולן טלקום, מידי חברת אלקטה צריכה, וכן על מעבר לרווח של 7 מיליון שקל מול הפסד של 45 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. מנגד, פרטנר דיווחה על הכנסות של 833 מיליון שקל, ברבעון הראשון של השנה, שיפור של 75% מרווח תפעולי של 18 מיליון בנטרול אירועים חד פעמיים ברבעון המקביל, וצמיחה של כ-3% ברמת ההכנסות.

פלאפון סגרה את הרבעון הראשון עם הכנסות של כ-570 מיליון שקל (573 מיליון שנה קודם לכן) עקב פגיעה בהכנסות משירותי הנדידה כתוצאה ממגבלות הקורונה. ה-EBITDA גדל ב-1.5%, והסתכם בכ-139 מיליון שקל. כמו כן, פלאפון דיווחה לאחרונה כי מספר המנויים לשירותי רשת הדור החמישי שלה עומד על קרוב לחצי מיליון איש. השירות הושק לפני כמעט שנה, באוגוסט האחרון בקמפיין מתוקשר.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    ברבור שחור 07/07/2021 13:22
    הגב לתגובה זו
    אין שום הצדקה כיום למודל העסקי של החברות הללו, המודל הפסדי , חוזר על כך שוב - הפסדי. זו דעתי דוגמה הכי בסיסית - חברת סלולר משקיעה, מניחה סיב אופטי לבניין שלי מוכרת לי טריפל או קוואד. אני בתוך חודש יכול להתחרט ולעבור לחברה אחרת, סתם כי בא לי. זה נזק עצום לחברות הללו. ועוד לא דיברתי על הטלפוניה והאינטרנט של אילון מאסק .